Politikk - Norsk

MeIk

Sammenslåing av Vest- og Aust-Agder

Hva er egentlig mot-argumentene til dette? Er det bare Arendal som er sur?

1
13 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

MomentsInLove

Alle andre enn oss!!!

Dette er parolen når folk skal bestemme i dette land!! Jeg skal nok bestemme hva som er godt for deg men du skal ikke bestemme hva som er bra for meg..!!

Det blir ingen god politikk i dette land når man har den holdning!!

Jeg er for at slå så mye sammen som mulig!

1
Earthquakejente

jeg er imot en sammenslåing, folk i Arendal sutrer for mye. Det blir bare klaging og paranoide forestiollinger om slemme Kristiansand. Nei takk!

1

Det er lett å anta at Arendal ikke ønsker sammenslåing siden de da mest sannsynlig vil miste status som fylkessenter.

Jeg kan ikke huske helt konkret hva argumentene er. Frykten for at Aust-Agder vil bli svakere representert på stortinget er nevnt. Noe jeg finner litt merkelig siden Aust-Agder ikke vil eksistere etter en sammenslåing.

Jeg er forøvrig for en sammenslåing, siden jeg tror at dette vil skape en billigere og mer effektiv administrasjon. Samtidig så vil det også lette sammarbeidet med samferdsel i "fylkene"

1

Jeg er for sammenslåing, med eller uten Arendal. Kommuner bør få lov til å være med i det av de aktuelle fylkene i nærområdet dem føler seg nærmest.

Jeg har ikke fått med meg at Kristiansand er noe annet enn romslig og generøs med mindre kommuner i eget fylke, og det samme vil vi nok være med Arendal i et samlet Agder.

1
MeIk Er det ingen som har tid til å ta debatten!

Sammenslåing av fylkeskommuner er nok en bra ting. Men folk er nok mye mer skeptisk til sammenslåing av kommuner, for har en kommune eiendomsskatt så kan vi være nesten sikre på at de som ikke har det vil få det. Likt for alle blir argumentet. At innsparte midler og mer effektiv drift vil bli brukt til og kutte i skatter og avgifter har jeg ingen tro på.

1

Mitt 100% ærlige svar er at Arendal fullstendig mangler argumenter, og alt de har å fare med er usakligheter, følelser og mindreverdighetskomplekser.

Det florerer med merkelige oppfatninger om Kristiansand, kristiansandere og alt som har med Kristiansand å gjøre i Arendal, og så godt som ingenting har rot i virkeligheten. Ikke sjeldent er alt snudd helt på hodet, som f.eks. dette med Kristiansands manglende "raushet". Det er fylkespolitikere fra Arendal som har bestemt at pendlere mellom Kristiansand og Lillesand skal finansiere planlegging av ny E-18 mellom Arendal og Tvedestrand (50km øst for ny bomring). Det var Kristiansand og Vest-Agder fylke som tilbød en god del penger til denne planleggingen, men austegdene avslo. Arendal overkjører Lillesand, Birkenes, Iveland, Setesdal, Risør og Gjerstad så mye og så ofte de bare gidder. Linjer legges ned på videregående skoler i utkantene av fylket for å flyttes til Arendal. Sørlandsbyen uten raushet er Arendal, ikke Kristiansand.

En rekke kommuner er så lite lystne på å fortsette i et arendalsdominert Aust-Agder fylke at de vil søke overgang til Vest-Agder dersom det ikke blir ett Agder. Evje- og Hornnes har allerede vedtatt dette, Lillesand, Birkenes og Iveland skal ha "folkeavstemning" om dette i forbindelse med lokalvalget. Gjerstad har tidligere ytret ønske om flytte til Telemark, og også fra setesdalskommunene har bytte til Vest-Agder vært nevnt.

Tydeligvis er det kun folk fra Arendal som klarer å se hvor forferdelige og upålitelige folk fra Kristiansand er, mens nesten halve Aust-Agder ser ut til å foretrekke Kristiansand som sentrum. Man kan nesten mistenke arendalittene for å ha gale oppfatninger. Flere arendalitter jeg har snakket med har knapt vært i Kristiansand (Dyreparken og Kjevik teller ikke), i tilfelle bare for å ta fergen til Danmark. Jeg har selv opplevd å bli "mobbet" for å være kristiansander i Arendal. Man hører så godt som aldri et vondt ord om Arendal og arendalitter i Kristiansand, jeg tviler på om noen med hånden på hjertet kan si det motsatte.

Det spesielle er at fylkeskommunene har forhandlet frem en avtale som innebærer at nettopp Arendal blir sete for hele fylkeskommunens administrasjon ved sammenslåing. Altså flere arbeidsplasser i Arendal. De kronisk mistroiske arendalittene tror likevel ikke på dette, og har utarbeidet en konspirasjonsteori om at dette vedtaket vil bli omgjort ved første anledning av de onde kristiansanderne og deres medsammensvorne i vest.

At flere og flere i Kristiansand nå sier drit i Arendal, og har gått fra ja til sammenslåing til å bli imot skyldes utelukkende arendalspolitikernes usaklige opptreden i denne saken. Jeg forstår det egentlig godt, og synes slett ikke Arendal fortjener fylkesadministrasjonen. Det er ganske urimelig all den tid befolkningen i Vest-Agder ikke får noe ord med i laget. Ikke at folk normalt har spesielt behov for å besøke fylkeskommunen, men Kristiansand er det eneste naturlige midtpunkt i Agder, på absolutt alle mulige måter.

Jeg ser ingen grunn til å ikke slå sammen fylkene, spesielt fordi fylkesgrensen idag faktisk deler kristiansandsregionen og landsdelens største bolig- og arbeidsmarked i to. Det mest negative med sammenslåing er at arendalittene kommer til å gnåle om dette minst like lenge som de har gnålt om kommunesammenslåingen. Det er nemlig svært viktig for dem å presisere at de delene av Arendal kommune som før sammenslåingen var egne kommuner "e ikkje Ændal".

2

Om man tittar på "problemet" som turist.. Så er kolektivtransport och tilgänlighet et viktigt argument . Det naturliga omgänget mellan befolkningen i området Se på Setesdalen och Arendal / Kristiansand

Vinnare Kristiansand

Kristiansand har bätre förbindelse med befolkningen i öst-agder än Arendal ,så jag ser inte problemen

Lykka til !

1

Leser at mange mener at dette vil påføre samfunnet flere millioner kroner i utgifter, dersom sammenslåingen blir et faktum.

Det er vel ingen som har berørt denne problematikken i tråden, til nå.

edit: samfunnet er selvsagt det samme som Agder i dette tilfellet

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...