Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg fikk rett igjen, SV fosser fram!

Bjrl [336] 21.04.06 01:53 Er innlegget upassende? Tips oss Svar På Endre

SV er ikke et parti jeg har særlig stor sympati for.

Men her må jeg si meg enig med SV-talsmannen: SVs aksjon er nok temmelig vellykket.

For det første har de lykkes i å få Israel/Palestina-problematikken til å bli et mer aktuelt tema i norsk samfunnsliv, og dermed en oppnådd et større engasjement og en større grad av stillingstagen. For det andre har de tydeliggjort sitt partis profil, og ikke minst bygget opp under den anti-amerikanske linjen som hele tiden har vært en av de viktigste grunnpilarene i partiets politikk.

Og for det tredje er det helt riktig at dette er en type holdningsarbeid som man må se an over tid for å kunne måle effekten av.

Som sagt er jeg ikke særlig sympatisk overfor SV, men denne kampanjen tror jeg de har truffet blink med.

Husk at dersom SV, som ligger på 6 - 9 % på meningsmålinger, får støtte fra så lite som 20 % av befolkningen i slike kampanjer - da har partiet potensiale til å vokse på dette. Samtidig støter de neppe vekk særlig mange av sine kjernevelgere.

Rent taktisk er dette noe av det smarteste SV kunne gjort, og det er langt fra noen fiasko.

Mvh Bjrl

- - - - -

På MMIs meningsmåling for Dagbladet i dag fosser SV fram, og havner langt over valgresultatet. Med 9,7 % av velgerne i ryggen har SV vunnet omlag 36.000 velgere på én måned.

Forrige måned var det 8 % oppslutning for SV (tilsvarer 172.000 velgere). Nå er det altså 9,7 % (tilsvarende 209.000 velgere). En økning i velgergrunnlaget på smått fantastiske 21 prosent!

På en eneste måned!

Jeg kan kun se en mulig forklaring - og det er den jeg ga VGD 21. april.

SV er i dytten, og når fokuset er dreid over til hva som skjer i regjeringen - i motsetning til hva som skjer i Stortinget - er det VELDIG sannsynlig at SVs hjertesaker vil få minst like stor oppmerksomhet fremover.

Dermed er bordet duket for at enda flere velgere vil strømme til Sosialistisk Venstreparti i tiden fremover.

De som latterliggjorde analysen min for en ukes tid siden kan jo gjerne la latteren sette seg fast i halsen nå. Det viste seg at jeg fikk rett - og de tok feil. Pussig hvordan akkurat d´€t gjentar seg gang etter gang etter gang etter gang... :)

Mvh Bjrl

1
25 svar

25 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Bjrl

Syns du den typen antydninger er noe særlig å komme med mot en debattmotstander, Amadeus?

Det er vel ikke noe bedre enn når folk antyder at du har glemt å spise pillene dine om morgenen, er det vel?

Men at du tyr til sånt for å ramme en motdebattant, det tyder i bunn og grunn på at du ikke har saklige argumenter som er gode nok - så da setter du i stedet i gang en kampanje der du, helt ubegrunnet, påstår at din debattmotstander er nazist.

Bra at du skriver at du er medlem i FRP, så får folk med selvsyn se hvordan FRP'ere debatterer når de ikke har saklige argumenter.

Mvh Bjrl

1

AMADEUSnr1

Det er du som kommer med at lavpannede debattanter må behandles på en lavpannet måte. Det samme skrev Der Stürmer om jødene! Stig Amadeus de Lange, medlem FRP Bilde:http://home.online.no/~s-de-la/hjemmeside.htm

1

Bjrl

Adolf Hitler mente også at folk ikke skulle være arbeidsledige. Betyr det at man er nazist hvis man vil bekjempe arbeidsledigheten?

Ærlig talt, at du ikke skjønner hvordan man IKKE skal snakke om sine motdebattanter sier bare så altfor mye både om deg og om det du sypatiserer med.

Mvh Bjrl

1

Combat

AMADEUSnr1 skrev: Det er du som kommer med at lavpannede debattanter må behandles på en lavpannet måte. Det samme skrev Der Stürmer om jødene! -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nå er vel ikke akkurat du den som bør rope høyest om lavpannet debatt, amadeus..

1

Combat

På tide at noen fra venstresiden sier det til deg bjrl.. Du er den mest negative reklamen vi på venstresiden kan få! Vær så snill og start litt mer konstruktive tråder. (det gjelder ikke denne tråden, men helheten) Jeg vet at du ikke liker FrP, men du trekker oss sannelig ned på et nivå her, et nivå jeg bare trodde de mest innbitte FrP-fanatikerne kunne presentere. Vi vinner ikke hjertet til folk med smålig krangel om hvem som har størst tiss, vi vinner velgere på den store helheten. Nå tar vi det litt med ro her håper jeg, ellers vil jeg skamme meg når jeg tenker på at jeg tilhører venstresiden. Vi kan klare dette på en bedre måte, kan vi ikke?

