Politikk - Norsk

Rayn05

MDG bestemmer i Mandal

I Mandal har FrP hatt ordføreren og han er en populær kar som gjorde et godt valg i år igjen. Krf har hatt varaordføreren og gjorde det dårlig og ville derfor miste denne posisjonen til Høyre. Dette liker de selvsagt ikke og da AP tilbød dem ordførererposten takket de ja til denne. Problemet er at AP/Krf/V/SV ikke har flertall og at MDGs ene representant sitter på vippen mellom blokkene og skal ene og alene bestemme om vi får ordfører fra FrP og varaordfører fra Høyre eller ordfører fra Krf og varaordfører fra AP.

1
27 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Med FRP i bildet burde det gi selv at det blir AP/KRF, men man vet jo aldri helt hva som er den egentlige situasjonen på lokalt plan.

Med tanke på at dette kan være et signal nå som MDG har hatt et aldri så lite gjennombrudd håper og tror jeg at MDG i Mandal er sitt ansvar bevisst å blokkerer for FRP.

1

De som stemte MDG kommer med all sannsynlighet å få usigelig godt betalt.

Det er privilegiumet til sentrumspartiene.

1

Ordfører Møll er ingen typisk FrPer og er som nevnt svært godt like i Mandal. MDGs representant sier at han skal bestemme seg i morgen og at alt avhenger av hvilke posisjoner partiet hans får. Høyresiden sier i god sørlandsk stil at de har slengt ut noen skikkelig gode fiskekroker som de håper han biter på, så vi får se hva som skjer .:)

1
vaffanculo De som stemte MDG kommer med all sannsynlighet å få usigelig godt betalt. Det er privilegiumet til sentrumspartiene.

Det er en stor fordel.

MDG har også som grunnprinsipp at man ikke tilhører noen blokk å dermed skal få maksimalt igjen for hestehandler som dette.

Riktignok går det en grense (offisielt) ved FRP grunnet deres holdning til miljøspørsmål og det flerkulturelle samfunn.

At dette kan løses på lokalt plan er vel uansett ikke umulig, jeg ser ikke for meg at integrering er en viktig lokalpolitisk sak i Mandal. Men samarbeid med FRP ved første forsøk ville også sendt et uheldig signal til velgerne.

1

MDG bør sjølsagt velja å støtta den koallisjonen som gjer best moglege kår for grøn politikk. I så måte er vel ikkje eit samarbeid med FrP det mest openberre alternativet...

1
krisstaar MDG bør sjølsagt velja å støtta den koallisjonen som gjer best moglege kår for grøn politikk. I så måte er vel ikkje eit samarbeid med FrP det mest openberre alternativet...

I så måte er vel ikkje eit samarbeid med FrP det mest openberre alternativet..

Er Arbeiderpartiet så grønt da? Er det en slags vrangforestilling som alle på venstresiden har? Hvem var den største pådriveren for oljevirksomhet i Lofoten-området i den rødgrønne regjeringen?

1

Møll er som Frpere flest, ufordagelig. Kjenner han uheldigvis.

1
krisstaar MDG bør sjølsagt velja å støtta den koallisjonen som gjer best moglege kår for grøn politikk. I så måte er vel ikkje eit samarbeid med FrP det mest openberre alternativet...

Det er det ikke.

Venstre, SV og KRF er partiene med en klar miljøprofil.

De tre største partiene er det verre med, men de kommer man ikke unna. Der er FRP helt klart en miljøversting og de er også problemtiske på andre områder. Mens både AP og Høyre på riksplan er ivrige på oljeutvinning og industripolitikk.

Så MDG kommer ikke utenom å samarbeide med partier som ikke har en god miljøprofil, da står det i bunn å grunn på hva man får igjen for å gi sin støtte.

2
Sponvika Du lirer av deg nok et fantastisk innlegg, som ingen kan sjekke deg på. Synes veldig merkelig at FrP igjen blir største parti i byen hvis Møll er slik en ufyselig person.

Synes veldig merkelig at FrP igjen blir største parti i byen hvis Møll er slik en ufyselig person.

Mange vet ikke sitt beste. Kjørt byen i grus, med en latterlig investering i en gangbro og kulturhuset Buen. I tillegg har innvandrere i Mandal blitt stigmatisert og kriminaliteten er gått opp.

1
The-king [sitat…] Mange vet ikke sitt beste. Kjørt byen i grus, med en latterlig investering i en gangbro og kulturhuset Buen. I tillegg har innvandrere i Mandal blitt stigmatisert og krimi...

Og dette beviser at Møll er en ufyselig person? Ja deg om det. Gi meg gjerne en link som viser til at innvandrerene har blitt stigmatisert. Gjerne en link som viser at kriminaliteten øker også, ellers blir det bare udokumenterte påstander.

1
Sponvika Og dette beviser at Møll er en ufyselig person? Ja deg om det. Gi meg gjerne en link som viser til at innvandrerene har blitt stigmatisert. Gjerne en link som viser at kriminalitet...

Gi meg gjerne en link som viser til at innvandrerene har blitt stigmatisert. Gjerne en link som viser at kriminaliteten øker også, ellers blir det bare udokumenterte påstander.

Er bare å ta en prat med innvandrere i Mandal. Sjekk politiloggen jevnlig på fvn.no du, Mandal hadde i våres og et drap det er lenge siden sist.

1
Sponvika Når du kommer med påstander så er det du som får dokumentere det. Når det gjelder økonomi så er vel gjelden til Mandal ikke skremmende høy. Ikke er de vel på Robeklista heller, så...

Ikke er de vel på Robeklista heller, så bare sprøyt når du påstår at de har " kjørt byen grus". Så jeg ser ingen grunn til å stole på noe av det andre oppgulpet ditt heller.

De kommer nok om han fortsetter, da kan du gå inn på nyåret og da skal jeg garantere deg at de er der. Vet mye om den plassen jeg, født og oppvokst der og en del av fam bor der, så jeg vet ganske mye om ståa der.

1
Snowreven [sitat…] Er Arbeiderpartiet så grønt da? Er det en slags vrangforestilling som alle på venstresiden har? Hvem var den største pådriveren for oljevirksomhet i Lofoten-området i den...

Nei, det er dei ikkje. Men i forhold til miljøpolitikk vil eg påstå dei er eit betre kort enn FrP. Spørsmål om politiske vrangforestillinger på den eine eller andre sida kan eg ikkje svara på. Det at AP ikkje er eit utprega miljøparti gjer ikkje FrP sin miljøpolitikk noko betre, så eg ser ikkje relevansen i det siste spørsmålet ditt.

1

Ha ha, du kan garantere, hvis dokumentasjon på dine påstander nå, så skal jeg tro på deg. Ellers så ser jeg på det du skriver som tøv. Og mine øyne er vidåpne.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
22 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...