Politikk - Norsk

Krigogsånt

Høyreekstreme partier har ikke draget på damene

Et av temaene i kveldens Dagsnytt 18 er: Hvorfor har ikke høyreekstreme partier draget på damene.

Noen her på VGD som har en forklaring?

1
92 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Damer faller vel ikke så lett for hanemarsj og frykt for egen skygge.

3

Et av temaene i kveldens Dagsnytt 18 er: Hvorfor har ikke høyreekstreme partier draget på damene.

Hva er "høyreekstrem"?

1

Hmm, jeg kommer ikke på så mange høyreekstreme partier i Norge jeg, kan du nevne noen? Demokratene kanskje?

Men det er vel kjent at stereotypisk sett er høyresiden den rasjonelle og mannlige siden og venstresiden den følelsesmessige og femie siden.

1
MxO Hmm, jeg kommer ikke på så mange høyreekstreme partier i Norge jeg, kan du nevne noen? Demokratene kanskje? Men det er vel kjent at stereotypisk sett er høyresiden den rasjonelle o...

Men det er vel kjent at stereotypisk sett er høyresiden den rasjonelle og mannlige siden og venstresiden den følelsesmessige og femie siden.

Hva er egentlig så rasjonelt med høyresiden? Særlig i debatten om trygd er jo høyresidens argumenter dominert av følelser og instinkter heller enn fornuft.

2
promille_krapylet [sitat…] Hva er høyreekstrem?

For ikke å finne opp kruttet enda en gang så kan du lese dette ut av lnken jeg la ut:

En høyreekstrem person er en "......som baserer seg på en tro at enkelte grupperinger har en kulturell, rasemessig, religiøs eller annen overlegenhet overfor andre grupperinger. Det er en form for politisk ekstremisme som vanligvis knyttes til den ytterliggående høyresiden i politikken eller til grupper som er nasjonalistiske og som kan bruke vold og terrorisme for å oppnå sine mål....."

En kort og grei oppsummering.

1

Fordi damer vil ha "søt og snill" politikk, som f.eks SV.

- Fylte snøegg og andre historier

1
Motstrøms Du kan forsøke denne: http://no.wikipedia.org/wiki/H%C3%B8yreekstremisme Og hvor var du den 22.07.11??

Jeg ba egentlig om en utledning ettersom vi i høyreretningen på den politiske akse i Norge får mer personlig -og økonomisk frihet. Og dertil mindre kollektive løsninger og svakere stat, jo lengre til høyre vi kommer.

Fra artikkelen i wikipedia "I dag er organisasjonene Vigrid og Norges Nasjonalsosialistiske Bevegelse de mest kjente høyreekstreme organisasjonene i Norge".

Jeg har skjønt såpass at man i bunn og grunn omtaler alle som er motstander av islam og fremmed kultur som "høyreekstreme", men hva har de langt ute på høyresiden å gjøre? Sian sier de har medlemmer fra elle parti, også SV-ere. De må da være "høyreekstreme" de også. Vigrids leder har vært trygdet så lenge jeg kan huske. Skjønner du nå hvor oppkonstruert og feilaktig dette tullete begrepet er?

Og hva slags norsk parti faller inn under dette oppkonstruerte begrepet?

2
promille_krapylet [sitat…] Hva er høyreekstrem?

Alt fra ca. 1/4 eller 1/5 av Frp, minst 1/2 av FpU, til de fleste i Demokratene, DLF, Fedrelandspartet, Nasjonalalliansen, Kristent Samlingsparti etc.

Klart, man burde kanskje ha en egen tittel for folk som helt på bærtur, som nynazister, Vigrid og folk som Behring Breivik.

Verdier som libertertianisme/liberalisme/sosialdarwinisme, rasisme, nynazisme, voldsom nasjonalisme, konservatisme, religiøs fundamentalisme er sentral i ekstreme former.

Likevel trenger man ikke alle for å være høyreekstrem. Det holder med noen av disse verdiene.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...