Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Opposisjonen lokker Høyres Marie L. Bruarøy med ordførerkjedet hvis partiet går sammen med dem. Høyre har åpnet for å diskutere med mulige samarbeidspartnere utover i uken.

- Klart det er fristende. Det er en kjempesjanse, og det er ikke sikkert vi får sjansen om fire år dersom vi takker nei nå, sier Bruarøy."

Håper inderlig Høyre griper denne sjansen. Det hadde vært gledelig.

1

Det blir spennende å se hva de kommer frem til. Nå har jo Os vært en av eksempelkommunene til FrP i lengere tid.

1

Er forsåvidt enig. Men som sagt, det blir spennende å se hva Høyre gjør.

1

Politikken er ikke så viktig som taburettene for Høyre. Eller rettere sagt, Høyre er et parti som ført og fremst går til valg på at de flinkere administratorer enn Ap.

Det kan det sikkert være noe i. I alle fall en del av Høyres folk har erfaring fra forretningsdrift og konserner. Så Høyre kunne dermed vært et alternativ hvis politikk ikke handlet om stort annet enn hvem som skal administrere landet. Men politikk og administrasjon er to forskjellige ting. Men i Norge er det ikke slik at vi som velgere har til oppgave å bestemmer hvem som skal administrere oss.

1
trondergutt Stemmer selv ikke FRP, men mener nå likevel at da FRP igjen har nærmere 40 prosent oppslutning i Os er det et hån mot demokratiet og velgerne om opposisjonen går sammen for å kaste...

Det er ikke et problem for demokratiet at partier samarbeider og finner kompromisser. Snarere tvert imot. Det mest demokratisk riktige ville være om politikken legges på et veid midtpunkt av velgermassen i kommunen. Frp har 37,7% mens de andre partiene har 62,3%. Midtpunktet av velgermassen på den politiske skalaen ligger omtrent på partiet Høyre. Da vil jeg si at det er en god demokratisk representasjon i kommunen om det drives Høyre-politikk.

1

Interessant at den mulige påtroppende ordførerkandidaten sier følgende:

"Klart det er fristende. Det er en kjempesjanse, og det er ikke sikkert vi får sjansen om fire år dersom vi takker nei nå"

Kanskje hun forstår at valget i år var et unntaksvalg av de sjeldne.

1
Bitbiter Høyre må gjøre hva de vil. Men de bør jo huske på signaleffekten. Kort fortalt: Vil de tuske til seg endel ordførere eller vil de ha statsministeren om 2 år?

Det var lettere før. Før hadde vi to blokker i politikken: Den borgerlige og Den sosialistiske. Det var så enkelt den gangen. Enten viste pila på valgbarometeret på NRK’s valgsendinger blått, eller rødt flertall.

Siden har vi også fått Sentrumsalternativet, dvs Venstre og Krf. Tidligere var vel også Sp med i denne gjengen, men har vel nå helt og holdent etablert seg i Sosialist-blokken. Det må da være utrolig frustrerende for Venstre- og Krf-velgere aldri på forhånd å vite hvilke partier disse vil samarbeide ETTER at valgresultatene er klare. Det virker som om de er helt uten politiske prinsipper, bare de kan komme i posisjoner og makt.

Nå ser det ut som om også Høyre er villig til å bli ”kjøpt og betalt” i Os kommune. Jeg må si at jeg blir utrolig skuffet over mitt parti, dersom dette skjer.

Før valget i 2013 vil jeg forlange et klart svar fra Høyre, hvem de vil samarbeide med etter at resultatene er klare. Hvis ikke kan jeg for første gang (av mange) komme til å stemme på noen andre.

1
Tokse_ Det er ikke et problem for demokratiet at partier samarbeider og finner kompromisser. Snarere tvert imot. Det mest demokratisk riktige ville være om politikken legges på et veid mi...

Frp har 37,7% mens de andre partiene har 62,3%.

Så om 4 av 10 vil ha kylling til middag, så bør man velge det de 6 vil ha - nemllig ikke-kylling. At "ikke-kylling" er 2 som vil ha laks, 2 som vil ha hamburger, 1 som vil ha tomatsuppe og 1 som vil ha cæsar-salat er ikke så viktig bare flertallet får det de vil. Det holder ikke alltid bare å være enig om ikke å ha kylling. Man må bli enige om litt mer.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...