Politikk - Norsk

Thaigirl

Sosialist=misunneleg lathans?

Ingen har vondt av arbeid og nokon er flinkare enn andre, slik er det berre.

Kvifor vil ikke sosialisten at dei som arbeider hardt skal lukkast? Kvifor liker ikkje sosialisten at naboen tener meir enn han? Han er jo smartare og står meir på?

Og korleis blir eit samfunn der alle går rundt å voktar på kva naboen har og forlanger det samme? Når naboen skjønner at han ikkje får noko att for innsatsen han legg ned, då vil ikkje han heller yte.

For meg er det sosialismen står for fundamentalt galt. Menneske må sjølv få hauste av sin eige innsats og ta ansvar for sine eigne handligar. Menneske motiverast ikkje av eit samfunn der storbror pålegger deg all slags byrde då sosialisten ikkje gidd å gjere noko.

4
284 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

då sosialisten ikkje gidd å gjere noko.

Da er det opplest og vedtatt, så behøver vi ikke bruke mer tid på det.

1

Lathansen er vel han/hun som vil at alle skal jobbe for seg, og i tillegg ha alt overskuddet.

3

då sosialisten ikkje gidd å gjere noko.

Det får meg til å tenke på diktet til Brecht:

"En lesende arbeiders spørsmål

Hvem bygde Theben med sine syv porter? I bøkene står navnet på konger. Har kongene slept bort steinblokkene? Og det mange ganger ødelagte Babylon - Hvem bygde det opp igjen så mange ganger? I hvilke hus i det gullstrålende Lima bodde byggefolkene? Hvor gikk de hen om aftenen, når den kinesiske mur var ferdig Murerne? Det store Roma Er full av triumfbuer. Hvem reiste dem? Over hvem triumferte keiserne? Hadde det ofte besungede Bysants bare palasser for sine innbyggere? Selv i det sagnomsuste Atlantis skrek i natten, når sjøen omslukte dem herskerne etter slavene sine.

Den unge Aleksander erobret India. Han alene? Cæsar slo gallerne.. Hadde han da ikke i det minste en kokk med seg? Filip av Spania gråt, da flåten hans var gått under. Gråt ingen andre? Fredrik den syvende seiret i syvårskrigen. Hvem seiret utenom ham?

Hvert sted en seier. Hvem kokte til seiersfesten? Hvert tiende år en stor mann. Hvem betalte for gildet?

Så mange fortellinger. Så mange spørsmål."

6

For meg er det sosialismen står for fundamentalt galt. Menneske må sjølv få hauste av sin eige innsats og ta ansvar for sine eigne handligar.

Noen mennesker er ikke i stand til å gjøre dette, feks. syke/skadde, gamle, barn osv.

Videre er det et faktum at kun en viss andel av de ledige jobbene er godt betalte jobber, og det finnes bare et visst antall som kan få slike jobber, det er begrenset med stillinger!

Det er selvsagt helt tilfeldig om det er meg eller deg eller Ola som får den godt betalte jobben.

Men hvorfor skal vi som ikke er så heldige med våre evner straffes og dømmes til et liv i rennesteinen? Er det ikke bedre om man deler på godene? For en fattig er den ene krona ekstra verdt langt mer enn hva den er for en som allerede er rik.

3
fargerik Da er vi heldige, da, som lever i et demokrati.

Vi lever i eit land der pr i dag kan absorbere sosialisten sin latskap grunna olja i Nordsjøen.

Når den tek slutt har vi ikkje råd til å betale for f.eks alle dei trygda som ikkje bidreg i dag. Vi kan ikkje unne oss det lønnsnivået vi har i dag for berre å jobbe 37,5 time i veka. Ytelsane vi mottek må stå meir i stil med den innsatsen vi legg ned.

2
Jus-student [sitat…] Noen mennesker er ikke i stand til å gjøre dette, feks. syke/skadde, gamle, barn osv. Videre er det et faktum at kun en viss andel av de ledige jobbene er godt betalte job...

Det er selvsagt helt tilfeldig om det er meg eller deg eller Ola som får den godt betalte jobben.

Er det?

Du går angivelig på jusstudier, vil du mene at det er tilfeldig at DU ender opp som advokat i stedet for at jeg gjør det, jeg som ikke går på jusstudier?

1

Kvifor liker ikkje sosialisten at naboen tener meir enn han? Han er jo smartare og står meir på?

Fordi mange sosialister har en rar ide oppe i sitt hode om at forskjeller mellom folk er farlige. Selvsagt bare tøv, men de har lært dette i Norges sosialdemokrati der alle skal være like. Husk tøvet, alle skal med. Alle skal faktisk ikke med, det er virkeligheten.

