Nye VGD er lansert! Mer informasjon

FRP - verdens siste forsvarer av apartheid

Med unntak av noen få sekteriske bevegelser mener jeg overskriften min er riktig. Og hvis vi KUN ser på partier som har en betydelig størrelse i nasjonalforsamlinger rundt om i verden, så mener jeg dette er umulig å motsi.

Når FRP nå hyller Anders Lange er det først og fremst mannens politiske idéer de hyller. Som organsasjonsmann var han ikke særlig tess - han var som kjent motstander av at FRP skulle organisere seg med lokallag, engasjere seg i lokalpolitikk osv. Han kjempet mot at FRP skulle bli et etablert parti helt frem til sin død.

Og FRP ble i sin tid stiftet av Anders Lange for å være et talerør for apartheidregimet i Sør-Afrika. Intet annet norsk parti har etterpå vært noe i nærheten av like fulle av nesegrus beundring for de hvite rasistene i Sør-Afrika som det FRP har vært.

Dette dokumenteres lett:

21. mars 1979 gjengir avisen The Guardian en uttalelse fra den avhoppende Sør-Afrikanske rasist-toppen dr. Eschel Rhoodie om at Anders Lange mottok 180.000 kr i støtte fra regimet. Dette var selvsagt et svært høyt beløp på den tiden. Hensikten var å sette i stand til å stifte sitt parti i 1973.

På stiftelsesmøte på Saga kino sa Anders Lange at det var en hemmelig/anonym aksjonskomite som hadde samlet sammen midlene for å etablere partiet. Han ville ikke kommentere hvem.

Anders Lange og hans høyre hånd, høyestrettsadvokat og landskjent erkerasist Erik Gjems-Onstad, var begge sterke forsvarere av apartheid-regimet. Det var forøvrig også avisa til Anders Lange. Og det har en rekke profilerte FRP-politikere vært helt til lenge etter at rasistregjeringen falt der. Fridtjof Frank Gundersen har uttalt til pressen at det var en sørgelig slutt på et lykkelig kapittel da rasistene ble kastet ut av regjeringskontorene og Sør-Afrika innførte demokrati.

Kanskje ikke så rart at når høyreekstreme, nazister og rasister ønsker å gå inn i et politisk parti for å øve påvirkning der, så er det nettopp FRP de velger? Tord Foorabally Morsund, Knut Gjerde, Jon Robert Sørvik og Erik Ragnar Solheim er alle sammen folk som vi på venstresiden kjenner godt til - rett og slett fordi det er umulig å unngå folk som reiser rundt og skremmer/banker folk mens de roper rasistiske og nazistiske slagord.

I FRP har de blitt tatt imot med åpne armer.

Joda, FRPs historiske tradisjoner i å støtte opp om nazistiske, rasistiske og fascistiske holdninger lever i beste velgående. Og det er jo ikke så rart - når partiet ble stiftet med dette som formål.

Mvh Bjrl

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

DrObjektiv

Argumentum ad personam - zgum fornekter seg ikke...

1

zgum

Jeg sa "noen" - ingenting om hvem.

1

Maybach

[Slettet]

1

Bjrl

Og zgum slår til igjen med den sedvanlige sjikanen som FRP'erne her inne er kjent for, og som jeg har kritisert i flere tråder i kveld.

Mvh Bjrl

1

DragonFly

Ærlig talt. Nå har du skrevet en hel masse. Det er bra at du er engasjert og at du trives her på VGD.

Men du kunne kanskje ikke ha tenkt deg å lage en samletråd isteden for å lage så mange? Akkurat nå har du 8 tråder på forsiden og flere på sidene etter det igjen. Veldig mange av trådene handler om hva som er ille med FrP, hvorfor vi ikke skal stemme FrP, hvem som har gjort noe galt i FrP.. Osv..

Kan du ikke heller lage én, stor tråd? "Dette er FrP - sett fra venstresiden" foreslår jeg som tittel.

Det er begrenset hvor mange tråder det er plass til på forsiden. Vis respekt for at andre trådstartere, slik at dem også kan få litt respons i sine. Du vil nok nå de fleste "seriøse" vgd-ere, siden dem ikke bare leser overskriftene.

1

Bjrl

Hehe, det er faktisk et bra tips du kommer med der.

Uansett er ikek alle disse sakene like dagsaktuelle. Jeg skal ta en del av dem på hjemmesidene mine, og i tillegg kanskje porsjonere ut en eller to hver uke her på forumet - slik at de blir tilgjengelige for allmenn diskusjon.

Og snart er lørdagsmaten klar, så da blir jeg stille resten av kvelden uansett. Eller i allefall i store deler av den :)

Mvh Bjrl

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...