Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Godt noe sier i fra om at dette tøyset er helt meningsløst og idioti fra start til slutt.Særnorske potittregler er det nok av!Også fordyrer denne ordningen salget for butikkene,så da får vi regningen,selvsagt!

Ikke det at røyk er sunt,og ingen bør starte.Men om røyken er bak en dør eller synlig i hylla gjør neppe at noen begynner å røyke eller ikke.

Nok sånne dusteregler,da får en heller totalforby tobakk istedet!

1
PopMyHead Godt noe sier i fra om at dette tøyset er helt meningsløst og idioti fra start til slutt.Særnorske potittregler er det nok av!Også fordyrer denne ordningen salget for butikkene,så...

Men om røyken er bak en dør eller synlig i hylla gjør neppe at noen begynner å røyke eller ikke

Nå påstår forskerne at de merket et tydelig fall i salget i sammenheng med denne ordningen. Hvorvidt det var derfor salget falt markant eller ikke vet ikke jeg. Men å avfeie det blir vel dumt.

1

Det som er spesielt, er at tobakksinsdustrien selv mener det norske regelverket ikke har hatt noen merkbar effekt. Men alle skjønner jo at de vil selge mest mulig til flest mulig og dermed tjene mest mulig.

1

Butikk-kunde: Hev dykk ikkje nynorsk åtvaring på røykpakkane? Skal dykk ta livet av oss målfolk no då?

6

Hørte intervju med en dame, jeg tror det var i Trondheim, som var irritert over at tobakken lå skjult i butikken. Grunnen var at hver gang hun noen ganger, når hun var ferdig med å handle, oppdaget på vei til bilen at hun hadde glemt å kjøpe røyk:)

1

Blir spennende å følge utviklingen på denne saken. Kan aldri tenke meg at norske myndigheter for første gang siden tidenes morgen antagelig reverserer et forbud vedrørende røyking...

1
vaffanculo Ønsker du et totalforbud?
InVinoVeritas

Jeg røker, men jeg ønsker faktisk totalforbud når man :

-Ikke har lov til å røyke på sin egen arbeidsplass.

-Når tobakk blir gjemt bort i butikkene.

-Når man ser stygge bilder på røk og tobakks - pakkene.

Da foretrekker jeg heller forbud, slik at staten ikke skal få skattekronene sine, med dobbeltmoralen sin.

1
vaffanculo [sitat…] Da foreslår jeg at du lager et forbud som gjelder for deg. "Fra i dag av har jeg ikke lov å røyke". I god, individualistisk ånd. Så kan de andre styre med sitt.
InVinoVeritas

I god, individualistisk ånd. Så kan de andre styre med sitt.

Nikotin er så avhengighetsskapende, på linje med heroin sa min fastlege, at jeg foretrekker heller totalforbud som kan tvinge meg og andre brukere i kne.

Bare synd staten er avhengig av skattekronene, så noe forbud får man ikke.

1
InVinoVeritas Jeg røker, men jeg ønsker faktisk totalforbud når man : -Ikke har lov til å røyke på sin egen arbeidsplass. -Når tobakk blir gjemt bort i butikkene. -Når man ser stygge bilder på r...

Da foretrekker jeg heller forbud, slik at staten ikke skal få skattekronene sine, med dobbeltmoralen sin

Jeg ser logikken og paradokset. Men realiteten, er at tross all den vitenskapelige dokumentasjonen man har på de helseskadelige effektene ved tobakksrøyking, tross alle som rammes av dette, så er det ingen partier vil ta steget helt ut. Noen som KrF argumenterer med at det er fint med restriksjoner, men at det må være rom for valgfrihet. Andre som AP, vil argumentere med at Staten går glipp av inntekter fra en lovlig industri...selv om det ikke er skattekronene dine som brukes men avgifter. Det er en for radikal løsning for mange som ingen er villig til å ta. Frp vil ikke ha restriksjoner i utstrakt grad, og de argumenterer med personlig frihet...selv om mange ville si at det ikke er større frihet å være så avhengig av røyk at man må stå i 20 minus for å ta seg en blås.

1
vaffanculo Heroin er forbudt. Jeg kan ikke se at det har hjulpet nevneverdig. Din bønn om statlig tvang høres veldig kommunistisk ut. Ikke bra.
InVinoVeritas

Din bønn om statlig tvang høres veldig kommunistisk ut.

Nei, jeg er så langt fra kommunist som det går an.

Jeg er bare hinsides forbannet på at man skal skattelegge nikotinavhengige for sin avhengighet.

Da er det bedre å totalforby sugerøret til statskassen, så helsebevist som de er..hehe!

1
vaffanculo Heroin er forbudt. Jeg kan ikke se at det har hjulpet nevneverdig. Din bønn om statlig tvang høres veldig kommunistisk ut. Ikke bra.

Din bønn om statlig tvang høres veldig kommunistisk ut.

Ikke bra.

