Politikk - Norsk

Jøran_Ødegaard

Hvordan kan nyhetsendinger være ulovlig?

P4 har fått beskjed om at de ikke har lov til å sende lokale nyheter for Bergensområdet.

Årsaken er at deres konsesjon ikke dekker dette. Det er vel omtrent som da Kanal 24 ikke fikk sendte TV2s nyhetsendinger på radio for noen år siden.

Prinsipielt sett er det etter min oppfatning et problem å sette seg i en situasjon hvor nyhetsformidling er ulovlig. Hvis spørsmålet hadde vært om det er for liten frekvensplass hadde jeg forstått det. Men det er ikke snakk om slike problemer.

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Som det fremgår av artikkelen, så er det en lokal radiostasjon i Bergen, Radio Metro, som klaget inn P4 til Medietilsynet for brudd på konsesjonsvilkårene.

Og til glede for trådstarter og andre så har jeg strålende nyheter:

Radio Metro er blant annet eid av Svein Larsen, tidligere AP-politiker!

1

Prinsipielt sett er det etter min oppfatning et problem å sette seg i en situasjon hvor nyhetsformidling er ulovlig. Hvis spørsmålet hadde vært om det er for liten frekvensplass hadde jeg forstått det. Men det er ikke snakk om slike problemer.

P4 har en konsesjon for riksdekkende radio. Gjennom denne har de store reklameinntekter i et beskyttet marked med få aktører.

På denne måten har man sikret at TV2, P4 og Radion Norge har kunnet bygge seg opp til sterke selskap som kan sørge for at det finnes reelle, norske alternativ til Nrk.

Med konsesjonene ligger det betingelser om at man skal ha et allmennkringskasterinnhold - dvs. et balansert tilbud til alle deler av befolkningen. Det er på en måte prisen å betale for tilgangen til det beskyttede markedet at myndighetene setter krav til programstruktur utover ren markedstilpasning.

På samme måte deles det ut konsesjon til nærradioer, som også finansieres gjennom reklame inntekter - som har helt andre konsesjonskrav og ressurser.

Når P4 så plutselig velger å også være nærradio, så spiser man av nærradiomarkedet. Dersom de ønsker det, kan de selvsagt søke om konsesjonsom nærradio - men det har de ikke gjort.

Denne gangen gjaldt det nyheter, men vi vet av erfaring at dettte bare er en prøveklut for at man utvider med rene tilpassede sendinger overalt. Slik kan de også få flere lyttere og reklameinntekter fra lokale annonsører - lokalradioens marked.

Det forunder ikke at du som Frp-politiker mener at det ikke er så farlig om kommersielle selskap gir blaffen i de vilkårene som de har søkt konsesjon under. Dog skulle jeg trodd at du var villig til å beskytte de andre aktørene i markedet mot lovbrudd.

Det hadde imidlertid vært interessant å vite hvordan du mener nærradioene skal kunne klare seg i konkurransen om du lar de nasjonale, kommersielle aktørene overta deres styrke - muligheten til nyhetssendinger som har plass til lokale begivenheter og tilgang til det lokale annonsemarkedet. Tro du de fortsatt vil ha et marked eller tror du de vil ha problemer i forhold til en aktør som har større kaffebudsjett enn nærradioens totalbudsjett?

For dette handler ikke om at P4 ser det som en viktig samfunnsoppgave til så velvillig vil bidra til å løse, men om jakten på markedsandeler og økt profitt gjennom tilgang til flere lyttere og annonsører.

1

At noen har lyst å sende lokale nyheter er prisverdig og bør alltid støttes. Har p4 noen lokale konkurrenter som taper grovt på dette kanskje.

1
panda46 [sitat…] Selvfølgelig ikke. AP har monopol på nyhetene i dag gjennom AP kanalene NRK og TV2. Det er en skremmende utvikling som politisk bevisste mennesker snart må ta tak i. Det b...

Det begynner å minne om gamle østblokktistander.

Du kjenner åpenbart til historien og virkeligheten, og sist , men ikke minst, hvordan media i Norge opererer. Gratulerer, du har herved vunnet hederlig omtale i alle kommunistblekker rundt omrking forbi.

1
Jøran_Ødegaard [sitat…] Jeg har aldri hørt lokale nyheter har vært høyt verdsatt på lokalradioen. Det var på 80-tallet da lokalradioen besto av amatører som hentet nyheter selv.

Vi har en lokal radio her i Tromsø, men de sender nesten bare musikk. En spilleliste på en datamaskin som går automatisk. Litt nyheter av og til og mye sport når det er TIL-kamp. Men ellers er det nesten ingen program. Jeg skulle ønske de startet et program om lokal historie. Det hadde vært interessant.

Vi hadde lokal TV for noen år tilbake, men de sendt bare TV Bingo. Nå er stasjonen nedlagt.

Hele lokal TV og lokal radioen er på vei å gå rett i dassen.

1
michaelhe Vi har en lokal radio her i Tromsø, men de sender nesten bare musikk. En spilleliste på en datamaskin som går automatisk. Litt nyheter av og til og mye sport når det er TIL-kamp. M...

Hele lokal TV og lokal radioen er på vei å gå rett i dassen.

Det skjer over alt, tror jeg. Lokalradioen på Gjøvik var best rundt 1985-1995. Tv2s Kjetil Løset jobba der - lagde skikkelige valgsendinger med spenning og temperatur. Radioen hadde nattsendinger der folk inviterte programlederne til frokost!:)

Så tok lokalavisen OA over og satte inn datastyrte systemer. Dermed ble alt laget kjapt på dagtid og all kontakt med publikum forsvant. Nå har et selvsagt som kaller seg "exact" overtatt lokalradioen på Lillehammer, Gjøvik og Hamar. Vet ikke om noen som hører på dem, og de er helt uinteressante i valgkampen. Tragisk, egentlig.

På Raufoss er det noen som driver lokalradio på gamlemåten. Totenradioen, kaller de den. De har valgsendinger og lokale nyheter. Men de når ikke til meg...

1

Rart at man må ha konsesjon for å drive landsomfattende radio. Har staten noe å skjule mon tro?

1
overvektige_meg

P4 er hatet av de rødgrønne idioter, og de vil helst ha vekk selsapet siden de foreløbig ikke bare driver med Ap-propaganda slik søppelkanalen Nrk gjør

1
vaffanculo Rart. Selv forventet jeg å bli hyllet. Jeg gir jo næring til de feteste konspirasjonsteorier.

Du har fremdeles til gode å forklare oss logikken i dine benektelser i forhold til styrende myndigheters hang til å kontrollere nyhetsflommen. Eie "sannheten".

Kan feks ikke huske at du har besvart hvorfor du tror jens og jonas opptreden i forhold til hvem som skulle være styreleder i A pressen, ikke har relevanse.

Mener du deres forsøk på å diktere styreleder er en naturlig del av deres virke som statsminister og utenriksminister, eller var de bare tilfeldigvis på tebesøk hos grosønn Brundtland?

Eller forholder det seg rett og slik at du ikke tåler å ta feil?

1

Årsaken er at deres konsesjon ikke dekker dette.

Ikke er det konsesjon for å selge nyheter i papirformat uansett sted i Norge, og ikke burde det være forbud mot nyhetsformidling uansett sted i landet, især når en er godkjent og innehar konsesjon for allmenkrtingkasting... med unntak, nisseveldet slår til igjen

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...