Politikk - Norsk

egalse

Vi har tilført mer penger....

Vi har tilført mer penger en noen andre, et kjent forsvar når det stilles kritiske spørsmål til denne regjeringen.

Men her er kjernen i problemet med denne regjeringen, det tilføres penger i bøtter og spann til utvalg, utredninger og mer byråkrati uten at de oppnår reslutater som fører til et bedre samfunn for folk flest.

Å styre et land er som å styre en stor bedrift, problemet er at sosialister er amatører i den sammenhengen, et klart bevis for det er jp Røkkesaken, 4-5 milliarder kostet det oss skattebetalere når regjeringen "lekte" bedriftseier på lag med Røkke.

Her en dag fikk jeg høre en historie, en borger var idømt 120 dager samfunnsstraff, det 5 første dagene gikk til å skrive skjema og vurdere hva borgeren skulle gjøre. Hvorfor kan ikke kommunen få lov til å sette borgeren til å utføre enkle arbeidsoppgaver som maling rydding osv fremfor å bruke så mye tid på byråkrati?

1
44 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Men her er kjernen i problemet med denne regjeringen, det tilføres penger i bøtter og spann til utvalg, utredninger og mer byråkrati uten at de oppnår reslutater som fører til et bedre samfunn for folk flest

Om du har lagt merke til noe:

Så ved kritikk av Regeringen, så er deres svar at;

- De har satt ned en kommisjon.

- De ser på saken.

- De har en utredning som er underveis.

- De har overført penger.

- De har et utvalg som skal komme med en uttalelse.

...og dette sies på en slik måte, at en skal akseptere dette som om at saken er løst og problemet er ute av verden, enda ingenting er blit gjort med selve problemet, annet enn at noen har undersøkt saken.

...og slik går det til neste korsvei, og problemet kommer på banen igjen, da henviser de til det som tidligere er gjort, og at de faktisk har sett på saken, selv om intet er blitt forsøkt gjort med selve problemet.

...og slik fortsetter det.

Men ingenting blir gjort med selve problemet, og derfor råtner Norge på rot.

1

Det er da veldig viktig at fanger ikke tar fra meg og deg jobbene våres.

Jeg veit ikke om du husker filmen "Frihetens Regn". Denne filmen omhandler et korupt fengselssystem der blant annet lokale bedriftseiere må bestikke Fengselsdirektøren for at han ikke skal legge inn annbud på tjenester dem utfører.

Det er klart at når du har GRATIS arbeidskraft. Som alerede får betalt kost og losji. Da kan du selge tjenester veldig billig.

Dette ville funka bra i en kommunist stat da det ikke er fri konkurranse og slikt. Men der det skal være fri konkurranse så er det jo klart konkurranse vridende at noen faktisk ikke har kostnader. For dette betaler staten med dine skattepenger fra før av. Så det vil altså si . Dine skattepenger betaler lønna til dine konkurrendet så dem kan prise deg ut...

1

Men her er kjernen i problemet med denne regjeringen, det tilføres penger i bøtter og spann til utvalg, utredninger og mer byråkrati uten at de oppnår reslutater som fører til et bedre samfunn for folk flest.

Det er i så fall kommunenes ansvar. Regjeringen bevilger mer penger, kommunen forvalter pengene som de vil. Vi kan godt diskutere øremerking, men lokalt selvstyre har vel også en viss verdi.

1
KranJan Det er da veldig viktig at fanger ikke tar fra meg og deg jobbene våres. Jeg veit ikke om du husker filmen "Frihetens Regn". Denne filmen omhandler et korupt fengselssystem der bla...

Det er da veldig viktig at fanger ikke tar fra meg og deg jobbene våres.

Ser ikke det problemet her, kommunen har allerede vedlikeholdsarbeidere, du har altså anledning til å få utført litt ekstra i en periode. Det skulle vi tro trengs i det fleste kommuner

1

Snakk ikke nedsettende om Byråkratier. Jens har uttalt at dette er hedersmennesker og at å bli kalt Byråkrat skal ansees som en hedersbemerkning.

Så da så. Da er det ikke lov å si annet enn pene ting om disse flotte stillingene besatt av ennå flottere mennesker!

Dere vet vel at det er disse som skaper verdiene og er selve bærebjelken i det norske samfunnet?

*Ironialarm til de som ikke forstod det*

1
egalse Et svar som ventet fra den kanten, absolutt null forståelse for å bedre situasjonen

Kanskje du kunne være litt konstruktiv også? Hva er det du egentlig vil? At regjeringen skal overføre mer penger til kommunene, eller at pengene som overføres skal øremerkes spesifikke formål, med det resultat at det lokale selvstyret reduseres?

Det er jo et ubestridt faktum at kommunene mottar langt mer penger nå enn de gjorde under Bondevik/Solberg. Da er jo spørsmålet om det regjeringen gjør er riktig, men ikke nok, eller om problemet ikke er summene som overføres men hvordan de forvaltes i den enkelte kommune. Har du noen formening om det?

