Politikk - Norsk

Fangoria

Oslo på en 24.plass over verdens beste by å bo i

Den australske byen Melbourne er verdens beste by å bo i. Det kommer frem i rangeringen til The Economist Intelligence Unit.

På andreplass kommer Wien, mens OL-byen Vancouver, som har vært på topp i denne rangeringen gjennom nesten ti år, må nå ta til takke med bronseplass.

Byene vurderes etter fem faktorer: stabilitet, helsevesen, kultur og miljø, skolevesen og infrastruktur.

Topp 10 byer å bo i

1) Melbourne, Australia

2) Wien, Østerrike

3) Vancouver, Canada

4) Toronto, Canada

5) Calgary, Canada

6) Sydney, Australia

7) Helsinki, Finland

8) Perth, Australia

9) Adelaide, Australia

10) Auckland, New Zealand

http://www.aftenposten.no/reise/nyheter/article4213787.ece

Ikke er oslo best å bo i, det er også verdens dyreste sted å bo i. verdens beste land liksom :)))

1
176 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hadde de brydd seg om å ta med et flertall av de større byer i verden, så hadde Oslo kommet så langt ned på listen at det ville vært flaut.

Dette er et utvalg av byer som denne avisen har valgt å omtale, og ikke er betegnende og utfyllende om en skal se på hele verden under ett.

1

24. plass er strengt tatt meget bra, og noe Fabian Stang & Co. kan være relativt stolte over.

Antar dette er sedvanlig sosialistsvada for å hetse det borgerlige samarbeidet i Oslo.

1
lobotomist1 Nei, det ville de nok ikke, da det er tusenvis som er utelatt. Og muligens at de har hatt en minimums befolkningstetthet, for de har valgt kun å omtale 140 byer i verden. Kan helle...

Så da du konkluderte med at Oslo ville havnet langt ned på listen var bare tatt ut av luften?

Jeg tror at denne undersøkelsen gir en pekepinn om at Oslo er en bra hovedstad i et bra land på tross av at enkeltes virkelighetsbeskrivelser ikke sammenfaller med resultatene.

1

Norge kommer til å havne lengre ned på listen, andre byer i norge er vel neppe så mye betre enn oslo på disse faktorene.

Det må være en flau smak for venstresiden å se hvor langt ned norge kommer, det er også på tide å innse at vi lever ikke i verdens beste land.

Det er dyrt, dårlig på mye, kjedelig, vått, kaldt og trist land vi bor i.

1

Ikke er oslo best å bo i, det er også verdens dyreste sted å bo i.

Ja - takket være høyrevridd vrangstyre har folk med vanlig inntekt ikke råd til å bo i Oslo lenger og dermed forverret boligkrisen. Og fattigdommen øker i samme takt. Bravo, H-Frp. Jeg er imponert.

1
CasusBelli Da blir det også vanskelig å mene noe om hvilken plass Oslo ville kommet på, om bare by X,Y og Z også hadde deltatt i kåringen. Selv synes jeg 24.plass er en alt for lav plassering...

Selv synes jeg 24.plass er en alt for lav plassering for byenes by: Oslo.

Byen med narkomane som "eier" sentralbanestasjonen, tiggerne sitter i hovedgata, trikkene går så og si aldri til rett tid, nesten ikke politi i gatene, trusselen for å bli utsatt for vold er overhengende, utestedene stenger så tidlig at en knapt har rukket ut...

...og kostnadsnivået, huff...

...ja, en meget bra by....

...takk og pris at jeg ikke bor der.

1
CasusBelli Veldig spesiell by/land. Totalt OT, men er det ikke slik at byen heter Monte Carlo og fyrstedømmet Monaco?

Uansett ikke på listen;

Og jeg trudde at dette var kåringen av verdens beste byer...

Men det er det altså ikke, det er kåringen av verdens beste by, i fra et påforhånd bestemt utvalg...

P.S.

Har du vært i Monaco noen gang? Og om du klarer å skille Monte Carlo, fra resten av landet, så skal du få honnør i fra meg.

1
CasusBelli Klimaet er som det er, men utover det er det ikke så verst å komme på 24.plass for Oslos del. Oslo vil nok kommer enda høyere når fjordbyen er ferdig en gang på 3000.tallet.

Klimaet er som det er, men utover det er det ikke så verst å komme på 24.plass for Oslos del.

Syns klimaet i Oslo er ganske enestående. Vi har alpinanlegg innenfor bygrensen, hundrevis av kilometer med langrennsspor rett utenfor døra, og vi har fjorden om sommeren. Sett med idrettsøyne så arrangerer vi VM på ski og Bislett Games noen mnd senere, ikke mange andre byer som kan det samme.

La haterne få si hva de vil, de ønsker uansett bare å fokusere på alt negativt.

1
Tollari Ja - Oslo, Bergen, Stavanger, Fredrikstad, Tønsberg...alt dette byer styrt av H/Frp som har bidratt til denne elendigheten du beskriver. Det må være indeed en flau smak for hlyresi...

Vel, den største fienden er AP som har kjørt landet til grunne, dårlig med bevilginger til vedlikehold, veier og ellers av infrastruktur, så hvem som bør sitte igjen med en flau smak vet du kanskje selv.

Det hjelper dårlig med pæng på bok når landet råtner på rot.

1

Byen med narkomane som "eier" sentralbanestasjonen: De er faktisk fjernet for øyeblikket, men at det er narkomane ved jerbanestasjonen er strengt tatt noe jeg har sett i nesten alle større byer.

tiggerne sitter i hovedgata, Ja, det gjør de mange steder. Spesielt plagsomt er det ikke.

trikkene går så og si aldri til rett tid: Kollektiv systemet i Oslo synes jeg er meget bra, selv om det knekker sammen en gang i blant. Heller ikke et spesielt eksklusivt fenomen,

,nesten ikke politi i gatene, trusselen for å bli utsatt for vold er overhengende: Lite politi og lite vold der jeg går ut. Har ikke sett en slåsskamp siden jeg var på byen i Fredrikstad.

utestedene stenger så tidlig at en knapt har rukket ut...: Utestedene stenger klokka tre/halv fire. Det sier mer om når du velger å gå ut.

...og kostnadsnivået, huff...: Norge er dyrt, og lønningene høye.

...ja, en meget bra by....: Der er helt sikkert

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
1 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Laster...