Politikk - Norsk

gonzzzo

Valget er avgjort i Tromsø

http://www.nordlys.no/nyheter/article5718023.ece

Valget i Tromsø er avgjort. AP har slått knockout på FrP i populisme. Avisa Nordlys melder i dag over hele førstesiden det gledens budskap at IKEA kommer til Tromsø. Det hele presenteres som en stor seier for avtroppende AP-ordfører Arild Hausberg, får vel legge til, etter at han mislyktes i å få vinter-OL og Melodi Grand Prix til byen. Hans ettermæle er nå reddet, han vil gå inn i historien som mannen som fikk IKEA til Tromsø. Det er en euforisk glede i byen, nå kan tromsøværingene snart spise ekte køttbullar på IKEA, de slipper å kjøre 700 km til Haparanda i svensk Lappland for å handle på IKEA, og ikke minst, nå kan de kjøpe akkurat de samme møblene som alle andre også har, at IKEA-eieren de nå har tenkt å gjøre enda rikere er stornazist er de sikkert lykkelig uvitende om.

1
32 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

update... Nordlys bruker i dag halve avisa for å fortelle hvor fantastisk det er at vi har fått IKEA til Tromsø. Det virker som det er den største happening i Tromsø bys historie. Man har tilogmed gjort en meningsmåling om hva folk mener om IKEA-etableringen i byen. Overraskende nok er det menn som er mest entusiastisk, 1/3 av tromsøs mannlige befolkning synes det er "svært viktig" at vi har fått IKEA. Jeg har en sterk mistanke om at dette er FrP-guttene i byen, man må nesten være FrPer for å synes billig møbelhus er så viktig.

Ellers er det smått utrolig hvor mye omveltninger et skarve møbelhus kan skape i en by. Veinettet i byen må bygges om uansett hvor IKEA blir bygd fordi man forventer så mye trafikk dit, faktisk er man bekymret for trafikken i hele fylket fordi man regner med folk kommer til å valfarte fra fjern og nær. Noen få gledesdrepere har tilogmed antydet andre mindre møbelhus kommer til å gå dukken med IKEAs inntreden. Er nordlendingene blitt sprøyte gærn ?

1

Valget i Tromsø er avgjort. AP

overaskende,trøndere og nordlendinger er røde som faen..sånn er det bare

gjennomsnittlig seksuell deby,9år..

høylytte og fredige...nei uff

1

Er ikke en tidligere redaktør i Nordlys ganske godt plassert i Oslogryta nå?

Akkurat som vi ser på Nordmøre og Kristiansund, gjelder å ha Jens i lomma.

1

AP har slått knockout på FrP i populisme.

Ja, det er vel sånn demokratiet fungerer med en FRPers øyne.

1
gonzzzo update... Nordlys bruker i dag halve avisa for å fortelle hvor fantastisk det er at vi har fått IKEA til Tromsø. Det virker som det er den største happening i Tromsø bys historie....

Det er ikke bare i Nord Norge, eller Norge for den saks skyld at en IKEA-butikk vekker begeistring. Uansett hvor i verden det åpnes en IKEA-butikk, er det en begivenhet. Det er vel bare to butikk-konsepter som har opplevd å få hele butikken kopiert, AppleStore og IKEA. Så IKEA er ikke bare, bare.

Det er godt gjort å time avgjørelsen om å bygge ny IKEA-butikk til en valgkamp. Det burde de gjøre andre steder også, der det planlegges ny butikk.

For å svare på spørsmålet ditt om nordlendingeneharblitt sprøyte-gærne. Nei, de har ikke det. Oppførselen her er helt normal :-)

1
ghog Det er ikke bare i Nord Norge, eller Norge for den saks skyld at en IKEA-butikk vekker begeistring. Uansett hvor i verden det åpnes en IKEA-butikk, er det en begivenhet. Det er vel...

For å svare på spørsmålet ditt om nordlendingeneharblitt sprøyte-gærne. Nei, de har ikke det. Oppførselen her er helt normal :-)

Da må jeg bare si at jeg er sjeleglad for at jeg flyttet bort fra både Tromsø og landet på slutten forrige årtusen, og for det meste har oppholdt meg i land hvor det ikke finnes IKEA.

