Politikk - Norsk

Tokse_

-30% til Frp i utstillingsvindu Nordreisa

Frp har gått ned svimlende 30% i et av partiets utstillingsvinduer - Nordreisa.

Tydeligvis stor misnøye med partiets politikk her. AP går opp 16,9% til 39,1%.

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17789729

"Han har sittet som ordfører i Nordreisa siden 2003. Kommunen har blitt sett på som et utstillingsvindu for Fremskrittspartiet, sammen med vestlandskommunen Os.

Partileder Siv Jensen har tdiligere skrytt av Karslen og kalt ham en politiker med en sterk personlighet og et struttende engasjement. Nå må han gi fra seg ordførerstolen til Arbeiderpartiet."Interessant nok tror den avtroppende Frp-ordføreren mye av nedgangen skyldes at Frp har satt opp eiendomsskatten...

"Karlsen sa til NRK før valget at han tror deler av nedgangen kommer av at Frp har satt opp eiendomsskatten i kommunen mot Ap, SV og Sp sin vilje. Politisk kommentator i NRK Troms og Finnmark, Skjalg Fjellheim, mener Nordreisa-ordføreren blir straffet for brutte valgløfter.

Nordreisa står på ROBEK-lista og er blant kommunene i Norge med høyest lånegjeld og det høyeste avgiftsnivået."

1
19 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Den avtroppende Frp-ordføreren har rett og slett bare erkjent at Frp-politikk ikke fungerer i praksis i en distriktskommune...

"- Han har ikke gjort det han sa han skulle gjøre - nemlig og ikke innføre eiendomsskatt. Til hans forsvar må det sies at han bare har erkjent at Fremskrittspartiets politikk ikke er enkel å gjennomføre i en nordnorsk distriktskommune, sier Fjellheim."

http://m.nrk.no/m/artikkel.jsp?art_id=17783524

1
Tokse_ Noen Frpere her inne som har noe å si om denne mild sagt pinlige og avslørende saken?

De er nok altfor opptatt av å si hvor hjernevasket vi andre er diverse andre tråder her på forumet. Vi er ikke selvstendig oppegående mennesker,men hjernevasket og indoktrinert av media og uten evne til å tenke selv.

Merkelig at selv i en kommune der Frp har styrt går de kraftig tilbake. Her skulle jo de fleste nå vært i himmelen av den fantastiske politikken som Frp fører. Må være sympatistemmer som gjør at 30% går fra Frp og har nok ingenting med politikken som har vært ført der.

1

Frp har gått ned svimlende 30% i et av partiets utstillingsvinduer - Nordreisa.

Ja, selv i utstillingsvinduet Os i Hordaland går FrP tilbake.

Ikke engang en populær politiker som Søviknes greide altså å forhindre en kraftig nedgang i det som engang var den store utstillingskommunen til FrP.

1

Hagen er har fått plass i bystyret igjen, Da blir han nok sittende i Spania og motta bystyremøtegodtgjørelse i 4 år til, mens varamann må fryse i Norge på ekstra møtegodtgjørtelse. Hagen sørger altså for dobbelt utgift for kommunen som til stadighet må ut med godtgjørelse til han og til varamann.

1

Frp har gått ned svimlende 30% i et av partiets utstillingsvinduer - Nordreisa.

Det er ikke så lett dette med prosent og prosentpoeng..?

1
Tokse_ Noen Frpere her inne som har noe å si om denne mild sagt pinlige og avslørende saken?

Saken er vel ikke mer pinelig enn at ordføreren stod overfor det valg å kutte ned på syke og omsorgsplass VS eiendomsskatt. Nordreisa er en kommune med stadig større andel eldre, samtidig med at skatteinngangen går ned ved at ungdommen forlater.

Fylkesmann har jo sendt brev, og som statens forlengede arm, har han sagt sitt. Innfør Eiendomsskatt, eller godta reduserte utgjevningsmidler.

At enkelte i Nordreisa er skuffet, helt klart. Blir spennende å se om AP klarer det de ikke klarte inntil Karlsen overtok 8 år tilbake.

1
eltorg Tja, når man mister 7,1%-poeng av velgerne, vil vel ikke jeg si at de fikk fornyet tillit. Men jeg regner med at FrP i Os går i seg selv og finner ut hvorfor dette skjedde. Og så e...

Tja, når man blir største parti i en kommune og er dobbelt så store som neste parti så har man etter min mening velgerenes tillit. Eller er det noe med valgordningen i Norge som jeg ikke har skjønt? Hvor mye større enn det nest største parti må man være?

1
Sponvika Tja, når man blir største parti i en kommune og er dobbelt så store som neste parti så har man etter min mening velgerenes tillit. Eller er det noe med valgordningen i Norge som je...

Det blir litt det samme som å si at FrP gjorde et brakvalg siden de er 3. største partiet i Norge.

Det som kjennetegner et godt valg er jo hvordan man gjør det i forhold til forrige gang velgerne kom med fasiten.

Og da har FrP i Os fått beskjed om at de har mistet 7,1 prosentpoeng av velgerne, altså en mistillit.

1
Sponvika Flott logikk, man har 100% i et valg og får 99'9% i neste og man har gjort et dårlig valg. FrP har gjort et dårligere valg enn sist i Os, men fortsatt er det et meget bra valgresul...

Det er ingen som har sagt at FrP ikke gjør et godt valg i Os, men det er nå 7,1 prosentpoeng nedgang i antall velgere som stemmer FrP, med andre ord har FrP en kraftig tilbakegang i denne kommunen. Noe som viser en mistillit til FrP.

For å illustrere poenget: I Årdal i S&FJ. fikk Ap godt over 70% av stemmene. Hadde de fått 55% hadde dette vært en nedgang på over 20 prosentpoeng, altså en kraftig mistillit til partiet selv om det fortsatt er suverent største parti.

1
Sponvika Bare for å sitere deg: " det som kjennetegner et godt valg er jo hvordan man gjør det i forhold til forrige gang velgerne kom med fasiten" Og så et enkelt spørsmål, hvilket parti e...

Godt sagt av undertegnede det.

For å bruke Årdal som eksempel: Fikk 74% nå. Hadde de gått ned 30%poeng og disse stemmene hadde blitt fordelt jevnt på de andre partiene hadde fortsatt Ap vært største parti, men hadde gjort et katastrofevalg i Årdal.

Nå er det ikke like galt i Os, men FrP har gjort et dårlig valg i Os og mistet mange velgere.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
12 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
20 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
4 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
2 svar
Laster...