1
Managern_2 Snakk ikke nedsettende om Byråkratier. Jens har uttalt at dette er hedersmennesker og at å bli kalt Byråkrat skal ansees som en hedersbemerkning. Så da så. Da er det ikke lov å si...

Snakk ikke nedsettende om Byråkratier. Jens har uttalt at dette er hedersmennesker og at å bli kalt Byråkrat skal ansees som en hedersbemerkning

Ja husker Jens sa at norske menn måtte bli flinkere til å hjelpe til hjemme, regner med at han hadde minst en venninne som hadde klaget til jens angående problemet om lite hjemmehjelp hos norske ektemenn.

1
mzzlfbs Kanskje du kunne være litt konstruktiv også? Hva er det du egentlig vil? At regjeringen skal overføre mer penger til kommunene, eller at pengene som overføres skal øremerkes spesif...

Det er jo et ubestridt faktum at kommunene mottar langt mer penger nå enn de gjorde under Bondevik/Solberg. Da er jo spørsmålet om det regjeringen gjør er riktig, men ikke nok, eller om problemet ikke er summene som overføres men hvordan de forvaltes i den enkelte kommune. Har du noen formening om det?

Nå må det ble slutt på å skylde på kommunene, mange kommuner dummer seg ut gang på gang når det gjelder pengebruk, men kjernen i problemet ligger hos regjeringen som rett og slett må skjønne mer av hvordan økonomien i en "bedrift" brukes for å oppnå best mulig resultat for hver krone som brukes, fremfor hele tiden se etter hvordan du kan melke "arbeiderene" ( skattebetalerene) for stadig flere tilskudd.

1
egalse [sitat…] Nå må det ble slutt på å skylde på kommunene, mange kommuner dummer seg ut gang på gang når det gjelder pengebruk, men kjernen i problemet ligger hos regjeringen som rett...

Okei... Så da er du før øremerking? Eller? Hvis skylda ligger hos kommunene, og ikke i størrelsen på overføringene, må vel den naturlige konsekvensen være å øremerke overføringene.

Det er jo et fair standpunkt. Jeg lurte bare på hvor du mener problemet ligger.

1
mzzlfbs Okei... Så da er du før øremerking? Eller? Hvis skylda ligger hos kommunene, og ikke i størrelsen på overføringene, må vel den naturlige konsekvensen være å øremerke overføringene....

Altfor sort /hvitt. Hvorfor skal vi snakke om øremerking eller ikke, hvorfor ikke begge deler. Hvorfor skal vi ha en rekke småkommuner fremfor å slå sammen til større enheter slik utviklingen er ellers i bedriftsmarkedet som er av betydning.

Regjeringen jobber jo selv aktivt for å gjøre det umulig å drive småbedrift idag rett og slett for at det blir for mye pålagt byråkrati/skjemavelde for en liten bedrift.

1
egalse Altfor sort /hvitt. Hvorfor skal vi snakke om øremerking eller ikke, hvorfor ikke begge deler. Hvorfor skal vi ha en rekke småkommuner fremfor å slå sammen til større enheter slik...

Altfor sort /hvitt. Hvorfor skal vi snakke om øremerking eller ikke, hvorfor ikke begge deler.

Jo, vi kan godt snakke om begge deler. Jeg var som sagt ute etter hva du faktisk mente, hvilket ikke var så lett å få tak på. Du vil altså ha mer penger og mer øremerking - forstår jeg deg rett?

Jeg vet ikke hvor hovedproblemet ligger. Men det er som sagt et faktum at kommunenes overføringer har økt med titalls milliarder siden Bondevik/Solberg. Hvis det er sånn at disse overføringene ikke har hjulpet overhodet må man kanskje se på hvordan kommunen forvalter pengene. Ellers må man erkjenne at det er langt dyrere å drifte eldreomsorg og skole enn det man kanskje trodde i utgangspunktet.

Din innledende kritikk gikk på at pengene som overføres til kommunene går til byråkrati og papirflytting. Deretter skriver du at vi må slutte å dytte ansvaret over på kommunene. Jeg synes det skurrer litt.

1
egalse Altfor sort /hvitt. Hvorfor skal vi snakke om øremerking eller ikke, hvorfor ikke begge deler. Hvorfor skal vi ha en rekke småkommuner fremfor å slå sammen til større enheter slik...

Regjeringen jobber jo selv aktivt for å gjøre det umulig å drive småbedrift idag rett og slett for at det blir for mye pålagt byråkrati/skjemavelde for en liten bedrift.

Tullprat. Revisorplikten er faktisk fjernet for en del småbedrifter uten at jeg vet detaljene i det. I tillegg går nå regjeringen inn for å redusere krav til aksjekapital fra 100.000 kroner til 30.000 kroner for å kunne starte et AS. For eksisternede bedrifter kan man da frigi kapital til nødvendige invensteringer. Noe skjemavelde må man uansett ha. Det er ikke slik at en bedrift skal kunne slippe unna noe kontroll bare fordi det er en bedrift. DETTE ER den første regjeringa på lange tider som har gjort noe med dette. Regjeringen fører altså ikke en næringsfiendtlig politikk.