Noe er riv ruskende gærnt i Norge for tiden. Aldri har vi hatt det bedre matrielt, aldri har vi hatt bedre råd, år etter år topper vi lista over verdens beste land å bo i, og likevel er vi nærmest religiøs i vårt forhold til søppelkvalitetsmøbler. Samme med mat, jeg har vært to ganger på Lidl i mitt liv, i Spania, aldri mer, den mest trøstesløse grønnsaksdisken jeg har sett. Jeg har forstått at det er slik billig drittmat folk i Norge lever på for tiden. Hva skal dere med alle pengene når dere ikke forstår dere på kvalitet ?

1
gonzzzo [sitat…] Da må jeg bare si at jeg er sjeleglad for at jeg flyttet bort fra både Tromsø og landet på slutten forrige årtusen, og for det meste har oppholdt meg i land hvor det ikke...

Noe er riv ruskende gærnt i Norge for tiden. Aldri har vi hatt det bedre matrielt, aldri har vi hatt bedre råd, år etter år topper vi lista over verdens beste land å bo i, og likevel er vi nærmest religiøs i vårt forhold til søppelkvalitetsmøbler. Samme med mat, jeg har vært to ganger på Lidl i mitt liv, i Spania, aldri mer, den mest trøstesløse grønnsaksdisken jeg har sett. Jeg har forstått at det er slik billig drittmat folk i Norge lever på for tiden. Hva skal dere med alle pengene når dere ikke forstår dere på kvalitet ?

Alltid like sympatisk med fraflyttede som forsøker å opptre som verdensvant, har sett mange av dem i Finnmark når fraflyttede kommer på besøk i ferien.

1
Jøran_Ødegaard Er ikke FrP populistisk nok i Tromsø...?:) PS: Det er godt gjort om AP-ordføreren i Tromsø virkelig har fått IKEA til byen. Det er ikke populisme å drive god næringspolitikk.

Er ikke FrP populistisk nok i Tromsø...?:)

Ikke i Tromsø. Der går AP dem i næringen tilogmed når det gjelder muslimer. I fjor på denne tiden hadde avisa Nordlys en ukelang mistenkeliggjøringskampanje mot muslimene i byen. Situasjonen er prekær for FrP i byen, AP-stjeler de bestselgende populismesakene en masse, derfor kommer det desperate utspill fra FrP Tromsø som feks innføring av dødsstraff.

1
Nicht_Anatolien Er ikke en tidligere redaktør i Nordlys ganske godt plassert i Oslogryta nå? Akkurat som vi ser på Nordmøre og Kristiansund, gjelder å ha Jens i lomma.

Ikke bare godt plassert i Oslo-gryta. Men nå har han gått offisielt over til å være spyttslikker for Jens Stoltenberg. Men man kan slappe av. Hans Kristian Amundsen var selvfølgelig en gedigen asskisser når han var redaktør. I følge somme, så sparket han folk som ikke var store nok asskissere for Jens Stoltenberg.

Men det er noe ikke jeg påstår, men "somme"

1
Jøran_Ødegaard Det er populistisk av deg å skrive at Tromsø FrP går inn for dødstraff. For å kunne rettferdiggjøre påstanden må du finne det i deres program eller som et forslag de har fremmet et...

Det er populistisk av deg å skrive at Tromsø FrP går inn for dødstraff.

Han sa de kom med utspill om innføring av dødstraff.

Men du har rett, det meste av Frp sin politikk står ikke i partiprogrammet (Ref; Siv Jensen)

1
Grillspydet [sitat…] Han sa de kom med utspill om innføring av dødstraff. Men du har rett, det meste av Frp sin politikk står ikke i partiprogrammet (Ref; Siv Jensen)

FrPs politiske program velges av landsmøte - lokalt program bestemmes av lokallaget.

Litt kjedelig, men sånn er det. Fordelen er at medlemmene er aktive deltakere i utformingen av programmet, både det lokale og det nasjonale.

Dødstraff har FrP hatt i sitt program tidligere, knyttet til krigstid. Det er fjernet og FrP er i dag imot dødstraff som metode.

1
Grillspydet Så nå er det "vi" i Tromsø? For noen minutter siden var det "dere" i Norge. Folk som spiller verdensvant er latterlig uansett hvor de kommer fra, inkludert Tromsø. Forøvrig bra med...

Forøvrig bra med Ikea i Tromsø, men for store deler av Nord-Norge er Haparanda fremdeles kortere reisetid unna.

Dessutene er det flere andre ting rundt IKEA i Haparanda som er bra, og Tornio ligger rett ved siden av med sine shoppingmuligheter....

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...