Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Taliban - går det bedre denne gangen?

Bilde

Kabul er inntatt og med det er saken avgjort; den islamistiske gruppen Taliban har igjen tatt makten i Afghanistan. Sist de styrte, opprettet de et teokratisk styre og brukte Koranen som lovbok. Med middelalderstraffer, tortur og drap ønsket de å tvinge afghanerne til å underkaste seg. Kvinner hadde det verst. Ikke fikk de utdannelse, ikke fikk de jobbe og idrett, musikk og vestlig tøy kunne de bare glemme. Tvangsgifte med talibaner var helt vanlig. De som ikke ønsket å lyde, fikk lydigheten banket inn i seg. Om man ikke visste bedre, skulle man tro at Talibans eneste misjon var å gi HRS og SIAN materiale til islamkritiske artikler. For det var jo virkelig den usensurerte versjonen av Islam som Taliban da viste verden. Og de skammet seg ikke over det.

Men denne gangen skal det bli bedre, lover de. Verden ser annerledes ut. Kanskje har de lært av skjebnen til IS og forstår at religiøs undertrykkelse og politisk isolasjon ikke er måten å drive en stat på? Muligens forstår de også at hele verden følger med på det de gjør, spesielt muslimer? Uansett vil hendelsene de neste ukene og månedene bli et sannhetens øyeblikk for Islam.

Hva tror du vil skje?

3
12 svar

12 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Noreger

Full honnør til Taliban. De er drevne på krigføring og diplomati. De har fått NATO, USA og alle deres lakeier til å se ut som rene duster over de siste to ukene. Og NATO fortsetter å true, enda det er de som er temmelig sårbare der de er helt åpne mål der på flyplassen. Det trengs vel knapt ikke mer enn et par runder med en bombekaster for å stenge ned hele flyplassen igjen, for ikke å snakke om hvis Taliban bestemte seg for å slå av strøm og vannforsyninger.

I det hele tatt oppfører fortsatt idiotene i USA seg som om de ikke har forstått at de har tapt. Og det så til de grader at det gjør en god USA-hatter så inderlig varm i hjerterøttene.  De truer og bjeffer, mens imperiet mister mer og mer innflytelse ikke bare i Afghanistan, men stort sett over hele verden. 

Nå må en sannelig håpe at at ikke Ap (Spesielt) snubler på oppløpssiden, slik at vi må slite med ENDA 4 år med udugelige Erna og nikkedukke Titten Tei Søreide (som gjør ALT USA sier). 
1

Arrcab

Nå stikker Taliban kniven i det åpne såret, og lover fred med verdenssamfunnet, rettigheter for kvinner, og mye mer av det vestens "nasjonsbyggingen" har hatt som mål. Vestens politikere, forskere og andre allvitere, står måpende å følger dette diplomatiske kunstgrepet, og aner verken hva de skal tro eller mene. En ting er i alle fall sikkert, vesten har i 20 år surret rundt med sine penger og idealistiske mål, og er lurt trill rundt av drevne Talibanske ledere, som forstår sitt eget folk. Følg med!

1

Noreger

Da virker det som KIna ikke er langt unna å akseptere Taliban som den reelle styresmakt i Afghanistan. Iran er også interessert i å bygge bedre bånd. Taliban har lovet å ikke støtte terroristene i Nordvest Kina, samtidig som Kina selv har gitt løfter om gjenoppbygging og framtidig økonomisk samarbeid.

Her går det fort og vi ser nå USA sitt fall i hele sentral-Asia, noe som vi gagne hele den frie verden. 

 Når får vi samtaler om oljeledning fra Iran til Kina? Når får vi Kinesiske entreprenører til å starte gruvedriftene i Afghanistan?

  Taliban sinn overtakelse av styret i Afghanistan has stort sett skjedd uten mye blodsutgytelse og de våte drømmene til vesten om en "borgerkrig" ser ut til å bli bare med dette. 

Og snart vil vi vel få USA ut av Irak og Syria også. Det spøker mer og mer for dollar-veldet. Nå må Norske oljefonds-økonomer begynne å tenke på å trekke ut pengene fra USA sin børs og spesielt før børs krakk.

1

Sapient-X

Jeg har hørt at de fleste muslimer er moderate, og da må jeg være enig og si at det kommer til å gå bra. Og jeg ønsker alle de som flyktet hit under krigen en god tur hjem.

1

Pernillel

Litt rart å se at såpass mange afghanere forsøker å stikke av fra denne gjengen som bare forsøker å gjenninføre fredens relgion. Kanskje bør norske forskere og journalister reise ned og fortelle dem at dette ordner seg, at de svartmaler, stigmatiserer og lider av islamofobi?

4

madiba

Bilder av sivile Afghanere som klorer seg fast til fly som tar av for så å falle i døden indikerer vel at taliban er deres verste mareritt. Et muslimsk diktatur basert på tenkningen til maududi i likhet med Al Qaida. Et totalt kjønnsdelt samfunn der kvinner ikke har annen verdi enn som fødemaskiner, og der gutter før pubertet i stor utstrekning benyttes som sexslaver for eldre menn. Et slikt samfunn er det all grunn til å flykte fra.

1

Arrcab

Vi vet ingen ting om de menneskene som desperat førsøker å komme seg ut av landet. I slike situasjoner kan det være alt mulig, fra voldtektsforbrytere til mordere og småkriminelle, som frykter en fortjent straff. Det blir feil å betrakte dette som en ensartet gruppe som fortjener medlidenhet, og bør få beskyttelse i andre land.

1

Noreger

Det er interessant å se at dette dreier seg om yngre menn som gjør dette. Det er vel klart at de sannsynligvis er klar over hvor farlig dette er og fortsatt gjør de det.

Hadde det ikke vært smartere å gjøre militær motstand istedet? Tror nok de hadde hatt bedre sjanser der.

Ja, jeg tror nok heller ikke dette er noe godt eksempel på hva som foregår. Det var jo ingen kvinner å se der. Hvorfor ikke? Det er jo de som visstnok vil lide så mye..

Dette kan nok like gjerne dreie seg om folk som vil komme inn til det "rike" vesten.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...