Det var vel en lege som foreslo for en tid tilbake forbud mot røyking hjemme og offentlige utearealer: park, bussholdeplass, osv. Egentlig skulle det ikke være nødvendig med slike forslag, men når tusenvis av barn er passive røykere hjemme, så kan slike forslag kanskje være en vekker for dem som ikke skjønner hvilken skade de påfører barna sine.

1
InVinoVeritas Jeg røker, men jeg ønsker faktisk totalforbud når man : -Ikke har lov til å røyke på sin egen arbeidsplass. -Når tobakk blir gjemt bort i butikkene. -Når man ser stygge bilder på r...

Med et totalforbud så vil jo kriminelle få alle intektene fra salget. Pluss at vil skape enda bedre grobunn for oranisert kriminalitet... Hjenstår bare å forby alkohol da, så får vi effektene fra forbudstiden itilleg...

1
InVinoVeritas [sitat…] Nei, jeg er så langt fra kommunist som det går an. Jeg er bare hinsides forbannet på at man skal skattelegge nikotinavhengige for sin avhengighet. Da er det bedre å totalf...

Nå medfører tobakksbruk en vesentlig kostnad for samfunnet. I tillegg er det et fullstendig unyttig produkt. Det viser seg at folk som ikke røyker lever like bra, og klarer seg minst like bra i samfunnet som røykere.

Jeg tar også for gitt at det ikke var staten som tvang deg til å røyke den første sigaretten?

Og ja, det minner smått om kommunisme at du ønsker at staten skal ta kontroll over noe du ikke evner å ta kontroll over selv.

1
chuncho2 [sitat…] Det var vel en lege som foreslo for en tid tilbake forbud mot røyking hjemme og offentlige utearealer: park, bussholdeplass, osv. Egentlig skulle det ikke være nødvendig m...

Egentlig skulle det ikke være nødvendig med slike forslag, men når tusenvis av barn er passive røykere hjemme, så kan slike forslag kanskje være en vekker for dem som ikke skjønner hvilken skade de påfører barna sine.

Egentlig føles det som det var rett etter krigen, men det er faktisk ikke mange år siden folk satt å røykte i kantinen på jobb, når jeg kom med 3 skiver med salami og brunost og ett glass eplejuice.

Jeg tror jeg har vært i en hjemmefest de siste 6 årene hvor det var akseptert å røyke inne. Og følgelig satt selvsagt halvparten av selskapet på 20 og røykte inne. Uvant!

Ser man småbarnsforeldre i dag som røyker inne med barna, så vil jeg tippe at de i 9 av 10 tilfeller har hovedinntektskilden fra NAV. Røyking skiller mer enn noen gang før mellom sosiale klasser, mellom høy inntekt/lav inntekt, og høy utdannelse/lav utdannelse.

1
vaffanculo [sitat…] Egentlig føles det som det var rett etter krigen, men det er faktisk ikke så mange år siden folk satt å røykte i kantinen på jobb, når jeg kom med 3 skiver med salami og b...

Egentlig føles det som det var rett etter krigen, men det er faktisk ikke så mange år siden folk satt å røykte i kantinen på jobb, når jeg kom med med 3 skiver med salami og brunost og ett glass eplejuice

Ja, spesielt å tenke på...Blindern hadde etterhvert eget røykerom i kantinen og da er det bare å forestille seg hvordan det var å sitte der. Jeg sluttet for omtrent 10 år siden.

I dag er det ikke så vanlig å se folk røyke...snart er det bare folk i reality-programmer man kan se røyke.

1
vaffanculo Nå medfører tobakksbruk en vesentlig kostnad for samfunnet. I tillegg er det et fullstendig unyttig produkt. Det viser seg at folk som ikke røyker lever like bra, og klarer seg min...

Nå medfører tobakksbruk en vesentlig kostnad for samfunnet.

Nok en feil.Røykere betaler mange ganger det noen av dem "koster" samfunnet i enorme avgifter.

Forhold deg til det du,og ikke konstruer opp dine egne sannheter.

Regnestykket går lett i røykernes favør når:

1.En pakke sigaretter koster ca 90 kroner.Uten avgifter hadde den kostet under 25 kr

2.Røykere dør tidligere en andre(gjennomsnittlig iallefall)Dette medfører kortere tid som personen mottar pensjon og opptar en aldershjemsplass

1
InVinoVeritas [sitat…] Ja, man bør forby tobakk når det først har gått så langt, men staten vil ha skattekroner i kassa, så forbud er ikke aktuelt. Dobbeltmoralen lenge leve.

Det er det jeg mener også.Vi får hodene proppet full av restriksjoner og enorme avgifter,men røyken skal likevel selges.

Skjønner ikke hvorfor det er folk som støtter at denne varen skal skjules bak dører i butikken.Det hjelper ikke en dritt.Det blir som å feie støvet under gulvteppet;ute av syne kanskje,men likefullt tilstede og det vet alle som sto å så på at det ble feid under der.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
19 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
22 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
38 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
3 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Laster...