Nye VGD er lansert! Mer informasjon

AP;1mai i kirker? Endedag nær for AP?

Det er trist når en leser Grorudalen (Akers Avis) og ser at AP har begynt å bruke kirken til formidling av arbeiderens kår og krav til rettferdig behandling fra arbeidsgiver og samfunn. Den som kjenner arbeideren historie vet at Kirken ikke er det rette stedet for den slags sammenkomster. Jeg gremmes ved at fagbevegelsen og partiene på ventresiden som ble grunnlagt på ateismen og i beste fall agnosismens grunn , tar i bruk kirkerommet.

Jeg er sterk motstander av de tre midt Østen religionene og ser de som en pest og plage for verden .(Islam,,jødedommen,kristendommen)

Jeg ser det som begynnelsen på slutten på AP og LO om de ikke slutter å misbruke kirkerommet. Kirkerommet hører de kristne til uansett partitilhørighet. Jeg ser jo at de vanker andre partier der også men det gjør ikke saken bedre. Enhver får ha sine egne religiøse overbevisning men hold de unna det politiske spillet.

I mine øyne er de tre religionene bare tøv og hindrer en mer sivilisert utvikling i verden. Mange kan fristes til å kneppe hender og be vår herre men det er gjennom samhold og avvisning av allmisse og kristne holdninger at folk flest har fått det bedre; Oppbyggingen av velferdsstaten.

Jeg må minne dere alle om at det var en prest som styrte landet inntil fjorhøst og at han lot de rike bli rikere og lot de fattige i vårt land i stikken. Og partiet hans het ; KRF

Er AP på vei til "graven" og undergangen ? Befinner partiet seg i uttakt med folk flest så bør de søke ut hos dem enn å jage gamle AP-folk som går i kirken.

1
8 svar

8 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Zen0n

1. mai-gudstjenester er allerede en gammel tradisjon i dette landet.

Forresten syntes jeg det er veldig synd med de holdningene dine. Jeg er selv både kristen og politisk venstrestilt, men hvis venstresiden slutter å tolerere min tro, så er det venstresiden jeg kommer til å ta avstand fra - ikke kristendommen! Nettopp dette er en grunn til at jeg er Ap og ikke SV, nettopp fordi det later til at jeg finner mer aksept for min tro i Ap foran SV. Venstresiden - og 1.mai skal ha toleranse både for kristne og andre religiøse!

Med vennlig hilsen Zenon

Borgerlig politikk er et uttrykk for egoisme

1

trøske

For det første er kristendommen en av de viktigste grunnene til vår velferd idag. for det andre, arbeiderbevegelsen besto kun av ateister? Hvor har du d fra?

Den moderne velferdstaten er et produkt av at stat og kirke og utgjør en enhet i Norge. Dette er et aspekt ved den lutherske reformation vi ofte glemmer.

Vi Nordmenn følger derfor med letthet det gamle bibelordet som sier at vi skal gi keiseren det som er keiseren sitt, og Gud det som er gud sitt. For i Norge har Gud og keiseren samme adresse, nemlig Stortinget" . Dette ser vi ved at "staten sørger for at vi følger kirkeåret", at statens nestekjærlighet bidrar med gratis helsestell og gratis skolegang, og hvor det søren meg også undervises i kristendom. Samtidig er d heller ikke forbudt å gå i 1.mai tog selv om du er kristen.

Du må jo ikke gå i kirken hvis du ikke ønsker det?

trøske,mvh

1

Zen0n

"for det andre, arbeiderbevegelsen besto kun av ateister? Hvor har du d fra?"

Riktig! Det er oppspinn! For det første var arbeiderbevegelsen en ivrig støttespiller til haugianerne - lekmannskristendommen og bedehusbevegelsen, altså. Det er disse som i dag blir assosiert med å være "mørkemenn". For det andre var det mange kristne i sentrale verv i arbeiderbevegelsen. APs første stortingsrepresentant var faktisk en prest.

Med vennlig hilsen Zenon

Borgerlig politikk er et uttrykk for egoisme

1

satre57

Jeg tror du får lære deg litt om sosialismen.

Det er kirkens folk som har trykt sosialismen til sitt bryst for å beholde makt.

Marx og Engels var ateister og de med vett og forstand vet at det ikke går å bygge en velferdstat på kirkens grunn. I dag er det enda mer åpenbart med flere religioner i landet. Men ja ; Vi har en statsreligion i Norge som AP og stortingsflertallet har tviholdt på .den Men det er en diktatorisk etterlevning fra danske tiden hvor staten skulle fortelle hva som var rett og galt og så lenge AP kunne fortelle det så var det vel ålreit for de men særlig klokt i lengden er det ikke, for ordene i bibelen har vel ikke forandret seg så mye. Da blir det homokamp og kamp om kvinnelige prester og biskoper osv Abort og bioteknologi

Det er skremmende tregt befolkning vi har i Norge! Det er som om vi skal gå baklengs inn i fremtiden.

Det er meget stor mangel for forståelse for skille mellom partipolitikk ,lønnspolitikk og religionsutøvelse. Det minner ikke rent lite om hvordan muslimene holder på. Det hindrer utviklingen av en velfungerende stat.

Derfor gremmes jeg når AP blir reaksjonært. (bakstrebersk)

Vi skal ha et inkluderende politisk bevegelse . Da rømmer man ikke etter folk med mulig lett alzheimer inn i kirken

1

Zen0n

"Vi skal ha et inkluderende politisk bevegelse "

Nettopp! Og nettopp derfor syntes jeg det er bra å kunne feire 1. mai også i kirken - dermed så vet jeg at jeg som kristen finner aksept for min tro på venstresiden. Her må jeg si jeg er sjeleglad Ap tenker annerledes enn deg. Det er nettopp de holdningene du viser (at du skyr kristendommen som pesten) som viser at den politiske bevegelsen du ser for deg i realiteten ikke er inkluderende!

Med vennlig hilsen Zenon

Borgerlig politikk er et uttrykk for egoisme

1

trøske

satre57 skrev: Jeg tror du får lære deg litt om sosialismen. #

Nå har vel både Marx og Engels gått på dunken, men kirken består! Tiltross for Hef og andre kristendomsfornektere som ynder å ha monopol på sannheten.

I d gamle Sovjetunionen sto kirken faktisk ganske sterkt. I Kina uttalte Mao at folket behøvde en tro. Kristendommen er på full fart frem i Kina. Det setter vi pris på.

Når d gjelder homokamp, hvor står d at jesus avviste homofile? at kvinnelige prester skulle forbys? bibelen ble til for menneskets skyld, ikke mennesket for bibelens skyld.

Vår velfungerende stat er tuftet på en miks av kristne og humanistiske verdier. Ikke glem d. At islam står i veien for en velfungerende stat er jeg enig i.

La ikke dine teorier legge demper på kampen for et rettferdig samfunn!

trøske,mvh

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...