Politikk - Norsk

potetmosen

Nord-Norge fra rødgrønt til FrP/H.

Kraftig framgang for de borgerlige i Nord-Norge.

Kraftig framgang for de borgerlige partiene i Troms og Finnmark når forhåndsstemmer er talt opp.

Høyre er nå det største partiet i Tromsø med en oppslutning på 32,3 prosent mot Arbeiderpartiets 29 prosent.

Også i resten av fylket er det en borgerlig vind som blåser. Klokka 21 i kveld ble forhåndsstemmene fra de største kommunene i Troms og Finnmark offentliggjort.

Når forhåndsstemmene var telt opp hadde Frp en oppslutning på 32,1 prosent, og er det nest største partiet i Harstad, bare slått av Arbeiderpartiet som har 33,5 prosent.

Frp er dermed det partiet som går klart mest fram, med en framgang på 9,4 prosentpoeng.

Lenvik kommune er det Høyre som er det partiet som går mest fram. Med en økning på 11,9 prosentpoeng ender partiet på en oppslutning på 24,5 prosent når 1206 forhåndsstemmer er telt opp.

Arbeiderpartiet holder plassen som nest største parti etter den første opptellingen. Med 22,6 prosent er det likevel partiet som går mest tilbake med 7,9 prosentpoeng sammenlignet med valget i 2007.

Tredje største parti er Frp på 21,6 prosent.

Alta også høyrevridd

Finnmarks største kommune, Alta, har også vist seg å være blå etter forhåndsstemmene er talt opp.eng fra forrige lokalvalg.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7789530

I tillegg overtar de borgerlige makten fra de rødgrønne i Sør-Varanger, Berlevåg og mange andre kommuner. det er også jevnt og uavklart i en hel del kommuner der de rødgrønne har gått tilbake.

Og dette er bare forhåndsstemmer, altså fra en periode da mange gav sympatistemmer til de rødgrønne. Når alle stemmer er talt opp kan det bli ytterligere borgerlig fremgang.

vennlig hilsen Potetmosen

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kraftig framgang for de borgerlige i Nord-Norge.

De borgerlige ja, Høyre og Venstre. Frp stupte som i resten av landet så jeg skjønner ikke hvorfor du blander de inn i de borgerliges framgang.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
12 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
21 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
5 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
2 svar
Laster...