Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Etter invasjonen av både Irak og Afghanistan må USA og Vesten lære at de muslimske landene fungerer annerledes enn de vestlige. Sentralmakten er så svak, ting fungerer fullstendig annerledes og er tildels uforutsigbare. Regler gjelder forskjellig for Loke og Tor, kong Salomo og Jørgen Hattemaker i ekstrem grad. Også for dem selv er samfunnet uforutsigbart, det er mitt poeng.Så kan man tenke at Vesten kunne ruste seg med lokalkjente og antropologer for å forklare det amerikanske militæret hvordan de muslimske landene fungerer. Jeg har ingen tro på det, simpelthen fordi ingen vet hvordan et muslimsk land egentlig fungerer, hverken myndigheter eller befolkning. Jeg kom på tanken etter å ha lest en engelsk litteraturforsker som hevdet at de elisabethanske forfatterne ikke forstod sitt eget samfunn. Og da melder tanken seg: Det sies at vi kan ikke forstå Shakespeare fordi han er så annerledes enn oss, og enda mere eksempevis folk i middelalderen. Men om vi ikke forsår menneskene, så vi forstår egentlig vi mye mer av det elizabethanske samfunnet enn de selv gjorde den gang, og i middelalderen, ja, hva forstod disse folkene egentlig, de er tildels helt enigmatiske men samfunnsanalysen hjelper på forståelsen.

2
10 svar

10 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Skarpretteren

Hvordan et land med muslimsk styre fungerer, er en ting. En viktigere ting, mener jeg, er den universale forståelsen av menneskeverd på tvers av tid og landegrenser. I dagens vesten og østen, vil du finne de som agerer etter liten respekt for andres liv. Du vil også finne personer i regioner av Afghanistan fedre som står opp for sine døtre og taler Taliban i mot. Det er ingen vestlig ting å gjøre. De har forresten alltid finnes, både før og etter både kristendommen og islam ble grunnlagt. Tro meg, jeg har hatt mange grunner til å generalisere muslimer. Men med tanke på at jeg allerede på 00-tallet var der for første gang, har jeg tilstrekkelig kunnskap den dag i dag til å ikke gjøre det. Altså generalisere. Det finnes uvitenhet på alle breddegrader og i alle kulturer og gjennom alle tider. Jo mer en erfarer, jo mer forstår man at en ikke kan være bombastisk om noe.

2

MP62

Nå er det opplest og vedtatt at Afghanistan er helt avhengige av nødhjelp. Landet produserer ikke nok til å brødfø sine egne innbyggere. Landets styrehavere vil at halvparten av arbeidskraften skal sitte uvirksomme hjemme. Dersom det ikke er oppskriften på et mislykket land vet ikke jeg. De produserer og eksporterer heller ikke noe av reell verdi. Frukt, tepper og nøtter overlever man uten, og mineralene i bakken tør ingen å grave etter i et så farlig land.

1

TrulsSH

Hei

Nå er det det at verdiene til landet er fryst og og det gjør jo noe med situasjonen

1

Azadi

Land med naturlige landgrenser fungerer ikke som land med unaturlige landegrenser tegnet av imperialister for å skape mest mulig konflikt?

1

Noreger

Det er på tide å ta en seriøs revurdering av både NATO, EU, FN og alle andre internasjonale kriminelle syndikater.

1

istid1977

Ja NATO, EU OG FN må bare glemme det landet. Men mulghet for at FN kan hjelpe med bistand. Da ser de muligheten for at de faktisk er snille i vesten også. EU og NATO vil jo bare ha krig mot de. Det dumme er vel egentlig, at kvinner ikke for lære seg å lese og skrive.

1

Noreger

Jeg snakker vel heller om Norge og dets forhold til disse kriminelle organisasjonene.

Vi burde heller øke vårt Nordiske samarbeidsorganer.

1

frode57

Det er gjerne klanssamfunn hvor alle klaner må være representert ,gjerne gjennom deling av toppvervene. Nå må Afghaneres få styre seg selv . Jeg tviler på det for vesten er i hevn modus.

1

Noreger

Det er bare USA og globalistene som er hevngjerrige. Den vanlige europeer vil ikke være med på dette. Heldigvis kan det se ut som USA of EU driver mer og mer vekk ifra hverandre.

Selv må vi jobbe hardt med å komme oss ut av EØS med tida. Det var aldri folkeavstemming om grunnlovsavgivelse slik det skal være.

Ingen spurte oss om Schengen og åpne grenser heller. EU raserer det velferdssamfunnet vi har her i Norden. Dette må vi få orden på. Vi trenger hverken NATO, EU eller FN og et Norden kan stå på egne ben med felles kulturelle bånd.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...