Politikk - Internasjonal

Z på uthusdøren din?...

Siste nytt i følge en kort nyhetsmelding er visst at en russervennlig uttalelse (fra noen litt oppe i systemet i Nord-Russland, eller hva det var..) nå tolker en gammel påmalt "Z" på en bu i Nord-Norge som symbolsk støtte til Russlands krigføring nå i våre dager, av folket i denne landsdelen... Da må vi vel f.eks. (alle vi som har z-formet forsterkning på dørene på utendørsboder, eller låvedører osv., passe på, iallfall ved nye bygg, og snu den dør-avstiveren da, ellers er det vel snart så russerne kan finne på å hevde at; "se på alle Z-ene rundt omkring i Norge, folk også der støtter oss gitt..". Så vanvittig kan dagens krigspropaganda altså bli. (Men som en kuriositet, så må man vel da unngå at døren står for mye åpen på vidt gap da, for på innsiden av en slik dør, så vil jo bokstaven få riktig retning igjen, så pass på :) Komisk det hele selvfølgelig, men.

Egentlig burde vel heller, i dagens krigspropaganda, "Z" i utgangspunktet snarere av de fleste av oss "demokratiske observatører" i Vesten heller tolke dette som tegnet for naZisme vel?... Bokstaven passer iallfall inn.

Men hva var igjen den seriøse bakgrunnen for at Russland har tatt i bruk dette symbolet nå? (Har det f.eks. kanskje noe med at deres første opprinnelige og uttalte mål var å fjerne en viss statsleder, - hvis etternavn begynner med en Z kanskje?

1
5 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Z Eastern Military District
Z in the box Russian army stationed in Crimea
O Russian army stationed in Belarus
V Russian Naval Infantry
X Kadyrov Chechnya
A Alpha Ground Special Forces

The Sun rapporterer dette som "sinister hidden meanings", eller "chilling signs".

2015, da ingen brydde seg:
https://www.youtube.com/watch?v=zAy6RwSPB80

1

Jeg har det på utedassen på hytta...men man ser den kun fra innersida av døra. Ellers mye dritt der,da............

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...