Politikk - Internasjonal

inspector

Korsfestelse i Belfast

Ref VG i kveld.

23 år gammel katolikk var torturert og deretter korsfestet til et gjerde.

Å benytte religion som grunnlag til denne typen handlinger er ren blasfemi. Til å spy av spør du meg......

1
27 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Yupp, kristendommen i all sin prakt!

1
MunichMachine

Dette er nok et bevis på fundamentalisme i kristen regi. Det kan også være at hele "opplegget" er "kokt" ihop til å ligne på nettopp noe relgiøst.

Akkurat som Bin Laden, han prøver jo å korsfeste Islam til Vesten på aller jæ.. måte. Han ser det som en fin måte å bringe USA "ned" til et angripelig vesen. Da får han "igjen" for at USA brakte sine tropper inn i det aller helligste land i Islam, godt hjulpet av Saudi's politikere. USA hadde ingen betenkligheter med det, og det har visst straffet seg betydelig.

Saddam bruker ALT til å korsfeste ham selv, forhåpenligvis til martyr laget av USA. Han håper på et endelikt på linje med store ledere i fortiden, og hans stormannsgalskap ligner til forveksling med et par stykker vi hadde her på 30 og 40 tallet.

Vi "ojer" oss og beklager oss til hudløshet, og vi er helt historieløse i våre refleksjoner. Vi "hadde" 30/40/50/60 tallet, og nå kommer andre i deres sted. Tror dere at vi har enerett på stor idioti og dumskap blant våre stats- og lokale ledere ?.

Er det noe rart rart at vi får noe som ble sådd for noen år siden. Dette har pågått siden Remus og Romulus (dannelsen av Roma by for 2700 år siden, etter sagnet) og deretter med Romerriket, Det Ottomanske og til sist det Tredje Riket.

Vi får det vi sår, punktum. Vi (Alle !) må begynne med OSS selv, og gradvis gjennom tiden vil det til syvende og sist være det avgjørende. Det er faktisk folket og og massene som bestemmer i dag. Fro det vi som betyr noe for meningsmålinger og "trender" i tiden, det har mediene lagt opp for oss. Det er høy tid vi begynner å systematisere dette og bruke for alt det som det er verdt.

1
MunichMachine Dette er nok et bevis på fundamentalisme i kristen regi. Det kan også være at hele "opplegget" er "kokt" ihop til å ligne på nettopp noe relgiøst. Akkurat som Bin Laden, han prøver...

Oppfordring til media:

- slutt å benevne ugjerningsmennene som protestanter, muslimer, katolikker, hinduer, buddister osv

- kall dem med den rette benevnelsen; nemlig avskyelige sadister, mordere og blasfemikere som kun fortjener fordømmelse og dødsstraff.

1
ohmat Nå er det vel lite sannsynlig, men mulig? at religion har noe som helst med denne saken å gjøre, og hva med selve saken? - men iltert er det?, dumt er ikke engang fornavnet - jeg a...

"ohmat skrev: Nå er det vel lite sannsynlig, men mulig? at religion har noe som helst med denne saken å gjøre, og hva med selve saken? - men iltert er det?, dumt er ikke engang fornavnet - jeg aksepterer til nød etternavnet. "Being""

Han som ble korsfestet var en katolikk/republikaner, som ble overfalt av en "skvadron" fra det protestantiske/loyalistiske UDA i et protestantisk/loyalistisk område. Han ble først slått til det ugjennkjennelige i ansiktet(hans får identifiserte ham på grunnlag av en tatovering), deretter korsfestet til et gjerde med rustne bolter gjennom begge henden, før "skvadronen" knakk begge beina hans etter å ha slått ham med planker/balltrær med spikrer i. Da han kom til delvis bevissthet i går og fikk høre hva han ble utsatt for(selv trodde han at han hadde vært i en bilulykke) knakk han sammen psysisk. Etter det bestialske overfallet ble det malt advarsler fra UDA på vegger i området hvor overfallet skjedde, om at katolikker/republikanere ikke hadde noe i det protestantiske/loyalistiske området å gjøre, og at episoden kunne gjenta seg med andre som ikke var velkommen.

