Politikk - Internasjonal

Kaliningrad er farligste greia nå vel?

Jeg mener det er altfor lite fokus på problematikken rundt det russiske fylket Kaliningrad nå, så enormt viktig det landområdets strategiske beliggenhet er for Russland, - og ikke minst et område stappfullt av militært utstyr og våpensystemer som kanskje trenger oppgraderinger og reservedeler m.m. Russland er jo avhengig av å gå via Natolandet Litauen for å bringe leveranser pr. tog dit, og så nekter Litauen å åpne opp for togtransport til området, og russiske godstog står og avventer situasjonen på grensa til Litauen.
Dette må sikkert gjøre Putin & Co. farlig rasende. Kan akkurat dette utvikle seg til å bli noe lignende utløsende for en skikkelig storkonflikt som de berømte "Skuddene i Sarajevo", mon tro? Litauen følger jo bare opp boikottlinjen overfor Russland, men akkurat her burde nok "Vesten" kanskje gitt russerne tilgang til sitt eget fylke, ellers vil nok dette se skikkelig stygt ut fremover, skulle man kunne anta.

"Time vil sjåv", som det ble sagt i Flåklypa-filmen...

2
10 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

De kan jo bruke sjøveien.

Dette minner litt om Sovjet Unionens blokade av Vest-Berlin.

Hvorfor er Kaliningrad russisk egentlig?

2

Putin er agressoren. Ingen grunn til å gi etter på noe punkt i forhold til agressoren. Å gi etter vil bli oppfatta som svakhet, og vil forsterka aggressjonen.

1

Om vesten tuller det til så kan det sette oss alle tilbake noe voldsomt i tid. Rom gikk tilbake til "steinalderen" i løpet av 60 år. Det å terge bjørnen tror jeg er utrolig dumt.
Jeg har kalt Stoltenberg lille Napoleon men han fortjener ikke det økenavnet . Han er Bidens lille narr. Han og vesten er i ferd med å provosere frem en større krig. Nå skal han øke militæret til 300 000 mann. Det var altså ikke nok med atomtrusselen.
Så får vi en konvensjonell krig så lenge det passer begge parter. Så kan det smelle litt verre. Når vet man at det ikke er anriket uran med kanonføden?

1

En bør nok ha hele krigs scenariet i falkeblikk for å skue hvor farlig dette er. Det har etter min mening gått for langt allerede. Og Ukraina har all grunn til å føle seg som
KANONFØDE . Det er de som skal kjempe NATO sin krig.
Kaliningrad er restene etter 2 verdenskrig . Egentlig et gammel tysk / hansaområdet. Tyskerne ble jo kjeppjaget til et lite området etter 2.verdenskrig.

1

Russerne prater om at Ukraina "ikke har noen historie", men de mener Kaliningrad har?
Kaliningrad har aldri vært russisk.
De ble erobret av kommunister under andre verdenskrig, og tyskerne som bodde der ble etnisk renset bort fra området.

2

Jeg så nylig en omtale av en britisk etterretingsrapport (i The Guardian om jeg husker rett) som anslår at russerne har tapt opp mot 1/4 av landets (konvensjonelle) militære slagkraft siden invasjonen startet. De har virkelig enorme tap av utstyr og personell. Om dette er riktig eller ikke kan ikke jeg svare på, men det er hevet over tvil at den russiske invasjonen på langt nær har gått etter planen.

Man kan alltids spørre hva dette har å gjøre med trusselbildet rundt Kaliningrad. Svaret er at de enorme militære tapene, som Russland fikk mot ett land som burde vært militært sett langt svakere enn dem, viser at den russiske bjørnen er mye pels og lite muskler. Det er en oppsiktsvekkende inkopetanse og funksjonsvikt i det russiske militæret. Tapstallene betyr dessuten at russerne trenger sårt hver soldat og stridvogn de kan avse til fronten i Ukraina - de har ingen kapasitet til å føre en ny krig i Litauen (som dessuten vil utløse et svar fra NATO).

Jeg er derfor ikke det minste redd for at russerne vil prøve å hærta en landkorridor ut til Kaliningrad. Truslene de kommer med er tomme. De har ikke de maktmidlene som trengs til å gjøre alvor av de.

1

Kanskje er Russland i ferd med å gå i oppløsning.
Det vi vel være mer naturlig for folk i Kalingrad å kjenne seg mer i slekt med den europeiske sivilisasjon, enn med mongolske horder av invaderende drapsmenn.

1

Lignende innlegg

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
17 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
1 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...