Politikk - Norsk

Turd99

Oslo går foran

Kun 3 - tre - prosent vil ha Carl I. Hagen som ordfører i Oslo. Kun mellom 10-15 prosent vil stemme FrP i Oslo.

I resten av Norge står FrP tildels mye sterkere.

FrP var tidligere et parti som sto vesentlig sterkere i Oslo enn i resten av landet. Forenklet er vel forklaringen på det at Oslos befolkning ofte er en avantgarde for poltiske tendenser som mange andre samfunnsmessige tendenser.

Spørsmålet er - for de av oss som sterkt misliker FrPs populismepolitikk - når skal resten av Norge følge etter Oslo?

Når skal resten av Norge ta til fornuften og vende Frps politikk ryggen?

2
25 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

FrPs populismepolitikk

Tipper Frp kommer sterkere tilbake til Stortingsvalget (dessverre). Populisme går aldri av moten. Eventyr mister først sin motivasjonskraft og fascinasjon når man innser at de nettopp er eventyr.

Man så jo hvor lite den Frp-støttede Bondevikregjeringen fikk til av tradisjonelle Frp-saker. Bondevik førte den mest liberale innvandringspolitikken Norge har hatt f.eks.

1

FrP var tidligere et parti som sto vesentlig sterkere i Oslo enn i resten av landet. Forenklet er vel forklaringen på det at Oslos befolkning ofte er en avantgarde for poltiske tendenser som mange andre samfunnsmessige tendenser.

Det der er med skam og melde PØLSEVEV. De som tar opp trender fordi noen i Oslo sier det er rett, kan ikke være riktig kloke. Oppfordrer alle til å gjøre, si og mene hva de vil, uavhengig av hva oslofolk måtte gjøre, si og mene.

1

Forenklet er vel forklaringen på det at Oslos befolkning ofte er en avantgarde for poltiske tendenser som mange andre samfunnsmessige tendenser.

Og meningen med disse ordene er ?

1

Spørsmålet er - for de av oss som sterkt misliker FrPs populismepolitikk - når skal resten av Norge følge etter Oslo?

Hva gjør FRP til mer populistiske enn f.eks AP?

De har jo vist gang på gang at de snur etter vinden i denne regjeringen.

1

Som vi har sagt hele tiden. Oslo har en ordfører. Carl I kan reise hjem til Spania og Gerhardsen kan ta seg en bolle.

1

Kun 3 - tre - prosent vil ha Carl I. Hagen som ordfører i Oslo. Kun mellom 10-15 prosent vil stemme FrP i Oslo.

Regner med at de fleste, inkludert mange FrP-tilhengere, skjønner at valgkampen som CIH har ført i Oslo ikke har vært av de beste.

At CIH i dag har gitt beskjed om at han gir opp kampen om å bli ordfører er bare en naturlig konskvens av dette.

Oslo FrP har omsider sett at CIH var i ferd med å ødelegge valget for FrP i Oslo ved at mange som lå på vippen kunne komme til å stemme Høyre for å få Fabian Stang til ordfører.

Det må da være et kraftig slag i ansiktet på CIH?

1

Hadde vi privatisert Frp, ville vi fått Norges verste pyramideselskap. Det er trist at "folk flest" heller følger blindt populistiske paroler om lavere skatt, billig alkohol og tobakk istedenfor å sette seg inn i partiets program og lese hva en slik politikk vil innebære i praksis - nemlig en økonomisk katastrofe for Norge og et frontalt angrep på arbeidstakeres rettigheter og de svake i samfunnet.

2
Tollari Hadde vi privatisert Frp, ville vi fått Norges verste pyramideselskap. Det er trist at "folk flest" heller følger blindt populistiske paroler om lavere skatt, billig alkohol og tob...

Jeg er litt mer optimist på vegne av de som stemmer FrP og velger å tro at de gjør det fordi de tror på politikken og de løsningene de har. Personlig hadde jegaldri stemt på hverken FrP eller SV men jeg håper da de som gjør det baserer sitt valg på politikken dems og vil ikke generalisere et partis velgere på den måten. Rett og slett fordi man må ha respekt for sine motstandere og at man jo håper de på et tidspunkt skifter parti og da er det kanskje ikke det smarteste å kalle de dumme.

1

FrP var tidligere et parti som sto vesentlig sterkere i Oslo enn i resten av landet.

Hvor tar du dette fra???

Her er tallene fra de tre siste stortings- og kommunevalgene:

Stortingsvalg, hele landet: 2009: 22,9 2005: 22,1 2001: 14,5

Oslo 2009: 17,6 2005: 17,3 2001: 13,0

Kommunevalg hele landet: 2007: 17,5 2003: 16,4 1999: 12,1

Oslo 2007: 14,3 2003: 16,1 1999: 16,6

Det er altså bare i ett valg at FrP har hatt et bedre resultat i Oslo enn på landsbasis, i kommunevalget i 1999.

Har du flere usanne påstander?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
16 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
21 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
9 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
2 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Laster...