Politikk - Norsk

potetmosen

Uenighetene mellom muslimer..

Noe tyder på at det kan blåse opp til strid muslimer i mellom i Norge, i alle fall er det en voksende uro og uenighet å spore muslimer i mellom:

(VG Nett) Torsdag sa leder for Islam Net, Fahad Qureshi (23), at du ikke kan være muslim om du er prinsipielt mot dødsstraff. Det får andre muslimer til å rase.

Mohammed Azhar Alhafaji, leder for Den islamske ungdomsorganisasjonen i Norge, mener at Islam Net ikke er en seriøs organisasjon for unge muslimer i Norge.

Alhafaji mener også at mange muslimer både i Norge og verden ellers er mot dødsstraff, og langer ut mot Qureshi.

- Måten han tolker Islam og Koranen på, og gjennom de personene han har invitert til å holde foredrag under Islam Net-seminarer tyder på at han ikke er en egnet leder for en muslimsk ungdomsorganisasjon.

- Dette er ubegrunnede påstander som man ikke bør ta seriøst. Om han er uenig med Koranen, er det hans sak, men han trenger ikke snakke nedlatende om oss, svarer Qureshi i Islam Net.

Også Venstre-politiker og muslim Abid Raja mener Qureshi ikke bør sitte som leder for Islam Net med over 2000 medlemmer.

- Noen i Islam Net bør ta fra ham ledervervet, da han åpenbart ikke kan representere alle muslimer som er tilhengere av organisasjonen. Qureshi er med å skape frykt for muslimer i Norge med sine uttalelser, mener Raja.

Qureshi angriper tilbake. Om Raja sier han:

- Raja spiller med to ansikter. Blant muslimer tør han ikke benekte Koranen og Profetens ord, men han gjør det blant ikke-muslimer for å tilfredsstille dem. Raja er dermed en stor fare for Norge da han spiller et uærlig spill.

Raja svarer slik:

- Qureshi er fanget av konspiratorisk tankegang, og jeg kan ikke debattere mot slikt.

Ungdomsleder Mohammed Azhar Alhafaji mener Qureshi også opphøyer seg selv.

- Dødsstraff kan kun tillates av skaperen Gud. Er Fahad Qureshi Gud? Tror Fahad Qureshi at han representerer Gud slik at han kan komme med budskap om hva Gud vil eller ikke vil? Han er ikke engang representant for muslimene, mener han, og legger til.

- Min sterke reaksjon kommer av at han stiller spørsmålstegn ved troen til meg og andre som ikke støtter dødsstraff.

Qureshi på sin side sa til VG Nett i går at han mente det stod klart i Koranen at det skal være dødsstraff, og at dersom man skal være muslim, må man underkaste seg alt Gud har sagt.

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10082094

Når jeg leser de ulike meningsytringene fra disse muslimene og studerer de verbale angrepene de har på hverandre som kommer frem i artikkelen, går tankene automatisk til land der muslimer er i flertall, og der man tar Muhammeds ord i Koranen bokstavelig og på dypeste alvor. Hva er ofte løsningen på slike konflikter for muslimske grupper i disse landene? Ja, dessverre er det slik at de som tar Muhammed bokstavlig og mener at Koranen er klar på dødsstraff, også har dekning for at man kan voldføre seg mot de som ikke deler det synet man selv står for. Det er like tydelig i Koranen som dødsstraff. Sura 5 er et klart eksempel på det. Det er derfor vi stadig vekk, ja daglig, leser om voldelige konflikter der islamske grupper strider mot mot hverandre, og der konsekvensene av uenigheter muslimske grupperinger i mellom er bombeangrep mot moskeer og hevnangrep fra muslimer mot muslimer i disse landene.

Som politisk redaktør i VG Hanne Skartveit påpeker i sin blogg i februar i år så er for eks stridene sjiaeer og sunnier, arabere og persere etc blodige og voldelige uansett om for eks Israel finnes eller ikke:

"Striden mellom sunnier og sjiaer, mellom arabere og persere, mellom ulike stammer og etniske grupper ville vært minst like dype og voldelige uten Israel i nabolaget.."

http://hanneskartveit.vgb.no/2011/02/12/egypt-i-israels-fotspor/

Og selv om vi i Norge sålangt har hatt en noenlunde fredelig debatt muslimer i mellom, så pyrer det under overflaten i de muslimske miljøene og mellom muslimer, og vi har sett dype motsetninger komme frem gjennom for eks skuddene mot Mulla Krekar, knivbruk i moske, drap (Danmark nylig) og i andre land (norsk-pakistansk muslim skutt og drept) osv.

Det er når islam får større innflytelse i et land at maktkampene i de muslimske miljøene virkelig begynner. Det er da de mest ekstreme islamister - og muslimer som ikke vet bedre enn det de har fått undervisning om av sine imamer -, tar den åndelige fighten for å være de som regnes som de mest ekte muslimske representanter for den mest ekte læren innen islam, og dermed være de som leder an i det islamske miljøet, påheiet av Allah.

