Politikk - Norsk

activ

Vanlige folk stemmer ikke Høyre

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

Høyre (og Ap egentlig) og de ubetydelige partiene til høyre for dem igjen, hvorfor i all verden stemmer vanlige folk på disse partiene? De står for nedbyggingen av velferdsamfunnet, og de gjør alt de kan for å berike sine venner i næringslivet. Hvorfor skal folk flest godta dette?

Har det noe med at dagens regjering ikke innfrir alle løftene og at folk flest ikke føler seg nok verdsatt? Hva med å ta ansvar selv for den situasjonen man tross alt har valgt selv. Eller er det andre som skal belastes med de valgene du har tatt? Da er det nærliggende å gi regjeringen ansvaret, da er du i bås med resten av befolkningen i dette syte-landet.

Ta ansvar selv for dine egne handlinger, og stem fornuftig og rasjonelt ved valget. Ikke la deg lure av narrespillet til politikerne denne gangen også.

God valg! Du får det du fortjener.

1
72 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

De får den politikken de mener er best for nasjonen Norge. Hva dette er finner du ved å lese bl.a. her

2

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

Det er uforståelig. Høyre er partiet for rikinger, noe de færreste er. De er også for totalovervåkning av din person. Helt utrolig at vanlige mennesker kan stemme Høyre. Noe de tross alt gjør, for det er ikke 28% rikinger i norge. Jeg vil heller si det er 24% naive idioter...

1

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

Som bestemora mi sa: Det finnes to slags høyrefolk, de som tilhører "dom fine", og de som ønsker at de gjorde det.

Flertallet er kanskje i sistnevnte kategori.

3
Pikkazzo [sitat…] Det er uforståelig. Høyre er partiet for rikinger, noe de færreste er. De er også for totalovervåkning av din person. Helt utrolig at vanlige mennesker kan stemme Høyre. N...

Tror nok det er en god del i middelklassen som føler seg mer hjemme i Høyre enn flere av de andre partiene.

Høyre har god næringspolitikk, er fremtidsrettet og ansvarlige..

Er også opptatt av samferdsel, økte politi ressurser og innovasjon/utvikling. Er ikke alle som tenker kun på seg selv og sin egen lommebok, noen tenker også hva som er til beste for lokalsamfunnet og landet.

Jeg kommer til å stemme Høyre ved årets kommunevalg, og er hverken rik eller føler meg overvåket. Er stolt industriarbeider, organisert og har troen på private løsninger, såvel som offentlige. For meg er det viktig med en trygg arbeidsplass, og at eksportindustrien som jeg jobber innenfor får bedre rammebetingelser..

3

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

det er ett spørsmål jeg ofte har fundert på, handler det om at de drømmer om å klatre i det sosiale hierarkiet?

1
Pikkazzo [sitat…] Meget negativt. Ikke i seg selv, men norsk politi er ikke hva det burde vært, og da bør de ikke styrkes.

Kan være enig i at norsk politi ikke er mye å skryte av, men dette henger mye sammen med for få ressurser i forhold til alle utfordringer som skal løses. Politiets viktigste oppgave bør være å skape trygge lokalsamfunn, og forhindre voldtekt, ran og andre alvorlige forbrytelser som "vanlige folk" ikke kan forsvare seg mot. I dag virker det som politiet prioriterer små kriminalitet og fartssyndere i for stor grad.

Det er også et problem at politiet er ubevæpnet og har liten reell myndighet, norsk politi og fengselsvesen blir med rette latterlig gjort av folk fra vesten.. Vi behandler jo kriminelle ofte bedre enn eldre og svake i samfunnet.

1
GGråstein Har vi noen gang hatt liberalister i Norge? Jeg vet at det fantes folk som kalte seg det i organisasjonen Libertas, men det var bare noen reaksjonære tullkuker som aldri hadde skjø...

Tenkte nok at dette ville føre til kverulering om semantikk, ja.

"Ettersom liberalismen også legger vekt på individet som drivkraft i et samfunn, står liberalistiske ideologier også i motsetning til totalitære og kollektivistiske ideologier som kommunisme og fascisme."

1

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

De har den beste skolepolitikken, en balansert og fremstidsrettet økonomisk politikk, en god innenrikspolitikk, en fornuftig forsvarspolitikk og en god utenrikspolitikk.

Dette i korte trekk fra en middelklasseperson som stemmer Høyre.

1
Per_Rong Tenkte nok at dette ville føre til kverulering om semantikk, ja. "Ettersom liberalismen også legger vekt på individet som drivkraft i et samfunn, står liberalistiske ideologier ogs...

