Politikk - Norsk

SL2011

FRPs Eldreomsorg I Praksis

FRP mener at staten skal finansiere sykehjem, for dernest å innføre juridisk rett til sykehjemsplass når behovet oppstår. Kommuner og fastleger vil ifølge partiets program så få bestilleransvaret, og kommuner vil også fortsette å ha byggeansvaret.

Deretter skal det åpnes for anbud på helse- og omsorgstjenester, hvor private selskaper skal kunne konkurrere med den offentlige helse- og omsorgstjenesten.

Det vil fungere som følger i praksis slik jeg ser det:

1. Staten finansierer og kommuner bygger det antall sykehjem som kreves for å skape en nødvendig oversskuddskapasitet på hvert sykehjem en kommune trenger for å innfri fritt sykehjems-valg.

2. Private og offentlige tilbydere gir anbud med en bemanningsgaranti som også dekker overskuddskapasiteten for å sikre at fritt sykehjems-valg kan bli innfridd i praksis.

3. Overskuddskapasiteten i alle ledd sikrer at klienten raskt får plass på det sykehjemmet man ønsker i henhold til juridisk rett, og at man kan velge å bytte omsorgsansvarlig i ettertid som også vil være i henhold til juridisk rett (man kan ikke ta det for gitt at om en vil bytte, så vil en annen gi fra seg sin omsorgsansvarlig).

Overskuddskapasitet er altså nøkkelen til FRPs eldreomsorg, og alt ser så langt ut til å skulle fungere på papiret.

Det jeg stusser over er at FRPs program samtidig sier:

"Ha sterkt fokus på sykehjemsbygging, og innrette investeringstilskuddet på en slik måte at det er lønnsomt for kommunene å bygge sykehjemsplasser."

Mitt spørsmål blir da:

Gir FRPs begrep om lønnsomhet - i alle ledd - rom for den overskuddskapasiteten som er nøkkelen til at hver enkelt klient faktisk skal oppleve den friheten som ønskes oppnådd?

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
7 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...