Det er naturligvis flott at det i det muslimske miljøet pågår en debatt, og det er flott at alle meninger kommer frem, meningsutvekslinger er sunt, men det er samtidig også viktig at man i et demokratisk land som Norge, ut fra de erfaringer man har gjennom den islamske historien og ut fra utviklingen i land der islam er rådende, setter blikket på, og finner ut åpent og ærlig, hva konsekvensene faktisk kan bli av en slik muslimsk maktkamp.

Det kommer sikkert som en overraskelse for mange, men: Islam er ikke kristendommen, Muhammed er ikke Jesus, Koranen er ikke det nye testamentet, og kristne som tar Jesus på ordet har ikke tillatelse til voldsbruk, noe muslimer som tar Muhammed på ordet har (for eks dødsstraff, lemlestelse, drap). Et muslimsk debattmiljø og debattklima grunnet på Muhammeds tankegang vil derfor være en god del annerledes enn det debattmiljø, og debattklima, vi kjenner til gjennom utviklingen av et demokratisk, vestlig, kristent og humanistisk land. Det bør vi ha i tankene når vi betrakter meningsutvekslingen på dette området.

Skal vi forøvrig velge side i denne debatt, som i hovedak pågår utenfor den allmenne politiske sfære, bør vi støtte de muslimer som fremstår som moderate, uansett om andre muslimer opplever disse som kjetterske og uekte i og med at de våger å opponere seg mot deler av Muhammeds lære ut fra tankegangen om at dødsstraff, voldsbruk, drap etc ikke kan overføres til vår tid. Da har man, for å si det litt slik jeg ser det, i alle fall valgt det minste av to onder.

Vennlig hilsen Potetmosen

2
46 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Uenighet mellom muslimer?

Hvordan i all verden er det mulig, mener ikke 1 mrd muslimer akkurat det samme?

Det neste blir vel at norske kristne begynner å krangle om hva som er best å stemme av AP og FrP. Det skulle tatt seg ut.

3
vaffanculo Uenighet mellom muslimer? Hvordan i all verden er det mulig, mener ikke 1 mrd muslimer akkurat det samme? Det neste blir vel at norske kristne begynner å krangle om hva som er best...

Det neste blir vel at norske kristne begynner å krangle om hva som er best å stemme av AP og FrP. Det skulle tatt seg ut.

For ikke å snakke om at katolikker, metodister, adventister etc begynner å krangle om hvem som har den rette tro...

Det kunne forresten være interessant å vite hvilken religion som er inndelt i flest trosretninger. Er det islam, eller er det kristendommen?

1

Kristne som tar Jesus på alvor har uansett ikke tillatelse til voldsbruk.

Muslimer som tar Muhammed på alvor har tillatelse til det. Les skriftene deres.

Ser man ikke forskjellen på hva disse to synene resulterer i, bør man fundere en stund til.

Vennlig hilsen Potetmosen

1
StevenPatrick [sitat…] For ikke å snakke om at katolikker, metodister, adventister etc begynner å krangle om hvem som har den rette tro... Det kunne forresten være interessant å vite hvilken rel...
deleted287273

Det kunne forresten være interessant å vite hvilken religion som er inndelt i flest trosretninger. Er det islam, eller er det kristendommen?

At en religion er delt opp i flere trosretninger, er vel et sunnhetstegn? Da er den ikke så dogmatisk og ensrettet.

1

Teksten din kan hentyde til at pga koranen omtaler dødsstraff så har muslimer lov til å være voldelige. Det er ikke riktig. Dødsstraff i en ev. islamsk stat har meget strenge og omfattende kriterier. I følge sharia kan ingen muslim gå rundt å være voldelig eller ta loven i egne hender pga noe som står i koranen. Enhver lovregulering skal være organisert i form av en islamsk stat med lover med tilhørende paragrafer m.m, iht til visse kriterier. Enhver muslim skal være imot dødsstraff så lenge kriteriene ikke opprettholdes.

1
The-king [sitat…] Har det. Hvor står det? Kan du dokumentere dette eller dikter du det opp?

Ja, skriftene er det vi holder oss til, for der finner vi tankene til forfatterne, og spørsmålet er: Er det haram å drepe i islam? Enten er det det, eller så ikke. Begge deler kan ikke være sant. Om man leser Koranen finner man fort ut hva Muhammed slår fast.

Så hva sier stifteren selv, 600-tallets araber, Muhammed, om drap i Koranen? Er han klart mot voldsbruk, tortur, lemlestelse og det å ta livet av noen? Eller går han god for dette, kanskje under tvil? Eller opprfordrer han rett og slett til det? Gir han ordre om det? Døm selv hva Muhammed har for innstilling:

Koranen Sura 5: 33: "Den rette straff for de som kjemper mot Allah og hans budbringer og dermed begår fryktelige forbrytelser, er å bli drept eller korsfestet, eller få sine hender og føtter kuttet av på alternativ side eller forvisning fra landet. Det er å ydmyke dem i dette livet, og i det neste vil de få en langt verre straff."