1
lobotomist1 [sitat…] Er det? Du går angivelig på jusstudier, vil du mene at det er tilfeldig at DU ender opp som advokat i stedet for at jeg gjør det, jeg som ikke går på jusstudier?

Med utgangspunkt i dag så er det ikke tilfeldig, sannsynligheten for at jeg blir det er høyere enn at du blir det.

Men det er jo hele poenget med det jeg mener, at det blir feil å ta denne vurderingen etter at man har sett hvilket liv man får.

Om man syns det er riktig at de med mye skal dele med de som ikke har så mye, er jo et spørsmål man må besvare før man vet om man får mye eller lite. Enig eller uenig?

1
Silenoz12 [sitat…] Og slikt tull går du rundt og tror på? Fantastisk må jeg si.

Det er vel tull du kommer med.

En arkitekt tegner et bygg prosjekt.

Sillinger besatt på firmaets høye nivå beregner og prosjekterer.

Så skal det bygges . Arkitekten og direktører gåt hånd i hånd og begynner med grunnmuren og fortsetter . Dette tar tid , hvor lang tid ?

Alt henger sammen og uten arbeidere hadde bygningen ikke eksistert i arkitektens levetid.

Direktører og arkitekter har høyere lønn enn en arbeider og det er ingen som klager på det.

Poenget er hvor stor lønnsforskjellen skal være. Dersom en arkitekt går fra å tjene dobbelt så mye som er arbeider til plutselig å tjene 4 ganger så mye er det grunn til å reagere.

1

Alt du skriver her er stort sett basert på en eventyroppfatning av hva en sosialist (i dagens Norge) er. Det er lite vits å svare på spørsmålene da de er retoriske spørsmål ladet med dine personlige oppfatninger.

Når det er sakt, er det noen som bryr seg om hva naboen har, så må det vel være kapitalister? Lener selv mot høyresiden, og vil påstå at det er denne siden av spekteret som bryr seg med hva andre har, og viser størt misunnelse for andre som har gjordt det bra rent økonomisk.

1
Jus-student Med utgangspunkt i dag så er det ikke tilfeldig, sannsynligheten for at jeg blir det er høyere enn at du blir det. Men det er jo hele poenget med det jeg mener, at det blir feil å...

Om man syns det er riktig at de med mye skal dele med de som ikke har så mye, er jo et spørsmål man må besvare før man vet om man får mye eller lite. Enig eller uenig?

Jeg vokste opp med svært lite, og har aldri vært av den oppfatningen at jeg fortjente noen almisser i fra de som tjente mer enn det mine foreldre gjorde.

Jeg tok dette til etterretning, tolk risiko og sjanser og bygget meg selv opp, uten hjelp i fra noen andre, og derfor ser jeg ingen grunn til at jeg skal ta et større sosialt ansvar enn den arbeidsledige tomsingen nede i gata gjør.

1
stormchor Alt du skriver her er stort sett basert på en eventyroppfatning av hva en sosialist (i dagens Norge) er. Det er lite vits å svare på spørsmålene da de er retoriske spørsmål ladet m...

Når det er sakt, er det noen som bryr seg om hva naboen har, så må det vel være kapitalister?

Nei, det er sosialisten, fordi det er han som er ute etter de som har mest, slik at han kan ta disse verdiene og dele dette med seg selv.

1
Hercule Det er vel tull du kommer med. En arkitekt tegner et bygg prosjekt. Sillinger besatt på firmaets høye nivå beregner og prosjekterer. Så skal det bygges . Arkitekten og direktører g...

Poenget er hvor stor lønnsforskjellen skal være. Dersom en arkitekt går fra å tjene dobbelt så mye som er arbeider til plutselig å tjene 4 ganger så mye er det grunn til å reagere.

Hvorfor? Hva er farlig med at noen tjener mer en andre?

1
ghog Lathansen er vel han/hun som vil at alle skal jobbe for seg, og i tillegg ha alt overskuddet.

Han du mener er lathansen er ofte grunderern som har jobbet dag og natt og satset nær opp til hus og hjem på sin forretningside og som har lykkes. Han har skapt arbeidsplasser og kan fortjent hente inn fortjenesten på alle de år han har ofret for å få det til . Lathansen kommer deretter på banen og forlanger at lønnen og utbyttene hans modererers samt at han skal betale høyere skatt.

TS har rett. Sosialister er næringsfiendtlige by default og enhver som har suksess på den arenaen får smake pisken deres. Sosialister elsker dog lottovinnere ( siden de har spilt hos Norsk Tipping selvfølgelig) og spesielt hvis disse går åpent ut i media at de ikke har tenkt å bruke mer penger på flottere hus og bil og andre dyre saker, men derimot fortesette i den gamle lagerlederjobben de hadde fra før.

2

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...