Politikk - Norsk

Fangoria

Skaut er ikke noe nytt i norge

Helt ærlig så synest jeg ikke at hijab er noe stort problem, men som arbeidsantrekk så passer det ikke inn i eks politi eller noe sånt. i noen jobber er det sikkert ok.

Har dere glemt at norske kvinner brukte skaut i norge tidligere? på arbeidsplasser, på setra eller når de strikket genser til barnabarna sine. i det tidligere bylivet er jeg sikker på at mange kvinner brukte skaut der.

1
70 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

på arbeidsplasser, på setra eller når de strikket genser til barnabarna sine.

Det er ikke uvanlig å dekke til langt hår i dag heller i arbeidssituasjoner. F.eks hos kokker.

Synes du dette er relevant å sammenligne med muslimske småjenter som tvangstildekkes til for at ikke voksne muslimske "menn" skal bli kåte på dem - og for at ikke familens "ære" skal forringes?

2
fabulator [sitat…] Det er ikke uvanlig å dekke til langt hår i dag heller i arbeidssituasjoner. F.eks hos kokker. Synes du dette er relevant å sammenligne med muslimske småjenter som tvangst...

Synes du dette er relevant å sammenligne med muslimske småjenter som tvangstildekkes til for at ikke voksne muslimske "menn" skal bli kåte på dem - og for at ikke familens "ære" skal forringes?

Det er ikke vanlig at småjenter dekkes til. Det har jeg bare sett i Norge.

1

Kvinner i Norge brukte ikke skaut for å unngå å hisse opp mannfolk. Der ligger det en vesentlig forskjell.

1

Har dere glemt at norske kvinner brukte skaut i norge tidligere?

Det er ikke lenge siden at de kvinnelige kirkegjengerne måtte ha hatten eller skautet på under forestillingen......

Kanskje det er sånn enda?

1

Vel, er det ikke det som er det positive med Norge og vesten...at kvinnene slipper å måtte ha på seg skaut? (eller kall det for hva du vil...burka, niqab, hijab osv...)

Og nå innfører vi en tradisjon kvinnene (og noen menn) i Norge og vesten har brukt hundrevis år på å bli kvitt! Hva i helvete er det slags integrasjon???

1
Hyrro [sitat…] Det er ikke vanlig at småjenter dekkes til. Det har jeg bare sett i Norge.

Det er helt riktig Hyrro. I Iran, er det ikke krav til å tildekke barn. Det er først ved "konfirmasjon" de regnes som voksne og må bruke sjal. Det er også interessant at det holder med et sjal som dekker mindre enn 60-tall husmødrene gjorde i norge, og de må ha noe som dekker rompa. Virker som muslimer i norge er mer ortodokse enn i landene de kommer fra. Mulig også at innvandrerne kommer fra landsbygda, mens det jeg snakker om er fra Tehran.

1

Har dere glemt at norske kvinner brukte skaut i norge tidligere? på arbeidsplasser, på setra eller når de strikket genser til barnabarna sine.

Det stemmer, men en viktig og avgjørende forskjell er at den bruken av skaut overhodet ikke var relatert til religion, men det var kun et praktisk plagg uten pålegg eller forbud av noe slag.

1

Når jeg ser kvinner som dekker seg til, så får jeg en følelse av at de prøver å skjule noe.

1
deleted287273

Helt ærlig så synest jeg ikke at hijab er noe stort problem, men som arbeidsantrekk så passer det ikke inn i eks politi eller noe sånt. i noen jobber er det sikkert ok.

Og hvorfor er du imot hijab i politiet da?

1
Pikkazzo Det er helt riktig Hyrro. I Iran, er det ikke krav til å tildekke barn. Det er først ved "konfirmasjon" de regnes som voksne og må bruke sjal. Det er også interessant at det holder...
deleted287273

Det er helt riktig Hyrro. I Iran, er det ikke krav til å tildekke barn. Det er først ved "konfirmasjon" de regnes som voksne og må bruke sjal. Det er også interessant at det holder med et sjal som dekker mindre enn 60-tall husmødrene gjorde i norge, og de må ha noe som dekker rompa. Virker som muslimer i norge er mer ortodokse enn i landene de kommer fra.

På meg virker det som hijaben har blitt en kampsak og et symbol på islamsk tilhørighet i Europa.

I Frankrike, hvor de har en litt annen tilnærming til symboler og følelser og en annerledes historie enn i Norge, har de forbudt hijab på barn i offentlige skoler.

1

Helt ærlig så synest jeg ikke at hijab er noe stort problem,

Takk for den sobre tilnærmingen.

1
deleted287273 [sitat…] Og hvorfor er du imot hijab i politiet da?

En uniform skal være lik for alle. For absolutt alle. Akkurat det som kjennetegner en uniform. Det ligger i selve ordet. Leke og eksperimentere kan vi gjøre på fritiden men helst ikke med uniformen. Helt greit at en butikkansatt bærer hijab eller en annen hodebekledning. For politi, forsvar og i enkelte andre yrker bør uniformen ikke signalisere noe som helst annet enn å vise i hvilken etat man jobber. Og eventuelt navn og rang, grad eller stilling. Dette bør opplyses for alle interessenter og søkere. Så ryddes alle eventuelle misforståelser av veien før opptak til den aktuelle utdanning.

1
ynnory En uniform skal være lik for alle. For absolutt alle. Akkurat det som kjennetegner en uniform. Det ligger i selve ordet. Leke og eksperimentere kan vi gjøre på fritiden men helst i...
deleted287273

For politi, forsvar og i enkelte andre yrker bør uniformen ikke signalisere noe som helst annet enn å vise i hvilken etat man jobber.

Hijab er tillatt i Forsvaret. Og skal en først akseptere islamske religiøse symboler i samfunnet, bør en gjøre det fullt ut. I pakt med alle internasjonale regler om trosfrihet etc.

1
deleted287273 [sitat…] Hijab er tillatt i Forsvaret. Og skal en først akseptere islamske religiøse symboler i samfunnet, bør en gjøre det fullt ut. I pakt med alle internasjonale regler om trosf...

Hijab er tillatt i Forsvaret

Får akseptere at det er ulike oppfatninger om uniformsbruk. Men skal uniformen ha verdi bør den beskyttes mot "fremmede elementer." Slik utvanning av uniformen som her nevnes bør ikke forekomme. Håper dette er en engangsglipp.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
5 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...