Hva er Muhammeds innstilling til for eks tortur, lemlestelse og dødsstraff? Er man riktig ærlig, ser man fort hva Muhammed har for tanker om akkurat det.

Vennlig hilsen Potetmosen

1
potetmosen Kristne som tar Jesus på alvor har uansett ikke tillatelse til voldsbruk. Muslimer som tar Muhammed på alvor har tillatelse til det. Les skriftene deres. Ser man ikke forskjellen p...

Muslimer som tar profeten Mohammed på alvor, følger hans sunnah (eksempel) og vender det andre kinnet til.

Muslimer som tar profeten Mohammed på alvor, vet at de ikke har lov til å være voldelige (unntatt i selvforsvar) og de vet at de ikke skal ta loven i egne hender.

Hva du leser i skriften må settes i riktig kontekst.

1
Nottabene Muslimer som tar profeten Mohammed på alvor, følger hans sunnah (eksempel) og vender det andre kinnet til. Muslimer som tar profeten Mohammed på alvor, vet at de ikke har lov til å...

Muslimer som tar profeten Mohammed på alvor, følger hans sunnah (eksempel) og vender det andre kinnet til.

Muhammed vendte aldri det andre koinnet til selv, hvordan skal de kunne følge hans eksempel der?

Hva er konteksten - slik du ser det - i sura 5 der Muhammed oppfordrer til drap og lemlestelse? Har du lest det selv?

Vennlig hilsen Potetmosen

1
potetmosen Kristne som tar Jesus på alvor har uansett ikke tillatelse til voldsbruk. Muslimer som tar Muhammed på alvor har tillatelse til det. Les skriftene deres. Ser man ikke forskjellen p...

Kristne som tar Jesus på alvor har uansett ikke tillatelse til voldsbruk.

Det er din tolking. Andre har helt motsatt tolking. (Og det er greit nok, du har ikke noe tolkingsmonopol.)

Samme er det med de som leser Muhammed, de har forskjellige tolkinger.

1
potetmosen Ja, skriftene er det vi holder oss til, for der finner vi tankene til forfatterne, og spørsmålet er: Er det haram å drepe i islam? Enten er det det, eller så ikke. Begge deler kan...

Hva er Muhammeds innstilling til for eks tortur, lemlestelse og dødsstraff?

Jeg har et par kunder som heter Muhammed, de virker å være veldig imot både tortur og lemlestelse. Dødsstraff er jeg dog mer usikker på, temaet har aldri kommet opp.

1
GGråstein [sitat…] Det er din tolking. Andre har helt motsatt tolking. (Og det er greit nok, du har ikke noe tolkingsmonopol.) Samme er det med de som leser Muhammed, de har forskjellige tol...

Samme er det med de som leser Muhammed, de har forskjellige tolkinger.

Det er faktisk nettopp det som er en del av poenget i startinnlegget. Hva hjelper det å kommentere at det finnes ulike tolkninger? En holdning hos de som, tolker, er at det skal være ett forherskende syn, og de som mener dødstraff er promotert av Muhammed, kan også finne legitimitet hos Muhammed for voldelige handlinger mot de som ikke tror som dem. Det kan være til hjelp å se dette.

Vennlig hilsen Potetmosen

1
potetmosen Og? Vennlig hilsen Potetmosen

I forhold til hva slags mennesker jeg anser disse muslimene for å være så er deres holdninger mye mer interessante enn holdningene til profeten med samme navn. Mine kunders holdninger hører hjemme i en integreringsdebatt, profetens holdninger hører hjemme på religionforumet.

1
potetmosen [sitat…] Det er faktisk nettopp det som er en del av poenget i startinnlegget. Hva hjelper det å kommentere at det finnes ulike tolkninger? En holdning hos de som, tolker, er at de...

Det er faktisk nettopp det som er en del av poenget i startinnlegget. Hva hjelper det å kommentere at det finnes ulike tolkninger? En holdning hos de som, tolker, er at det skal være ett forherskende syn, og de som mener dødstraff er promotert av Muhammed, kan også finne legitimitet hos Muhammed for voldelige handlinger mot de som ikke tror som dem.

Som før nevnt har det aldri vært noe problem for voldelige religiøse å finne legitimitet i religionen sin. Det gjelder uansett religion.

Men å tro at norske muslimer skal gå til fysisk angrep på hverandre pga. teologisk uenighet er litt for fantasifullt.

1
Brezjnev I forhold til hva slags mennesker jeg anser disse muslimene for å være så er deres holdninger mye mer interessante enn holdningene til profeten med samme navn. Mine kunders holdnin...

forhold til hva slags mennesker jeg anser disse muslimene for å være så er deres holdninger mye mer interessante enn holdningene til profeten med samme navn.

Og de andre holdningene - til andre muslimer -, slik som holdningene til de som står frem i artikkelen og som resulterer i debatten, er de interessante?

vennlig hilsen Potetmosen

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
5 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...