Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En FrPers realitetsforståelse

Vi kan i dag lese at FrP ønsker å legalisere gambling (les Poker) i Norge. Dette er ikke så oppsiktsvekkende, og det kan godt hende dette vil tvinge seg fram uansett, slik det allerede har i Sverige.

Det artige i saken er FrPer Knudsens/Jørstads argument for hvorfor en bør legalisere poker:

"Folk spiller bort gård og grunn på V6 og _lotto_ også "

Jaha?? Folk spiller seg rakafant på LOTTO???

FrPere....

1
11 svar

11 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

rawat

Godt forslag. Men jeg tror du skal lete lenge etter noen som har spilt seg fra hus og hjem på lotto.

1

praetor

Da bør du kanskje trekke huet opp av jordet... http://www.sirus.no/cwobjekter/sirusrap.2.03.pdf

1

rawat

Jeg gidder ikke lese 128 sider. Kan du henvise meg til hvor i dokumentet det står om folk som spiller seg fra hus og hjem på lotto??

1

Tandem

Blurb skrev: Vi kan i dag lese at FrP ønsker å legalisere gambling (les Poker) i Norge. Dette er ikke så oppsiktsvekkende, og det kan godt hende dette vil tvinge seg fram uansett, slik det allerede har i Sverige.

Det artige i saken er FrPer Knudsens/Jørstads argument for hvorfor en bør legalisere poker:

"Folk spiller bort gård og grunn på V6 og _lotto_ også "

>> Jeg har ikke lyst til å redde folk som spiller seg fra gård og grunn. De har tatt et presist valg om å gjøre akkurat det, og fortjener da det som kommer. Derfor synes jeg det er galt å forby noe.

MEN, spørsmålet må stilles - er om det virkelig er så forferdelig å måtte jobbe for pengene? Hva er galt med ærlig arbeide for å tjene seg penger til det man ønsker!

Jeg har en grunnleggende forakt for pyramide og spill-virksomhet. Synes det er latterlig, tåpelig - enkelte har det t.o.m. som levebrød å spille på hester, spille poker etc. Hvilke samfunnsstøtter..! Men igjen, forbud støtter jeg ikke.

1

rawat

"Hvilke samfunnsstøtter..! "

Det finnes en hel rekke med yrkesgrupper som lever av å utføre jobber vi strengt tatt ikke har bruk for da. Mener du at så lenge en omsetter varer og tjenester så er det pr definisjon til det beste for samfunnet? Stort sett er det selvfølgelig bra, men men mye er unyttig. Hvis du selger mobillogoer og ringetoner, er du da en samfunnsstøtte? Hva med spådamer som tar 29,90 pr minutt på telefonen? En som selger juggel via postordre? Pornofilmproduksjon? For å ta noe mer normalt, har vi egentlig bruk for klesbutikker i hver jævla gate i byen? Eller 20 pr kjøpesenter? Mye er av det mange gjør er å tilfredstille behov som strengt tatt ikke er nødvendige. Du får en genser til 200 kroner, selger du en genser til 800 kroner, vil jeg argumentere for at du er i pengeflyttingsbransjen når det gjelder de ekstra 600 kroner. Det er helt meningsløst. BNP øker nok, men det er vel ikke et mål i seg selv?

Ikke alle bygger hus eller redder liv.

1

MrJonah

Blurb skrev: Vi kan i dag lese at FrP ønsker å legalisere gambling (les Poker) i Norge. Dette er ikke så oppsiktsvekkende, og det kan godt hende dette vil tvinge seg fram uansett, slik det allerede har i Sverige. Det artige i saken er FrPer Knudsens/Jørstads argument for hvorfor en bør legalisere poker: "Folk spiller bort gård og grunn på V6 og _lotto_ også " Jaha?? Folk spiller seg rakafant på LOTTO??? FrPere....

På direkte spørsmål om ikke dette ville føre til spillegalskap, så svarte FrPs representant at de som var spillegale fikk utløp for dette uansett, blant annet ved å spille Lotto.

Det var ikke et argument for å legalisere poker.

Det er ikke pent å lyve Blurb.

1

Blurb

MrJonah skrev: På direkte spørsmål om ikke dette ville føre til spillegalskap, så svarte FrPs representant at de som var spillegale fikk utløp for dette uansett, blant annet ved å spille Lotto. ---------------------------

"føre til" og "er/var" relaterer seg vel til to forskjellige ting, ikke sant?

Vi ønsker ikke å legalisere f.eks heroin fordi vi antar at det vil medføre at flere vil bli avhengige. Det er direkte sammenlignbart. Er det da et godt argument for legalisering å si at "jo, heroin er fælt, men de som er avhengige får jo tak i det uansett"?

Sitat: Det var ikke et argument for å legalisere poker. ---------------------

Hva var det da? En opplysning helt uten mening?

Sitat: Det er ikke pent å lyve Blurb. --------------------

Forsøk å konsentrer deg.

1

Marx_Reborn

Please kutt ut med en meningsløse anti-FrP svadaen.

1

Blurb

Om du ønsker å argumentere for at folk spiller fra seg gård og grunn på lotto, eller at lotto er direkte sammenlignbart med poker på andre områder, er du velkommen til å diskutere her.

Om du ønsker å opptre som moderator, så vennligst pell deg over på vg-diskuter forumet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...