Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Off ansatte tjener mer på å streike enn å arbeide

http://web3.aftenbladet.no/innenriks/okonomi/article282974.ece

Er det rart de off ansatte streiker.... det koster dem ingen ting og de tar ingen risiko ved å streike. Sykt....

Jeg skjønner mer og mer mange som hevder at den egentlige kampen i Norge står mellom off sektor og off budsjetter og de konkurranseutsatte næringene. Ressursene i form av arbeidskraft/ant timer i Norge er rimelig konstant og konsekvensen av økt off ressursbruk (også bruk av oljefondet) blir da fortrengning av konkurranseutsatt sektor.

Taperne i konkurranseutsatt sektor burde få øynene opp for hva som skjer i Norge og sette foten ned for den ikke bærekraftige veksten i offentlige budsjetter og lønninger.

Problemet med dette er vel at storparten av norges befolkning faktisk har en egeninteresse av høy off sigarføring(off ansatte og trygdede). Vi har fått et samfunn hvor det er vesentlig flere som kjemper om melken fra kua enn de som sørger for mat til kua. Hvor lenge kan dette vare før det går over styr?

1
30 svar

30 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Pee Wee

Ja, her har vi endelig et "de trygdete og fattige er like onde som jødene var i Tyskland på trevdetallet" innlegg.

Det skal jo nevnes at det er litt rart at det å jobbe i skole eller helsevesen er verdiskapning om man jobber i det private, men "kumelkling" om man gjør akkurat den samme jobben til samme lønn i det offentlige.

<< Man kan ikke spise frihet, men man kan spise libertarianere >>

1

Risikom

Pee Wee skrev: Ja, her har vi endelig et "de trygdete og fattige er like onde som jødene var i Tyskland på trevdetallet" innlegg

--------------------------------------------------- Klarer du ikke å se at hvis denne pengegaloppen i off budsjetter forsetter truer den hele legetimiteten og eksistensgrunnlaget for off sektor og velferdsstaten?

Det er mulig at vi Pee Wee off verden vokser penger på trår og reflekterer ingen underliggende verdi/ressursbruk og det er likegyldig hvordan de er skaffet til veie.

1

Pee Wee

Det er vel heller snakk om at jeg mener at man ikke behøver å legge ned velferdsstaten slik Risikom hevder for å redde finansene. Det man derimot hadde trengt var en deglobalisering når det gjelder handel med land som Kina.

<< Man kan ikke spise frihet, men man kan spise libertarianere >>

1

Tandem

Takk!

Jeg er helt enig, noe jeg har skrevet mye om tidligere.

1

Tioman

Risikom skrev:

Er det rart de off ansatte streiker.... det koster dem ingen ting og de tar ingen risiko ved å streike. Sykt.... _________________

Muligens du synes det er sykt, men jeg regner med at alle fagforeninger kan legge opp sin egen strategi - noen streiker ofte, andre streiker sjeldent. Noen bygger opp kampfondet fort, andre seint.

At de offentlig ansatte (UNIO) har streiket såpass lite (opp i gjennom årene) at de har råd til å betale "full" lønn i streiken er muligens deres strategi.

Vi ser andre fagforeninger som tar ut veldig mange med en gang (eks var det vel 35 000 som streiket nå nettopp), mens kanskje de statsansatte tar ut færre om gangen...(og dermed kan kompensere mer)

1

Risikom

Tioman skrev: At de offentlig ansatte (UNIO) har streiket såpass lite (opp i gjennom årene) at de har råd til å betale "full" lønn i streiken er muligens deres strategi.

-------------------------------------------------------- Og hvem er det som har betalt inn til disse streikefondene egentlig, jo netto er det er skattebetalerne og næringslivet i Norge. Uansett hvordan du vrir og vender på det så betyr en streik i offentlig sektor økt offentlig ressursbruk/tapt verdiskapning som vi andre må finansiere enten vi vil eller ikke.

Lurer på når de som lever helt og holdent på offentlig ressursbruk skal skjønne at vi faktisk er avhengig av å ha noe annet enn olje, handel og off tjenester å leve av i Norge.

Det er ikke bare å opprette en arbeidsplass i konkurranse utsatt sektor, noe som man kan gjøre med en sykepleier. Et bortfall av en arbeidsplass i konkurranseutsatt sektor er i stor grad en irreversibel prosess. Ergo har en sånn arbeidsplass større "verdi" enn en sykepleierarbeidsplass.

1

GGråstein

"Og hvem er det som har betalt inn til disse streikefondene egentlig, jo netto er det er skattebetalerne og næringslivet i Norge." ------------------------------------------ Tullprat, dette har de organiserte betalt inn selv via sin kontigent. Hvis de ikke var organisert, kunne de brukt pengene til noe annet.

1

Pee Wee

Det er dog ganske artig at en globaliseringsfanatiker gnåler om utflagging.

<< Man kan ikke spise frihet, men man kan spise libertarianere >>

1

Tioman

Risikom skrev: Tioman skrev: At de offentlig ansatte (UNIO) har streiket såpass lite (opp i gjennom årene) at de har råd til å betale "full" lønn i streiken er muligens deres strategi.

-------------------------------------------------------- Og hvem er det som har betalt inn til disse streikefondene egentlig, jo netto er det er skattebetalerne og næringslivet i Norge. Uansett hvordan du vrir og vender på det så betyr en streik i offentlig sektor økt offentlig ressursbruk/tapt verdiskapning som vi andre må finansiere enten vi vil eller ikke. __________________________________ Jeg trekker en konlusjon ut av det du skriver og en feilsluttning

1) Offentlige ansatte har ikke streikerett og skal ta imot den lønnen de får.

2) En streik i offentlig sektor betyr ikke økt offentlig ressursbruk/tapt verdiskapning, dessverre er realiteten de motsatte. For hver dag de offentlig ansatte streiker så tjener staten millioner av kroner. De fleste ansatte i staten driver ikke med "verdiskapning" (eks lærere, politi) og hvis de streiker så sparer staten lønnsutgifter...

1

One_Hit_Wonder

Risikom skrev: Problemet med dette er vel at storparten av norges befolkning faktisk har en egeninteresse av høy off sigarføring(off ansatte og trygdede). Vi har fått et samfunn hvor det er vesentlig flere som kjemper om melken fra kua enn de som sørger for mat til kua. _____________

Ved å skape så mange offentlige arbeidsplasser, stipendiater og trygdede som mulig sikrer de seg flust med stemmer fra folk som er redde for sitt eget skinn.

Dette gjør at vi "trenger arbeidskraft", og med det rettferdiggjør de stor-import av enda flere ofre/stemmer fra fjerntliggende himmelstrøk som får plass under den store paraplyen mens vi andre blir bedt om å gi bort alt vi tjener.

Visst er det sykt.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...