Politikk - Internasjonal

Pestario

Hva f**n tenker NATO med??

Den geniale ideen USA hadde for å få støtte av Russland i Afganistan virker kanskje ikke så genial after all.

Jeg snakker om å gi Russland medlemskap i NATO, det var pga Russland, eller Sovjet da, at NATO ble stiftet, er ikke Russland så stor og stygg lenger eller hva har forandret seg...?

Russland kan gjøre som USA de nå og si at vi skal støtte dem mot terror fra Tsjetsjenia.

Hva syns dere om at Russland er medlem i NATO?

1
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Russland er ikke med i Nato. Men vi har en såkalt samarbeidsavtale eller noe sånt med dem. Det er nok bare å innse at Russland ikke er den trusselen Sovjetunionen var. Kommunismen er død.

1
Pestario Komunismen er kanskje død, men Potin var leder i Den nye versonen av KGB og på denne linken står Russland listet opp som medlem http://www.nato.int/pfp/eapc-cnt.htm

Tja, men "Euro-Atlantic Partnership Council" er ikke det samme som Nato. Det er en slags samarbeidsavtale for fred mellom mange land, både Natomedlemmer og tidligere Warzawapakt medlemmer. Også nøytrale Sverige og Finnland er med her.

"Partnerskap for fred" eller noe sånt tror jeg vi kaller det på norsk. MEN det er ikke Nato.

Trodde forresten Putin var sjef da det fortsatt het KGB jeg, men sikker er jeg ikke.

ENDRET: Du ser jo det står 19 nato land + også de under.. For det meste gamle Warsawapaktland. Også inkludert supernøytrale Sveits.

1
240turbo Tja, men "Euro-Atlantic Partnership Council" er ikke det samme som Nato. Det er en slags samarbeidsavtale for fred mellom mange land, både Natomedlemmer og tidligere Warzawapakt me...

240turbo skrev: Trodde forresten Putin var sjef da det fortsatt het KGB jeg, men sikker er jeg ikke.

Ikke sjef. Han var en KGB-agent og drev med kontra-spionasje. Med andre ord så "jaktet" han på fiendelige agenter og spioner.

arkimedes

1

Russland har aldri vært en så stor trussel, fakta er jo at verden har aldri vært tryggere enn under den kalde krigen, nå er trusselen at terrorister kan få tak i "Skitne" bomber, atombomber og ABC våpen generelt.

Hvem står bak disse da ?, jo land som Russland, Tyskland og Frankrike for og ikke snakke om Israel og USA. Hvordan kan man si Israel? vel ikke direkte, men det har forekommet at utro tjenere selger våpen og våpensystemer til land som Iran og Iraq som igjen støtter terrorister.

Russland klarer ikke ta et land som Afghanistan eller alle dem andre små statene dem mistet, fordi dem har en hær som ikke er laget for slik krigføring, den er laget for og kjempe i store slag med mange tusen mann og kjøretøyer.

Tror at Russland ville ha slitt med og nedkjempe norske soldater selv idag, til slutt ville nok trusselen vært at dem faktisk slapp en atombombe over landet.

Ironien er jo egentlig at vi i Norge er avhengige av at Tyskland sender oss hjelp i en eventuell krigssituasjon. Vi som aldri mer skulle slippe tyske soldater inn i landet =), vel stod vel kanskje ikke akkurat det men på den tiden var jo Tyskland det landet som hadde invadert oss og Russland (Soviet) kunne gjøre det. Det blir vel vi som må be Russland om hjelp i en Krigssituasjon med tiden.

Hilsen Arcticblue

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk Geirijo Siste svar

Klart, entydig og lett å forstå tale på Stortinget.

Det er omtrent bare Bjørnar Moxnes (Rødt) som klarer å levere slike taler på Stortinget. Andre som gir like klare meninger er også fra Rødt eller SV. Det er med andre ord kun 2 partier på det norske S...
Bilde

Bjørnar Moxnes - Rødt - Om EØS-avtalen. Stortinget 25.11.21

Hvem skal bestemme over krafta vår, arbeidslivet vårt, jernbanen vår og transporten på veiene våre? Rødts standpunkt er klart. Dette skal det norske folk...


Bilde www.facebook.com
2
1 svar

Kravstore SV-ere.

En mer arrogant politiker enn denne lederen for nevnte parti, det skal godt la seg gjøre å finne, (vel én enda mer ytterliggående har vel like mye selvtillit og mener seg berettiget til å bestemme dag...
1
2 svar
Aktuelt kaareaadinnlandet Siste svar

Landet Norge

Lucky Luke på Facebook: "Det er mye som tyder på at landet Norge er i den metaforiske gjørma. F.eks.: Hvor mye korrupsjon er det i politiet? Høyyyt? Hvor mye feilbehandling er det i helsevesenet? Høyy...
1
1 svar
Laster...