Politikk - Norsk

potetmosen

FrP frem - får 19% i ny måling! :-)

Ifølge partibarometeret som Norfakta har gjort for Nationen og Klassekampen, får Arbeiderpartiet 33,1 prosent oppslutning, som er ned 0,6 fra forrige måling. Høyre får 25,5 prosent (opp 0,2), Fremskrittspartiet får 19 prosent (opp 1), Senterpartiet får 4,7 som er det samme som ved forrige måling, Kristelig Folkeparti får 4,6 (ned 0,2), Venstre får 5,2 (ned 0,4) og Rødt får 1,3 (ned 0,2). Målingen er tatt opp 6. og 7. september. (ANB-NTB)

http://www.siste.no/Innenriks/politikk/article5730041.ece

Frem igjen hos Norfakta. FrP øker og havner på 19%. Dette ser unektelig lovende ut. Det nytter folkens! Dette kan bli bedre enn mange har trodd.

Vennlig hilsen Potetmosen

2
29 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Frem igjen hos Norfakta. FrP øker og havner på 19%. Dette ser unektelig lovende ut. Det nytter folkens! Dette kan bli bedre enn mange har trodd.

Du vet jo selvfølgelig at denne målingen du viser til er for stortingsvalget, og det er jo først om 2 år. Mer relevant er dagens måling fra Synnovate, der er FrP nede på 12,2% mens Høyre igjen klatrer og nå er oppe i 28,1%.

AP fortsetter å falle, og er nå nede i 29,7%.

1
DenSisteBohem Hely øverst i artikkelen står det følgende: Det betyr at hadde det vært stortingsvalg kommende mandag, hadde SV ifølge målingen så vidt klart å komme inn. En oppslutning på 4,1 pro...

Det betyr at hadde det vært stortingsvalg kommende mandag, hadde SV ifølge målingen så vidt klart å komme inn. En oppslutning på 4,1 prosent er en nedgang på 1,7 prosentpoeng fra forrige måling som er tatt opp dagen før.

Dårlig formulering. SV hadde selvsagt få direktemandat(er) i Oslo, men hadde såvidt vært over sperregrensen for utjevningsmandater.

1

partibarometeret

Men så kan vi jo ta med dagens fra InFact for VG også.

Der ser vi en liten økning for FrP til 16,3%, en fremgang på 0,5.

Delv tipper jeg at FrP vil havne ett sted midt i mellom målingen til Synnovate og målingen til InFact.

1
DenSisteBohem Hely øverst i artikkelen står det følgende: Det betyr at hadde det vært stortingsvalg kommende mandag, hadde SV ifølge målingen så vidt klart å komme inn. En oppslutning på 4,1 pro...

Men det refereres jo ikke til denne målingen fra Norfakta i den setningen. De kommenterer VG/infacts måling og sammenligner den med stortingsvalg.

Les igjennom artikkelen. Notfaktas måling står nederst i artikkelen som et tillegg.

vennlig hilsen Potetmosen

1
potetmosen Men det refereres jo ikke til denne målingen fra Norfakta i den setningen. De kommenterer VG/infacts måling og sammenligner den med stortingsvalg. Les igjennom artikkelen. Notfakta...

Les igjennom artikkelen. Notfaktas måling står nederst i artikkelen som et tillegg.

Det er en måling for stortingsvalg:

Fakta om meningsmålingen Valg Stortingsvalg Område Hele landet Institutt Norfakta Antall spurte 1000 Tatt opp 6/9 - 7/9

1
Rayn05 Dette er en måling for stortingsvalg, ikke valget vi skal ha på mandag.

Pøh! Dette er en helt vanlig meningsmåling som gjelder valget på mandag, men i tillegg tar avisen utgangspunkt i VGs ferskeste partibarometer som viser at SVs oppslutning på bare 4,1 prosent med et nødskrik ville ført SV litt over sperregrensen ved et eventuelt stortingsvalg.

Vi som har overlevd noen valg har sett dette gang på gang. Bare legg merke til hva som skjer på mandag under opptellingen. Også da vil vi hele tiden se og høre de politiske kommentatorene fortløpende sammenligne resultatet fra kommunevalget med om dersom dette hadde vært et stortingsvalg, osv. Samtidig vil de også vise grafer på NRK og TV2 over hvordan mandatfordelingen ville blitt...

Sånn spekulerer media hvert valgår på bakgrunn av gallupresultater og valgdagsmålinger. Så sånn er det bare...

Landmina

1
potetmosen Hvor står det at det er stortingsvalgsmåling? vennlig hilsen Potetmosen

Hvor står det at det er stortingsvalgsmåling?

Det er ingen tvil om at dette er en undersøkelse gjort for stortingsvalg. Om du går inn på følgesiden til den opprinnelige målingen så vil du se mandatberegningen for undersøkelsen.

I tillegg står det under målingen:

Fakta om meningsmålingen: Valg Stortingsvalg

Område: Hele landet

Institutt: Norfakta Antall spurte 1000 Tatt opp 6/9 - 7/9

1

Her sliter jeg med et lite matematisk problem. Hvordan kan et parti som ved siste meningsmåling fra de fleste andre byråene var nede på 11,3% plutselig havne på 19% når de har gått opp med kun 1%?

1

Det står ikke noe om at det er en stortingsvalgsmåling. Tvertimot stemmer tallene overens med kommunetingsmålingen der SV også får 4,7%, tal som artikkelen handler om i Nationen.

Hva man enn mener, de fleste burde vel være enige i at det virker litt meningsløst å spørre velgerne hva de skal stemme ved et stortingsvalg, noen få dager før et kommunetingsvalg?

Vennlig hilsen Potetmosen

1

Det som er litt spennende er at det er noen dager siden denne målingen ble gjort.

Det betyr at mye fortsatt kan skje fremover til valget fra målingens dato.

Vennlig hilsen Potetmosen

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...