Så det er ingen tvil om at mishandlingen var sekterisk motivert, og utført av en av de involverte militsene i konflikten i det britisk-kontrollerte området i det nordlige Irland. Selv om de "stridende parter" i konflikten har hver sin religion, er dette ikke en ren religiøs konflikt. Loyalistene består utelukkende av protestanter, siden mye av hatet deres bygger på at katolikker og andre grupper er mindreverdige, og underlegen britiske, ariske protestanter. På republikansk side finner man en klar overvekt av katolikker, av den enkle grunn at det er den største religionen i Irland. Men her finner man ikke det hatet mot protestanter som loyalistene har mot katolikker. Mange av de største heltene i irsk motstandshistorie var protestanter, og dagens republikanere er mye mindre opptatt av man har forskjellig religion fra sine motstandere i det nordlige Irland.

Det overordnede målet for republikansk side er å gjenforene de 6 britiskokkuperte Counties med republikken Irland, slik at hele øyen får igjen sin selvstendighet og frihet. Ikke å jage ut protestanter. Loyalistenes mål er å renske provinsen for katolikker/republikanere/irer, slik at de kan velte seg i fred i sin egen fascistiske og sekteriske ideologi i et land som de har stjålet.

1
DjHarry Enig. Det er urovekkende mange som ikke klarer å skille mellom den individuelle religionen Islam og det totaliære politiske systemet 'Islam'. ExD ”You came from nothing, you are g...

"DjHarry skrev: Enig. Det er urovekkende mange som ikke klarer å skille mellom den individuelle religionen Islam og det totaliære politiske systemet 'Islam'.

Det klarer ikke muslimene heller. Skulle de imidlertid det, så blir de fort satt på plass. Det sørger presteskapet for.

1
Maxi "ohmat skrev: Nå er det vel lite sannsynlig, men mulig? at religion har noe som helst med denne saken å gjøre, og hva med selve saken? - men iltert er det?, dumt er ikke engang for...

Denne hendelsen nådde norske media, muligens pga det ekstra makabre i "korsfestelsen". Sekteriske overgrep som dette, med angrep på enkeltpersoner, eller på hele områder er imidlertid ikke noen skjeldenhet. Snarere er det en daglig foreteelse i de seks counties. Og så godt som alltid, kommer angrepene fra lojalistisk side. Dette fortsetter å skje, mens det "reorganiserte" politikorpset gjør svært lite (ingenting) for å beskytte nasjonalistene mot UDA-regisserte overgrep.

Det forbauser meg stadig hvor liten interesse (kunnskap?) det er om situasjonen i Irland her i Norge. (Se bare på denne tråden, som etter en par-tre innlegg handler om islam!!) Det er liksom opplest og vedtatt at IRA er de stygge terroristene, da må de andre være snille. Men IRA har overholdt full våpenhvile, i praksis siden 1994, i sterk motsetning til hva UDA har gjort. Britene har nylig suspendert "selvstyre"-organene etter krav fra lojalistpartiene, som nekter å samarbeide med det republikanske Sinn Fein.

. Likevel er det IRA som beskyldes for å sabotere fredsarbeidet!!!??

Cochise. Erin Go Bragh

1
cochise Denne hendelsen nådde norske media, muligens pga det ekstra makabre i "korsfestelsen". Sekteriske overgrep som dette, med angrep på enkeltpersoner, eller på hele områder er imidler...

"cochise skrev:Denne hendelsen nådde norske media, muligens pga det ekstra makabre i "korsfestelsen". Sekteriske overgrep som dette, med angrep på enkeltpersoner, eller på hele områder er imidlertid ikke noen skjeldenhet. Snarere er det en daglig foreteelse i de seks counties. Og så godt som alltid, kommer angrepene fra lojalistisk side. Dette fortsetter å skje, mens det "reorganiserte" politikorpset gjør svært lite (ingenting) for å beskytte nasjonalistene mot UDA-regisserte overgrep. Det forbauser meg stadig hvor liten interesse (kunnskap?) det er om situasjonen i Irland her i Norge. (Se bare på denne tråden, som etter en par-tre innlegg handler om islam!!) Det er liksom opplest og vedtatt at IRA er de stygge terroristene, da må de andre være snille. Men IRA har overholdt full våpenhvile, i praksis siden 1994, i sterk motsetning til hva UDA har gjort. Britene har nylig suspendert "selvstyre"-organene etter krav fra lojalistpartiene, som nekter å samarbeide med det republikanske Sinn Fein. Likevel er det IRA som beskyldes for å sabotere fredsarbeidet!!!?? Cochise. Erin Go Bragh"

