Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Maritim maktperioden er på hell.Den multipolare gjenoppstår

I over 500 år er det den maritime makten , representert av vesten , som har vært i kontroll. Det er vesten som har seil rundt på verdenshavene , satt opp kolonier og kontroll over økonomi. Denne kontrollen fader ut.

Den multipolare handelen , tidligere kjent som silkeveiene , er på vei tilbake. Det var disse veiene som selve livsnerven i handelen før de maritime maktene entret. Nå silkeveien på vei tilbake igjen , representert med selvstendige nasjoner som Russland , Kina og Iran. Fast land og Afghanistan har mulighet til å koble seg til handel gjennom silkeveiene.

Det blir en kobling mellom Europa og Asia der Russland og Kina leder vei (silkevei). Russland er med på dette laget grunnet de hele tiden har stått på siden av den maritime koloniepoken. Verdens ledende maritime makt er USA som er i ferd med å miste taket.

At den maritime makten er på hell betyr ikke at den total vil forsvinne men den vil ikke lenger være den dominerende/kontrollerende makten. En multipolar æra står foran oss og muligheten for å oppnå mer rettferdig handel og maktfordeling er store. ¨ De maritime maktene liker ikke å miste kontroll og invasjonene , de er ikke få , av f. eks Afghanistan er alle forsøk på å hindre utviklingen mot en multipolar og mer demokratisk verden.

9
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Noreger

En god observasjon, som flere og flere begynner å innse. Tyranniet til vesten, ledet av USA med deres nikkende skjødehunder i Europa er nå på vei ut.

Dollarveldet er avhengig av at herredømmet og avhengighet av skipsleie fortsetter. Det er veldig sannsynlig at Kina vil svekke dette KRAFTIG når de får lagt oljeledning fra Iran igjennom Afghanistan til Nordvest Kina. Likedan vil Iran også legge en ledning til den Syriske kysten når USA sin okkupasjon av Syria og Irak er over, noe som vil skje over nyttår.

Hva vil USA prøve seg på nå da? Desperate folk gjør desperate ting. De vil sikkert prøve å skvise ut litt mer kapital og ressurser fra Europa, men etter hvert vil til og med EU bli en konkurrent av USA.

Alt dette er noe vi i Norden må bite oss merke i, etter hvert som vi tar tilbake vår uavhengighet, både ifra NATO og EU.

En ting er sikkert, USA sitt militærvesen er det ikke noen grunn til å hverken frykte eller stole på. Hvis eneste grunn til å være medlem av NATO er å leve med trusler om en atomkrig, foretrekker jeg nok alt annet enn det. La oss vende tilbake til en atomvåpenfri sone i Norden, selv om det vil bety at USA vil syte og klage som aldri før. Sist, men ikke minst, nå er det på tide å vurdere investeringer i USA fra dag til dag og trekke oss ut med alt vi har før tingene raser sammen. 

Dollarveldet synger på siste verset og USA er i praksis konkurs. Den eneste muligheten de har er vel å kraftig devaluere valutaen sin, kanskje redusere den reelle verdien med 75% eller mer. Samtidig må vi ikke lenger blindt adlyde dem når de ber om bistand til sine alskens drapstokter imot fattige land.

Det skal bli godt å bli kvitt Søreide (spesielt) og Erna om en Måneds tid, slik at vi kan stake ut en mer uavhengig kurs igjen.

La oss få tilbake en atomvåpenfri sone i Norden og la oss få ut de Amerikanske okkupantene på Værnes først som sist!

 Stem Rødtt, SV, Ap eller Senterpartiet.  Her har du litt å
2

Sapient-X

Hvorfor prøver dere å få dette til å bli en gla'nyhet? Jobber dere for våre fiender?

1

frode57

Norge har kanskje kunnet vært et av statene i USA. Så integrert er vi i det amerikanske våpen industri. USA har altfor stor kontroll med kapitalen og det skaper store problemer for verden med at økonomiene kollapser . Det skaper ufred.

1

Noreger

"Fiender"?

Meg bekjent har vi ikke noen fiender i Norge. Men du vil vel legge deg tett opp i rumpa til onkel Sam ved enhver anledning? 

Dette handlet om at USA mister hegemoniet over verden og samtidig sliter med å opprettholde sitt dollarvelde. Dette er noe vi i Norge 

Vi kan få til et mye bedre militært og økonomisk samarbeid i Norden enn ved å være slaver i NATO og EU.

1

frode57

Okkupasjonen fra USA sin side ved Værnes og ved den russiske grensen viser mistroen USA har til sine allierte. De har fortsatt store styrker i Tyskland . Redd for at de skal lene seg for mye på russerne.

1

frode57

Det er mye riktig i din analyse men demokratiske regimer er det nok ikke. Men vi må huske hvor begrenset vestens demokratier er også når vi ser elendigheten nyliberalismen har ført til. Brexit osv.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...