Politikk - Internasjonal

jaha1255

Putin varsler delvis militær mobilisering

Russlands president Vladimir Putin mobiliserer reservestyrkene og truer Vesten med atomvåpen. Ifølge forsvarsministeren vil det gi 300.000 nye soldater til krigen i Ukraina.

Russiske folket rømmer Russland for å slippe å bli utkalt til krigen for å bli " kanonføde "
Enveisbilletter ut av Russland selges ut raskt onsdag etter Russlands president Vladimir Putins annonsering om en delvis militær mobilisering i landet.
Det er Reuters som skriver dette. De har sett på tall fra Aviasales, som er Russlands største søkemotor for flyreiser.
Data fra Google Trends viser en skarp økning i i søk for Aviasales.
Direktefly fra Moskva til Istanbul i Tyrkia og Yerevan i Armenia, som begge er destinasjoner russere ikke trenger visum til, var utsolgt onsdag, ifølge data fra Aviasales.
Noen ruter med mellomlandinger, som Moskva til Tbilisi, var også utilgjengelig. Flybilletter fra Moskva til Dubai hadde en prislapp på 300.000 rubler, rundt 50.000 norske kroner, som ifølge Reuters er fem ganger gjennomsnittslønnen.

Ang. Balkan krigen :
Både NATO og Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) engasjerte seg for å stoppe overgrepene. OSSE sendte en observatørstyrke, mens NATO gikk til luftangrep mot Serbia i mars 1999, uten tillatelse fra FNs sikkerhetsråd. NATO bombet både militære og sivile mål i Serbia.

1999 I juni undertegnet serberne en tilbaketrekningsavtale. NATO stoppet sine bombeangrep, mange flyktninger vendte hjem, og FN overtok det administrative ansvaret for regionen. Samtidig ble en NATO-ledet fredsstyrke, KFOR-styrken, satt inn for å stabilisere situasjonen.
I utgangspunktet er dette teroretisk en tredje verdens krig pga. all hjelp med forsvarsutstyr og våpen som resten verden har bistått Ukraina med .

Det bør vel være slutt på TÅLMODIGHETEN til NATO NÅ hvis Putin og Russland gjør alvor av å sette inn 300.000 nye soldater til krigen i Ukraina da bør Nato en gang for alle å gå inn med full styrke sammen med KFOR-styrkenene for å få stoppet mer blodbad i denne krigen for han vil mest sannsynelig få kun slaktet sine egne soldater.

ps.
hvis det hele tatt blir noen igjen som kan slåss for Russland for nå rømmer de som kan være stridsaktive og da står kun barn og gamle igjen .

1
5 svar

Tyskland vurderer et passende "svar" på Russlands delvise mobilisering.
Ja, de (og flere land i Europa) ønsker sikkert revansj etter tapet av tidligere kriger de ført mot Russland - alle deres store krigsheltr ss Hitler,- Napoleon,- Karl 12. for å nevne noen...
Alle fikk de dog smake ydmykende nederlag og slutten på deres krigs-karriere, men også til en forferdelig pris og betalt av russiske menneskeliv som ufattelige 28 millioner mennesker for å knuse Tysklands nazisme og befrielse av øvrige Europa.

Ja, ja - virker som nå er det på han igjen...

2

Det blir som jeg tidlig skrev. Eskalering.
I 1973 rømte norske soldater til Sverige på grunn av krigsfare. Alle Nato styrker ble satt i høyeste beredskap. Gromyko og USA kom frem til at Midt østen konflikten ikke skulle utløse storkrig.

Nå er det nok heller vanskelig å se en utgang uten bruk av atomvåpen.

Det blir en kald vinter og da ikke i meteorologisk forstand.

1

Jeg har liten tro på at atomvåpen vil bli brukt med det første, men det kan bli riktig utrivelig likevel...også for lille Norge - "hope NOT"

1

Jeg tror Putins strategi er å langsiktig svekke europeiske økonomier ved å holde tilbake gass.
Europeiske politikere er kanskje de dummeste vi har i verden i dag.
De tar stadig vekk avgjørelser som vil føre til økonomisk kollaps.

I fremtiden vil historikere, eller hva de kaller seg riste på hodet av dumskapen. Omtrent som det vi gjør når vi leser om hvordan romerne hentet inn barbarstammer for å ta seg av forsvaret av det romerske riket. Hvordan kunne de ikke forstå at det skulle gå galt?

Vi tror vi er så mye smartere.

Når Europas økonomier kollapser er det slutt på støtten til Ukraina.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk skuterud Siste svar

Norsk strøm.

Fra og være selvforsynt, ser det ut som våre politikere har satt oss i denne situasjonen. Vi vil i vinter kanskje være avhengig av import fra Europa, og som jeg leser det , i første rekke Tyskland. M...
2
12 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Laster...