Politikk - Norsk

baov

Borten Moe på villspor mht kabler til rigger i Nor

Kablene ove skagerak til/fra europa sørger for at vi importerer massevis strøm/energi om natten laget av kullkraft, gasskraft og atomkraft som forurenser enormt i europa før strømmen eksporteres til Norge via kablene om natten.

Derfor er det bare tull å legge kabler ut til plattformer i Nordsjøen som kan lage strøm selv der de er, - uten kabler over sjø,fjell,fjorder etc. Borten Moe er på villspor mht strøm i kabel til oljeplattformer. Effektta fra kullkraftverkene og gasskraftverkene i europa blir enormt. Effekttap, effekttap, effekttap, effekttap.

1
12 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

- At OBM "ønsker" det slik er at OBM blir nektet av bittlille sv og hasj-hauge til å bygge ut den fornybare energien her i Norge, tro det eller ei.

1
HyperNova - At OBM "ønsker" det slik er at OBM blir nektet av bittlille sv og hasj-hauge til å bygge ut den fornybare energien her i Norge, tro det eller ei.

Importerer forurensings-energi fra europa på nettene for å sende strøm/energi til rigger i Nordsjøen. energi-effekt-tapet ved å sende energien fra:

gass/olje sendes i rør til europa (100 - 200 mil)

europa fyrer opp og lager energi

europa sender forurenset energi via kabler til riggene via fjord, fjell Nordsjø 100 - 400 mill (effekttap?)

At riggene bruker egenprodusert gass og lager egen strøm på direkten på egen rigg uten effekttap er jo genialt???

Med en slik molbopolitikk som å sende olje/gass/energi i rundtur på 500 mill når oljeselskapene kan lage strømmen selv kostnadsfritt er i beste fall ment å være en gavepakke til kraftselskapene i land som skal sende regning til oljeselskapene. Hvis det er tilfalle/agenda, - bør de si det rett ut. At det forurenser mer betyr ikke at de trenger å holde det skjult dette med å ville tjene penger.

1

Klassisk eksempel på hva U-land gjør. Eksportere råvarer for så å kjøpe de foredlede varene tilbake.

Men det er vel råvareeksportører vi vi være? Nå når vi har mengder med råvarer er det jo greit, men når det går mot slutten må vi finne opp en ny måte å produsere penger på.

1
Rayn05 [sitat…] De som påstår å ha peiling på dette sier at kratverkene på plattformene er særdeles lite effektive.

Gasskraftverkene på en rigg er like effektiv som et gaskraftverk i Tyskland. Gasskraftverket på riggen bruker egenprodusert olje/gass for å skape strøm.

O. M Bortens forslag om å først bruke strøm på å trykke gass/olje til Tyskland for deretter å lage strøm/energi i et Tysk gasskraftverk, som selger strømmen i ledning/kabel under kattegatt 100 mil(effekttap?), deretter 100 mil over fjord og fjell til vestlandet(effekttap?), og deretter en kostbar undersjøisk kabel under Nordsjøen til riggen(effekttap?), - og dette er strøm/energi som er produsert på den riggen som selv kunne laget strømmen uten effekttap.

Vel, noen tror på julenissen også, men det er no mest energieffektivt å lage strøm/energi for eget bruk på selve riggen. Hvis noen(statkraft) ser at det de går glipp av å få sende regning i million-klassen, kan de vel være ærlig å si det rett ut, og derved heller innføre energi/strømskatt på oljeselskapene som driver riggene. De kan jo kalle det OBM-skatt, Jense-skatt, eller fråtseskatt eller noe i den dur til spleiselagets felleskasse/statskassa, så slipper de denne rundreisen på olje,gass,el.

1

Fra Einar Håndlykkens kommentar på E24 (ja, jeg vet at en ikke skal ta en miljømanns uttalelser om dette for god fisk):

Loven har i mer enn 15 år pålagt oljeselskapene å utrede å få lagt strøm fra Fastland-Norge ut til oljeplattformene i stedet for å bruke energien fra gassturbiner. Men veldig lite har skjedd. På sokkelen står det i dag en rekke oljeplattformer som produserer egen energi ved å brenne gass i egne smågasskraftverk. Dette er dårlig klimapolitikk og enorm sløsing med ressurser fordi dissegassturbinene er så ineffektive.

