Nye VGD er lansert! Mer informasjon

1 Mai-en drittdag!

1 Mai, er ikke det første dagen i året som norske bønder har lov til å spre møkka på jordene?

1
13 svar

13 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Skywold

Dette må jeg si var et konstuktivt innlegg....

1

AMADEUSnr1

Jeg skal klippe gresset 1 mai!!

1

Bobolia

1. mai har hatt stor betydning for utviklingen i industrilandene, innsatsen og demonstrasjonene på denne dagen førte til at de som fikk regjeringsmakt i disse landene var hentet fra arbeiderklassen. De trakk opp mønsteret for velferd for arbeidere også. Samlingen av arbeiderne er en faktor som har bidratt vesentlig til at Norge er verdens beste land å bo i. Så , nå kan dere fortsette å skite i eget rede, men behold møkka for dere selv!

1

tonesol

Nei, du.. dette er dagen for de gode og saklige parolene.

1

Jærbonde

Hakaslepp skrev: 1 Mai, er ikke det første dagen i året som norske bønder har lov til å spre møkka på jordene? ----- Nei, det der er en litt merkelig greie. Det er ikke så problematisk om våren som om høsten, tidligste dato er 15.februar - bare ikke på frossen eller snødekket mark. Men det er ingen bønder ved sine fulle fem som vil kjøre ut møkka så tidlig, det ville bli for store tap av næringsmidler før veksten starter for alvor. Det gjelder om å treffe når marka er så tørr at du kommer utpå, samtidig er det gunstig med høy luftfuktighet ( regn,tåke ) og mest mulig vindstille for å unngå tap av nitrogen.Og så må møkka ut okke som når lageret er fullt. Så kan en vurdere ut fra været og værutsiktene om en kan anta at møkkakjøring 1.mai er en ren provokasjon eller noe som kan være nødvendig for godt resultat. Er det strålende sol, og regn i vente dagen etter, kan en vel la vogna stå i ro 1.mai,like godt som på andre høytidsdager.Men er det omvendt, bare sol i vente, må dere tilgi bonden som nytter sjansen. Om høsten er tidpunktet mer kritisk, 1. september for hele landet er det slutt på møkkaspredning det året hvis det ikke skal moldes ned, men 1. november hvis det skal moldes ned. Datoen 1.september er i allefall omdiskutert på Jæren.

Forskrift om gjødsel m.v. av organisk opphav

http://www.lovdata.no/for/sf/md/td-20030704-0951-010.html#23

1

Plut2

Jærbonde skrev: Hakaslepp skrev: 1 Mai, er ikke det første dagen i året som norske bønder har lov til å spre møkka på jordene?

--> Ok med møkk på markene, også selv om det lukter litt sterkt, for hele veien må du tenke på, som pappa sa: " Det er lorten som setter kaken på bordet"!

mvh Plut2

1

natt

1.mai - er ikke det dagen venstrefascistene kaster egg og tomater på meningsmotstandere ?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Bilde

Terrorangrepet 22. juli

Terrorangrepet 22. juli

Laster...