Jeg er fullstendig enig med deg. Det skremmer meg hvor lite jeg hører om tingenes tilstand i the 6 counties i norske media. Se bare på Short Strand som har vært isolert siden i våres! Det er en skam. Heldigvis holder jeg meg oppdatert flere ganger om dagen via nettet. Den "nye" politistyrken er den samme gamle med et nytt navn. Republikanere kaller den bare PSNI/RUC. Jeg er også enig med deg at det florerer enorm uvitenhet om hvem som gjør hva av partene. Jeg søkte en gang på "IRA", og deretter "UDA", "UVF", "LVF", "UFF" osv på VGD. Loyalistmilitsene var stort sett knapt nevnt, mens det var umulig engeng å telle treffene på "IRA".

Når jeg enkelte ganger også så diskusjoner der folk dro IRA inn i sammenhenger som er hinsides all fornuft, da står det så dårlig til med kunnskapsnivået om ting at det ikke nytter å prøve å forklare...

Tiocfaídh Ár Lá - Up the RA

1
Maxi "cochise skrev:Denne hendelsen nådde norske media, muligens pga det ekstra makabre i "korsfestelsen". Sekteriske overgrep som dette, med angrep på enkeltpersoner, eller på hele omr...

Som Maxi skriver, Short Strand har vært isolert siden i vår. Ikke bare isoler, men under konstante angrep. Barn må bruke hjelm utendørs, det regner med projektiler som skruer og ballbearings skutt ut eller kastet fra lojalistsiden. For et par uker siden "spanderte" lojalistbandene fyrverkeri om natten. Det var imidlertid ikke spesielt koselig, Først kastet de ballonger fylt med brennbar væske opp på hustakene, deretter skjøt de fyrverkeriet inn! Og Short Strand er bare et av de områdene som er under angrep. I praksis angripes alle nasjonalistiske enklaver mer eller mindre.

"Korsfestelsen" ble nevnt i norske media, men sannelig ble det fort stillt igjen.

For å illustrere hvor forferdelig situasjonen er for nasjonalistene i nord, tar jeg en liste over lojalistangrep i Antrim: Desember 2000 - Bygningsarveider Gary Moore skutt og drept på arbeidsplassen. April 2001 - Trevor Lowry sparket ihjel. 19 år gamle Ciaran Cummings skutt og drept på vei til jobb. Juli 2001 - 18 år gamle Gavin Brett skutt og drept utenfor fotballklubben sin. Januar i år - Postarbeider Daniel McColgan skutt og drept. Juli i år - Gerard Lawlar skutt og drept. I august i år ble en 15 åring slått til krøpling.

Det kunne ramses opp mange mange fler, men dette er de m e s t alvorlige i e t t område de siste par åra.

Jeg må også nevne Gerard McRandal som ble angrepet rett ved hjemmet i Gardenmore Flats Larne for 14 dager siden. Han fyllte 30 i forrige uke, men det ble dårlig med feiring, han kjenner ikke engang igjen familien, og vil være avhengig av full pleie resten av livet. Ble aldri nevnt i norske media, men så ble han jo ikke korsfestet, bare slått til grønnsak!

Nasjonalistene frykter nå en alvorlig opptrapping i angrepene. Lojalistmilitsene UDA og LVF har nemlig hatt en feide seg imellom om territorier (stikkord: narkosalg) de siste par åra. Det ryktes at konflikten ble bilagt denne uken på et møte County Down, for å frigjøre kreftene til "viktigere" innsats. (Mer terror mot republikanere!).

Informasjon om hva som skjer, er lett tilgjengelig "der ute", selv om norske media ikke finner utviklingen i et av våre "naboland" interessant! Nå som lojalistvolden eksploderer, lojalistpartiene saboterer fredsutviklingen, og britene gjør som deres lojalisthunder vil, kan situasjonen komme helt ut av kontroll. Jeg oppfordrer alle som er interessert i et folks frihetskamp, til å følge med!

Up the 'RA! - Oglaigh na hEireann!

Cochise- Erin Go Bragh

1
cochise Som Maxi skriver, Short Strand har vært isolert siden i vår. Ikke bare isoler, men under konstante angrep. Barn må bruke hjelm utendørs, det regner med projektiler som skruer og ba...