1

Bjrl

Du skriver mye fornuftig her inne, Combat. Både i dette innlegget og i andre innlegg.

Problemet er at fornuft ikke har apell til alle.

Selv foretrekker jeg å bruke fornuft og rasjonalitet når jeg argumenterer. Men når man møter en berme med FRP-religionsutøvere her inne, så hjelper det lite med fornuft. På samme måte som fornuft ikke har tatt knekken på kristendommen, så vil ikke fornuften kunne overbevise folk om hvorfor FRP er en blindtarm i Norge spolitiske system.

Jeg syns det er fint at du - og en rekke andre på venstresiden - argumenterer saklig og fornuftig. Det er tross alt slikt de aller fleste vil høre på.

Men for å nå fram til folk med redusert hjernebark, må man bruke det språket og de uttrykksformene som de forstår. I mangel på andre fra venstresiden som argumenterer med FRP'ernes språk her inne, så har jeg valgt å gjøre det. Da får jeg selvsagt en del sjikane og vås fra dem, men jeg er såpass tykkhudet at jeg tåler det fint.

Samtidig er jeg ikek redd for at fornuftige folk vil stemme FRP fordi jeg er usaklig mot partiet. Da er de nemlig ikke fornuftige.

Kombinasjonen av din - og mange andres - rasjonelle argumenter for venstresidens løsninger og mot FRPs egosamfunn på den ene siden, og min mer lavpannede skråling på den andre siden er det som utgjør en helhet som vil ha apell både til de fornuftige og saklige - og til skrullingene.

Mvh Bjrl

1

KjartanA

Bjrl skrev: Men når man møter en berme med FRP-religionsutøvere her inne, så hjelper det lite med fornuft. .... Men for å nå fram til folk med redusert hjernebark, må man bruke det språket og de uttrykksformene som de forstår. -------------- Her lyser det menneskeforakt. Du er da på samme nivå som dem du hater. Kampen er med andre ord tapt i utgangspunktet.

1

TheDante

Begynner å bli lei alle disse meningsmålingstrådene. Hvilke nytteverdi har de egentlig for å diskutere politikk? Det hele virker som en jævla populæritetskonkurranse... Jeg vet Mosen og Amadeus er minst like ille, men nå er jeg rett og slett drittlei spammen deres. Dere er ikke ute etter å diskutere politikk, det dere driver med er rett og slett kampanjer med et lite touch av propaganda.

1

Nell

TheDante skrev: Begynner å bli lei alle disse meningsmålingstrådene. Hvilke nytteverdi har de egentlig for å diskutere politikk? Det hele virker som en jævla populæritetskonkurranse... Jeg vet Mosen og Amadeus er minst like ille, men nå er jeg rett og slett drittlei spammen deres. Dere er ikke ute etter å diskutere politikk, det dere driver med er rett og slett kampanjer med et lite touch av propaganda. --- He he - det er da et tankekors at man automatisk tror på meningsmålinger som gir det svaret man liker, mens man mistror meningsmålinger som går i favør av det motsatte. Det skjer hver eneste gang!

Spørsmålstillingen er som regel viktig i meningsmålinger, dersom det f.eks. er et forsikringsselskap kan det spørres slik: "Synes De at livsforsikring er billig og velanvendte penger - eller har De overhodet ingen omtanke for Deres familie?". Og svaret blir........? :-)

1

Staedler

Og hvor mye har AP gått tilbake på tilsvarende måling? Tror dette heller er et resultat av at mange venstresidevelgere nå går tilbake til SV fra AP fordi de er lei av dobbeltmoralen til BulkeJens, Schøtt Pedersen, Trond Giske, Gahr Støre m.fl

SV har en bedriten politikk, men de er iallefall mere ærlige enn hyklerne i AP.

1

Rank_1

Problemet er at SV driver på en måte valgkamp for seg selv selv om de sitter i regjering.

1

Bjrl

Burde kanskje tatt med tallene for alle partiene. De finner du uansett på bjrl.no - seksjon for meningsmålinger:

http://bjrl.no/meningsmaalinger.shtml

Mvh Bjrl

1

vivida

Du burde kanskje se opp betydning av ordet "fosser"......

1

Bjrl

vivida skrev: Du burde kanskje se opp betydning av ordet "fosser"......

- - - - -

21 % flere velgere på en måned. Jeg er litt usikker på hva som kan betegnes "å fosse fram" hvis ikke dette kommer inn under den kategorien...?

Mvh Bjrl

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...