1
William S [sitat…] Tullprat. Revisorplikten er faktisk fjernet for en del småbedrifter uten at jeg vet detaljene i det. I tillegg går nå regjeringen inn for å redusere krav til aksjekapital...

Tullprat. Revisorplikten er faktisk fjernet for en del småbedrifter uten at jeg vet detaljene i det. I tillegg går nå regjeringen inn for å redusere krav til aksjekapital fra 100.000 kroner til 30.000 kroner for å kunne starte et AS

At det blir redusert revisorplikt som i mange andre land er bra, at det blir redusert krav til aksjekapital er også bra men fjerner ikke noe byråkrati i bedriftene.

Hvorfor ikke lytte til alle som har og driver småbedrifter? Der finner du utrolig mange dyktige mennesker som har gitt opp eller vurderer å gi seg fordi alt for mye tid går bort til å fylle ut skjema. Det samme hører du fra lærere, leger osv. Hva skal til for at politikere skjønner det.

1
William S [sitat…] Tullprat. Revisorplikten er faktisk fjernet for en del småbedrifter uten at jeg vet detaljene i det. I tillegg går nå regjeringen inn for å redusere krav til aksjekapital...

Noe skjemavelde må man uansett ha

Nei, det må en ikke.

En kan legge seg på en NULL rapporterings linje, der det kun skal rapporteres for det som er direkte avhengig for at samfunnet skal gå rundt.

Alt annet, ska bedriften selv legge opp til, om de øsnker å rapportere inn.

Om staten føler behov for å føre statistikker så kan de søke opp dette på Brreg.no og ikke blande inn selskapene selv.

1
mzzlfbs [sitat…] Jo, vi kan godt snakke om begge deler. Jeg var som sagt ute etter hva du faktisk mente, hvilket ikke var så lett å få tak på. Du vil altså ha mer penger og mer øremerking...

Din innledende kritikk gikk på at pengene som overføres til kommunene går til byråkrati og papirflytting. Deretter skriver du at vi må slutte å dytte ansvaret over på kommunene. Jeg synes det skurrer litt.

En gang til. Jeg nevnte en enkelt sak om en borger samfunnstjeneste hvor kommunen følger pålagte retningslinjer.

Så har jeg sagt at mange kommuner sløser bort penger, videre at det må være mulig å tenke begge deler. Det handler ikke om svar en eller to men begge deler.

Om kommunene ofte sløser bort penger så vet vi jo alle at det gjør regjeringen også, er det så vanskelig å skjønne.

1
egalse [sitat…] Nå må det ble slutt på å skylde på kommunene, mange kommuner dummer seg ut gang på gang når det gjelder pengebruk, men kjernen i problemet ligger hos regjeringen som rett...

Nå må det ble slutt på å skylde på kommunene, mange kommuner dummer seg ut gang på gang når det gjelder pengebruk, men kjernen i problemet ligger hos regjeringen som rett og slett må skjønne mer av hvordan økonomien i en "bedrift" brukes for å oppnå best mulig resultat for hver krone som brukes

Tøys og tull. Saken er at kommunepolitikerne er særdels dårlige på økonomistyring og mange mangler de forutsetninger og kunnskaper som trengs for å styre kommuneøkonomien. De fleste av dem er rett og slett udugelige på økonomi og har ingen peiling på å forvalte fellesskapets penger.

1
egalse Altfor sort /hvitt. Hvorfor skal vi snakke om øremerking eller ikke, hvorfor ikke begge deler. Hvorfor skal vi ha en rekke småkommuner fremfor å slå sammen til større enheter slik...

Regjeringen jobber jo selv aktivt for å gjøre det umulig å drive småbedrift idag rett og slett for at det blir for mye pålagt byråkrati/skjemavelde for en liten bedrift.

Ved å fjerne revisjonsplikten, senke kravet til størrelse på aksjekapital og nå ved å sette i gang en forenklingskampanje som næringslivet hyller som det beste som noensinne en regjering har gjort.

Slem regjering!

1
lobotomist1 At fanger (samfunnstraff) gikk langs veien og plukket søppel, eller ryddet opp på kommunehuset, måkket snø for eldre osv... ...ville ikke utgjort en trussel for næringslivet.

At fanger (samfunnstraff) gikk langs veien og plukket søppel, eller ryddet opp på kommunehuset, måkket snø for eldre osv...

I fredrikstad er det firmaer som selger de tjenestene til kommunen. Mystisk at du vil ta fra dem jobben. Hadde ikke trodd det om deg.

At du vil ta jobben fra renholderne, overrasker meg ikke. De kan like godt få penger fra NAV, ikke sant?

Forøvrig må da den verste straffen man kan få være å sitte og fylle ut skjemaer.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...