1
bjoro33 Klassisk eksempel på hva U-land gjør. Eksportere råvarer for så å kjøpe de foredlede varene tilbake. Men det er vel råvareeksportører vi vi være? Nå når vi har mengder med råvarer...

Klassisk eksempel på hva U-land gjør. Eksportere råvarer for så å kjøpe de foredlede varene tilbake

Norge er og forblir en råvare eksportør. Olje, gass, fisk, osv osv.

Et par partier har fått det for seg at de skal redde verdens klimaproblem med å forsyne Europa, slik at vi kjøper ren energi tilbake.

1
Rayn05 Fra Einar Håndlykkens kommentar på E24 (ja, jeg vet at en ikke skal ta en miljømanns uttalelser om dette for god fisk): Loven har i mer enn 15 år pålagt oljeselskapene å utrede å f...

HALLO, vi importerer kullkraft, gasskraft atomkraft via kablene til/fra Tyskland og Nederland etter at det skrivet kom ut.

Dette skrivet er fra før det ble lagt kabler til europa der vi selger fossekraft om dagen og kjøper kullkraft,gasskraft og atomkraft om natten, Altså den tiden rein fossekraft til riggene var eneste alternativ.

Har ikke Ole M. Borten fått med seg at det er lagt kabel og at vi importerer kraft som forurenser miljøet? HALLO der ute!!

Å sende ren energi(fossekraft) til riggene var en fin tanke, men nå blir det kullkraft og atomkraft(brun, møkkete forurensendekraft fra europa) som blir sendt ut til riggene.

Ta heller skatt av oljeselskapene, - vær ærlig!

1
baov HALLO, vi importerer kullkraft, gasskraft atomkraft via kablene til/fra Tyskland og Nederland etter at det skrivet kom ut. Dette skrivet er fra før det ble lagt kabler til europa d...

Dette skrivet er fra før det ble lagt kabler til europa der vi selger fossekraft om dagen og kjøper kullkraft,gasskraft og atomkraft om natten, Altså den tiden rein fossekraft til riggene var eneste alternativ.

Dette er fra en kommentar som ble lagt ut på e24 i går. Jeg har ikke peiling på hva som er rett, men vil gjerne vite om det er sant at gassturbiner på plattformer er mye mindre effektive når det gjelder å produsere strøm enn landlige gasskraftverk. I så fall er det jo bare å gjøre et regnestykke for å avgjøre hva som er mest effektivt og best for miljøet.

1
baov HALLO, vi importerer kullkraft, gasskraft atomkraft via kablene til/fra Tyskland og Nederland etter at det skrivet kom ut. Dette skrivet er fra før det ble lagt kabler til europa d...

Har ikke Ole M. Borten fått med seg at det er lagt kabel og at vi importerer kraft som forurenser miljøet? HALLO der ute!!

Det er slik norsk miljøpolitikk har tenkt siste 4-6 år. Er så trasig å se at forslag om gasskraftverk f.eks i Hammerfest kan forsyne Nord-Norge og store deler av Nord-kalotten med strøm. Det skal vi ikke ha noe av.

Å tro at Europa legger om til miljøvennlig brennstoff bare fordi vi øker eksporten av gass, er tull. Om gassen brukes i Norge, og vi får inntekter av strømsalg, er vel garatien på at gassen benyttes på best mulig måte

1

Utveksling av energi med Europa har ikke noe med de tvilsomme kablene til plattformene å gjøre.

1
onyx Utveksling av energi med Europa har ikke noe med de tvilsomme kablene til plattformene å gjøre.

Kablene undersjøisk til/fra europa gjør at vi ikke lengre er en nasjon der rein fossekraft er enerådende. Med disse kablene til Tyskland, Nederland og tilmed østover til Finnland,Baltikum og Russland, - gjør at vårt EL-kraftnettverk domineres vel så mye av kullkraft, atomkraft, gasskraft.

Mengden som utgjør den Norske Fossekrafta er minimalisert i den store europeeiske/Russiske sammenhengen ved at vi vedrørende de undersjøiske kablene til europa er tilknyttet det samme EL-kraftnettet, - og derfor er gode argumenter om el-kraftkabel til riggene ikke lengre gyldig/aktuell.

Kraftverk står overalt i europa der de forurenser og nå med kablene koblet til det Norske EL-kraft-nettet.

For ikke å tape energieffekt på transport er det altså nå best å lage EL-kraft selv på plassen der en bruker den.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...