På siden www.32s.org kan man se hvor mye den republikanske befolkningen i Short Strand-enklaven lider. Der er fotogalleri og en online-underskriftskampanje(online petition) hvor folk fra hele verden markerer sin avsky mot at det britiske styresmaktene i løpet av et halvt år ikke har løftet en finger for å hjelpe dem mot daglige/nattlige loyalistangrep, men rettet sine våpen mot dem da de har prøvd å forsvare sine hjem.

www.talfanzine.com er også bra, her kan man lese utgaver av Talfanzine, diskutere på forumet, og finne masse linker.

IRA - the undefeated army

1
ohmat Nå er det vel lite sannsynlig, men mulig? at religion har noe som helst med denne saken å gjøre, og hva med selve saken? - men iltert er det?, dumt er ikke engang fornavnet - jeg a...

ohmat skrev: Nå er det vel lite sannsynlig, men mulig? at religion har noe som helst med denne saken å gjøre, og hva med selve saken? - men iltert er det?, dumt er ikke engang fornavnet - jeg aksepterer til nød etternavnet. "Being"

Zpiff: Hmm, jeg synes det nesten er urimelig å IKKE trekke en parallell til religionen. Hadde ikke de religiøse noengang ropt "halleluja.." over en viss persons korsfestelse (og dermed overreklamert for dette -noe de fortsatt gjør), så hadde neppe denne korsfestelsen funnet sted i dag heller.

Skjønt, egentlig så har vel ingenting med religion å gjøre (det er jo bare svada -min mening ihvertfall).

1
MasterTim "airblade skrev: Yupp, kristendommen i all sin prakt!" Tosken! Takket gud er ikke verden svart/hvit -Hilsen Tim

MasterTim skrev: Takket gud er ikke verden svart/hvit

Zpiff: Takket være én Sann gud, er verden heller slått gul&blå, og rimelig blodig. Halleluja for "nyansene".

Hva kristne gjelder, så har de jo eg. intet med saken å gjøre, fordi for dem så er jo dette bare "gode-guds-vilje" -just like marionettes...

1
inspector Oppfordring til media: - slutt å benevne ugjerningsmennene som protestanter, muslimer, katolikker, hinduer, buddister osv - kall dem med den rette benevnelsen; nemlig avskyelige sa...

inspector skrev: Oppfordring til media:

- slutt å benevne ugjerningsmennene som protestanter, muslimer, katolikker, hinduer, buddister osv

- kall dem med den rette benevnelsen; nemlig avskyelige sadister, mordere og blasfemikere som kun fortjener fordømmelse og dødsstraff.

Zpiff: Høres virkelig ut som om du kjemper imot det du ikke liker, men glemmer å kjempe for det du liker (om du liker noe da).

Ingen fortjener "straff" før de som utmåler "straffen", har vurdert og funnet andre ønsker for urealistiske -dette gjelder især deres (straffeutmålerens) egne ønsker. (En utfordring for intellektet, eller bare nok et subjekt for indolanse?)

1
Zpiff MasterTim skrev: Takket gud er ikke verden svart/hvit Zpiff: Takket være én Sann gud, er verden heller slått gul&blå, og rimelig blodig. Halleluja for "nyansene". Hva kristne gjeld...

Hva kristne gjelder, så har de jo eg. intet med saken å gjøre, fordi for dem så er jo dette bare "gode-guds-vilje" -just like marionettes. """" Jeg tror guds vilje er at vi skal vise baller og storsinn. Samt følge moralske kodeks for adferd mot våre medmennesker.

Om en kan tenke seg at.... ja feks. sidene her på vgd vil bli en slags bibel for fremtidige genrasjoner, som de leser med undring og ikke helt forstår så kan det også tenkes at de stusser over mitt valg med å bruke ordet BALLER... ja fordet jeg mener ikke mannelig kjønnsorgan; menn å være tøff, uredd, bestemt

Guds vilje kan være så mangt. Sikkert kommer guds vilje til å forandre seg etter som vi som en menneskehet forandrer oss. Kanskje gud former seg etter våre behov ?

Om gud skulle tvunget oss til å være god hadde den frie vilje ikke eksistert. Menneske må selv lære hvorfor vi må følge visse standarer med vår adferd. Vi har alle sett hva som skjer i forskjellige land der menneskerverdet praktisk talt ikke eksisterer... det går rett å slett ikke... det blir bare tull.

Som amerikanerne sier " What goes around, comes around"

Ang. Jesus: Jeg kan ikke stort om kristendommen unntat at han var en fyr som ble torturert ihjel på et kors for noen tusen år siden.

-Hilsen Tim

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar
Laster...