Politikk - Norsk

SimplyTheBest

Solheim om Haugane: Idiot

Jeg synes utsagnet er helt OK, jeg tror på å bruke eprsonkarakteristikker for å oppnå det man ønsker i forhold til personligheter i offentligheten. Men jeg synes saken er verdt en tråd likevel.

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2215487.ece

– Hvem i all verden vil jobbe for et selskap der toppsjefen går ut i offentligheten og erklærer at han er en idiot, spør miljøvernminister Erik Solheim i et intervju med Dagens Næringsliv, lørdag.

Han sikter til toppsjef Erik Haugane i Det norske oljeselskap.

1
15 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Solheim er sosialist. Han trur han kan tillate seg alt.

Fyren er fortsatt bitter etter at han dumma seg fullstendig ut på Sri Lanka. Kor mykje av skattebetalarane sine midlar var det han kasta bort der?

1
SimplyTheBest Synes du det er greit at han kaller en meningsmotstander for idiot? For ordens skyld; jeg synes det er helt OK, selv om jeg ikke er enig med ham politisk sett.

Vel, det er jo et tegn på at man kommer til kort med vanlige argumenter. På den annen side, så gir det jo et kraftig signal om hvor håpløse meninger motparten egentlig har.

Av og til så må man jo bare riste på hodet over hvor dumme enkelte er, og gå videre i livet.

Etter min mening er det greit å kalle noen idiot, men politisk korrekt er det ikke.

1

Jeg synes at ytringsfriheten kun skal gjelde oss i sentrumspartiet FrP. Sosialister og andre bør sensureres for å beskyttes mot seg selv.

1

Dersom Haugane, som er øverste sjef i Det Norske, virkelig har uttalt det han er sitert på, så synes jeg det er en riktig beskrivelse på ham.

Hvorfor? Jo, fordi oljeselskapene, inkl. Det Norske, bruker titalls millioner hvert år på å markedsføre seg som "grønne" og fortelle opinionen hvor opptatt de er av å bevare kloden til fremtidens generasjoner.

Da virker det ganske idiotisk når toppsjefen går ut og sier at vi må ha fokus på hvordan vi har det i dag og ikke være så opptatt av hvordan vi vil ha det i fremtiden. Altså det stikk motsatte.

1

Språkbruket til Solheim står helt stil med miljømenighetens nedlatende holdning til andres meninger. Når det gjelder refererte kommentarer fra Erik Haugane, så er det antakelig tatt ut av et sammenheng som vanlig. Som den idiot jeg antakelig er, så tror jeg faktisk at det er fornuftig å tenke mer på hvordan vi skal ha det i den "nære" framtid, enn å leve med redsel og en tro på at framtidens klimakatastrofer kan styres. Av alle farligheter som kan ramme våre barnebarn og oldebarn, så kommer klima et stykke ned på lista.

1
Birgern Jeg synes at ytringsfriheten kun skal gjelde oss i sentrumspartiet FrP. Sosialister og andre bør sensureres for å beskyttes mot seg selv.

Nei, men du mener nok at ytringsfriheten for de du ikke er enig med bør innskrenkes. Altså ytringfriheten til alle på høyresiden.

Det må jo være en grunn til at du stort sett ikke gjør noe annet enn å avspore og komme med svada. Dette er en utvikling vi har sett her inne etter at APD stengte, og dere fant veien hit. Det er en 4-5 stykker av dere som ikke virker intressert i å debattere overhodet, det er bare om å gjøre og avspore mest mulig.

Eller å debattere andre debattanter. Jeg sier ikke at det gjelder deg, men en del av dine medbragte venner fra APD.

1
vaffanculo Dersom Haugane, som er øverste sjef i Det Norske, virkelig har uttalt det han er sitert på, så synes jeg det er en riktig beskrivelse på ham. Hvorfor? Jo, fordi oljeselskapene, ink...

Jeg finner det forholdsvis urovekkende at noen mener det er akseptabelt og "på sin plass" at den statsråd kaller en norsk toppleder for en idiot i media. Det er barnehagenivå, en barnslig form for hersketeknikk som ikke burde forekomme på et slikt politisk nivå.

Solheim har forøvrig gang på gang demonstrert at han ikke vet hva han driver på med. Stein i glasshus.

1
Unnskyldningen Jeg finner det forholdsvis urovekkende at noen mener det er akseptabelt og "på sin plass" at den statsråd kaller en norsk toppleder for en idiot i media. Det er barnehagenivå, en b...

en barnslig form for hersketeknikk som ikke burde forekomme på et slikt politisk nivå.

Nå er nok påstanden fra Haugane om at "kloke hoder" skremes bort fra å jobbe for oljebransjen pga miljøvernerene sin propaganda også hersketeknikk.

Oljeselskapene vinner årlig kåringene om hvor studentene helst vil jobbe. Så hvor henter Haugane informasjonen sin fra om at de skremmes bort?

Unge økonomers topp 10:

  1. Statoil (1) 2. DnB Nor (3) 3. McKinsey & Company (7) 4. Ernst & Young (2) 5. PricewaterhouseCoopers (4) 6. Norges Bank (10) Unge ingeniørers topp 10:

  2. Statoil (1) 2. Aker Solutions (2) 3. Sweco (10) 4. Rambøll (8) 5. Kongsberg Gruppen (12) Jeg jobber også i samme bransje, og vi har overhodet ikke noe problem å rekruttere kloke hoder fra blant annet NTNU.

1
vaffanculo [sitat…] Nå er nok påstanden fra Haugane om at "kloke hoder" skremes bort fra å jobbe for oljebransjen pga miljøvernerene sin propaganda også hersketeknikk. Oljeselskapene vinner å...

Nå er nok påstanden fra Haugane om at "kloke hoder" skremes bort fra å jobbe for oljebransjen pga miljøvernerene sin propaganda også hersketeknikk.

Oljeselskapene vinner årlig kåringene om hvor studentene helst vil jobbe. Så hvor henter Haugane informasjonen sin fra om at de skremmes bort?

Det Haugene gjør er vel ikke akkurat hersketeknikk, men det er vel ingen tvil om at han tøyer på sannheten. Uansett er det en vesentlig forskjell mellom Haugane sine uttalelser og Solheim sin "idiot" uttalelse.

Til gjengjeld kunne de politiske debattene blitt hakket mer interessante i fremtiden. Det er du som er idiot, nei du, nei du, nei du

Er det noen link til uttalelsene til Haugane, hadde vært morsomt å sett sammenhengen .

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...