Den semantikken synes jeg er meget viktig. Hvordan er det mulig å være liberalist uten å forstå hva liberal betyr? Jeg påstår at det ikke er mulig, og da blir det enten bare et fint ord uten innhold å smykke seg med, eller så er de ego-liberalister som kun ønsker frihet for seg og kontroll over de andre.

1
collins [sitat…] De har den beste skolepolitikken, en balansert og fremstidsrettet økonomisk politikk, en god innenrikspolitikk, en fornuftig forsvarspolitikk og en god utenrikspolitikk. D...

Det kan diskuteres hva som er den beste skolepolitikken. Tidligere har Høyre ønsket å bli kvitt "lekeskolen", og det de ville ha i stedet ligner på den gammeldagse puggeskolen. Men hva gir effektiv læring? Mennesket er komplekst og forsøk har f.eks. vist at kroppsøving kan hjelpe den som sliter med norskfaget (som krever motorikk) og estetiske fag hjelper på matematikkforståelsen (som krever kreativitet).

Jeg har hørt debatter mellom sentrale høyrepolitikere og prdagogikkforskere, og det er påtakelig hvor ofte høyrefolk bruker "tror" som argument.

Det er bra at den økonomiske politikken er moderat, selv om regjeringen Bondevik klatre å overskride oljefonsuttaket godt over handlingsregelen. Men hvorfor har de slikt er merkelig kvasireligiøst forhold til penger? Penger gitt som statstøtte er negativt, men om enda større beløp gitt som skattelette er positivt. Er ikke en krone en krone uansett?

Hva er en god innenrikspolitikk?

Forsvarspolitikken og utenrikspolitikken går vel på å følge blindt alt som USA gir beskjed om.

1

Hva får vanlige middelklasse arbeidsfolk til å stemme Høyre egentlig?

høyre er det verste partiet...de er venstreorienterte kapitalistiser,for innvandring i større grad enn de røde tilogmed,for nebygging av alt og "sparing"i enda større dimensjon samt mot arbeiderrettigheter m.m

kan det bli værre..

venstreorientert og egoistisk er nøkkelordene her

1
ulefos [sitat…] det er ett spørsmål jeg ofte har fundert på, handler det om at de drømmer om å klatre i det sosiale hierarkiet?

Nok en idiotisk oneliner fra deg Ulefos, men du er i godt selskap blandt enkelte av de andre venstreorientertes håpløse og patetiske "analyser" av Høyres velgere.

Høyre er først og fremst et parti for velgere som ser verdien av respekt for individet, individuell frihet, gode betingelser for et mangfoldig og sterkt næringsliv, en felles europeisk kulturarv og demokratiske tradisjoner. Som velgere fra andre moderate partier er høyrevelgere svært forksjellige, men skal man generalisere vil jeg tro:

Høyere utdannelse enn gns.

Høyere inntekt enn gns.

Større bidrag til fellesskapet enn gns.

Høyere arbeidsdeltagelse enn gns.

Av det følger at høyrevelgere nok allerede befinner seg langt oppe i det sosiale hierarkiet. Det gir rom for en åpen og positiv verdensanskuelse, ganske motsatt det destruktive tankegodset fra den fallerte sosialistiske ideologi.

2
Pikkazzo [sitat…] Det er uforståelig. Høyre er partiet for rikinger, noe de færreste er. De er også for totalovervåkning av din person. Helt utrolig at vanlige mennesker kan stemme Høyre. N...

Tiden har løpt i fra deg. Slike som deg tror sikkert at Ap er for arbeidere og Sv for arbeidsløse og kunstnere og slikt. Men da har dere selvsagt ikke fulgt med. I dag er H for alle typer mennesker, det samme er Ap, Sv for de litt mer naive. Så det gjelder og ikke henge fast i fortiden.

1
GGråstein [sitat…] Som bestemora mi sa: Det finnes to slags høyrefolk, de som tilhører "dom fine", og de som ønsker at de gjorde det. Flertallet er kanskje i sistnevnte kategori.

Som bestemora mi sa: Det finnes to slags høyrefolk, de som tilhører "dom fine", og de som ønsker at de gjorde det.

Din bestemor var en mindre klok dame som ikke forsto seg på politikk. Men slik blir ofte gamle folk, litt dement sikkert også, man blir ofte dement når man blir senil. Helt normalt.

1
Pikkazzo Ja, og tidligere FrP'ere, fra den gang det var et liberalt parti. Nå er det Venstre som er de eneste liberale i norge. Dessverre. Skulle gjerne sett at liberalismen blomstret.

Ja, og tidligere FrP'ere, fra den gang det var et liberalt parti.

Du skriver utrolig lite som er riktig. FrP er et liberalt parti. I FrP som i andre partier er det uenighet, og to fløyer. Jeg er liberalist og tilhører den liberale siden i FrP. Så før du piper bør du sjekke fakta.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...