Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Helga Perdersen er tøff ..

Under Barentshavkonferansen tok Fiskeridep. et kraftig oppgjør med russisk unnfallenhet ovenfor de russiske tyfiskerne.

Høyres Ivar Kristiansen har i flere intervjuer, senest på TV2 i går - nærmest krevd at vi må krype for russerne og ikke "fornærme" dem siden Hydro og Statoil konkurrerer om kontrakter på russisk sokkel.

heldigvis var Erna Solberg ute i NRK-radio og tok avstand fra slik underdanighet. Hun støttet Helga Pedersens kraftige oppgjør med russerne.

Russlandsekspert Steinfeld var også ute i NRK og sa at russerne har tradisjon for å respektere dem som snakker rett ut. Mens de derimot ikke har noe til overts for land som opptrer underdanig.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.440507

Ivar Kristiansen sier de russiske delegatene på konferansen ble fornærmet over angrepet, og han frykter at Norge i verste fall kan gå glipp av deltakelse i russisk gassutvinning.

  • De må tåle å høre at overfisket i Barentshavet er et problem. Det ville vært unaturlig at dette temaet ikke hadde blitt tatt opp, sier Pedersen.
1
19 svar

19 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

pan12

Jeg skjønner ganske enkelt ingen verdens ting av hva som er russerenes egentlige motiver for å drive som de gjør der oppe i Barentshavet. Dette voldsomme overfisket vil før eller senere resultere i svart hav. Slik det er nå, så skal det bare ett år med dårlige gyteforhold til, så kan faktisk det hele være over. Så sårbart er det nå. Det vil selvsagt resultere i massedød av sjøpattedyr, men også en masseflukt av desse til andre breddegrader, de vil selvsagt oppsøke farvann der det fortsatt er fisk. Noe vil vandre vestover til Island, Grønland og til slutt nå gyteområder utenfor Kysten av Canada, Alaska og Newfoundland. Noe vil vandre langs kysten og til slutt havne opp i nordsjøen. Det vil altså gi globale effekter som ingen aner konsekvensene av. Dette er miljøkriminalitet på sitt aller verste, og jeg nøler ikke med å si at russerene opptrer som de reneste gangsterene.

Sosialisme, ett annet ord for misunnelse

1

kverole

pan12: Det ser lyst ut for oss som driver med pelagiske fiskerier. Uten megapredatoren torsk vil sild og lodde trolig gå mot en historisk gullalder:)

1

pan12

Den enes død, den andres brød. Nei, fra spøk til alvor. Jeg tror i grunnen ikke det vil gi bedre grunnlag for pelagiske fiskerier, ihvertfall ikke på sikt. Jeg innbiller meg at livet i havet er sammensatt på en slik måte at det ene er avhengig av det andre. Vil anta at torsk også spiser andre fiskeslag som igjen spiser sild og lodde i og med at desse artene befinner seg relativt langt nede på næringskjeden. I Barentshavet og i nordsjøens også for den sakens skyld, så er der også andre trussler i form av forurensing, rasering av korallrev og kommer du under land så driver taretrålerene og herper gyteområdene til torsken. I bremanger så har det vært høstet tare i mange år nå. Det har resultert i at Bremangerpollen, som var ett meget bra fiskefelt for sjarkflåten omtrent er tomt for fisk. Tareskogen er borte og det er dermed ikke den nødvendige beskyttelsen for at torsken vil gyte der lenger. Jeg liker ikke slik herjing med naturen, jeg vil at din sønn også en dag skal kunne stå oppe i rorhusvinduet og gaule til karene på dekk. Vi må prøve å se helheten i naturens gang, det er eneste måten vi kan forebygge vår opptreden slik at det blir muligheter for at så skjer. Slik det er nå så er det alt for mye økonomisk motivert politikk og alt for lite på naturens egne premisser. Vi voldtar jo faen meg det vi har fått gratis opp i hendene.

Sosialisme, ett annet ord for misunnelse

1

Combat

Enig pan12, vi trenger ikke se lengere enn til kysten av Canada for å se hva overfiske hadde av konsekvenser for fiskebestanden. Nn er det nesten ikke fisk igjen på bankene utenfor Newfoundland, et sted som var kjent som et av de mest fiskerike stedene i verden.

1

kverole

Combat skrev: Nn er det nesten ikke fisk igjen på bankene utenfor Newfoundland, et sted som var kjent som et av de mest fiskerike stedene i verden.

Dersom sild og makrell ikke er fisk har du rett. Det er voldsomme mengder av de to fiskeslagene der.De forteller også at innblanding av hyse er et enormt problem... Når det gjelder torsk har du rett,men såvidt jeg vet er det lys i tunnelen.

1

Fasanen

Hun har nok bedre grunnlag til å vurdere russerne enn tilfeldige lokalpolitikere fra Høyre ... ..

Fiskeri- og kystminister Helga Pedersen

f. 13.01.73

Utdanning: 1998: Mellomfag i historie, Universitetet i Tromsø. 1996: Grunnfag i russo-sovjetiske studier, Universitetet i Bergen. 1995: Mellomfag i russisk, Universitetet i Bergen 1992: Baccaluréat etter tre år på Lycée Alain Chartier (fransk videregående skole) i Bayeux, Normandie.

http://odin.dep.no/fkd/norsk/dep/bn.html

1

kverole

Fasanen skrev:

Hun har nok bedre grunnlag til å vurdere russerne enn tilfeldige lokalpolitikere fra Høyre ... ..

Tross alt er hun ikke Russlandsminister,men fiskeriminister. Fiskeri har hun dessverre ikke begrep om og enda verre.Hun er ikke interessert i å lytte eller sette seg inn i problemstillinger innad i næringen. Jeg har vært på 2 møter i senere tid der Helga skulle holde innlegg. 1.gang kom hun.Hun var der i 30 min og snakket i 15.Hun lyttet dermed ikke til noen av de andre innleggene og var derfor heller ikke tilgjengelig for spørsmål fra salen slik mange andre fiskeripolitikere var under en timelang paneldebatt. 2.gang kom hun ikke.Hun sendte en statssekretør og sa hun var opptatt med et møte.Flere av de som talte og satt i panelet skulle på samme møte som Helga. Begge disse møtene var i Norges nest største interesseorganisasjon for fiskeriene. Ved å opptre så arrogant får hun absolutt 0 tillitt.Uansett hvilke handliger eller resultater hun viser til.

1

Yazzy

kverole skrev:

Ved å opptre så arrogant får hun absolutt 0 tillitt.Uansett hvilke handliger eller resultater hun viser til.

----------->

Ingen tvil om at Pedersen har kommet noe dårlig ut innen fiskerinæringen, men har egentlig noen fiskeriminister i det hele vært populær?

Den forrige sprang ærender for trålernæringen. Schjøtt-Pedersen i sin tid rasserte landbasertindustri. Pettersen og Majala som begge var fiskeriministre fra Finnmark, fikk aldri støtte fra sine egne ieget fylke. Fiskerinæringen er tveegget og vanskelig.

Etter at statssekretæren sablet ned russerne i Hammerfest, tror jeg de har fått noeå tenke på. dette er tatt opp iet åpentfora uten diplomatiskforsiktighet, og dette svir. Her har hun gjort det bra.

***

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...