Politikk - Norsk

noah

Gi gratis barnehage til innvandrere!

Mange innvandrere sliter med økonomien pga det er vanskelig å få en godt betalt jobb når man kommer til Norge uten godkjente utdanningspapirer. Mange innvandrere er høyt utdannet, men ender opp med lavtlønte jobber, de kommer i kategorien fattige. Likevell er det familier med 8 barn som tjener gode penger på kontantstøtten og barnetrygd. Mange barn kommer seg aldri i barnehagen, både fordi det er dyrt å ha alle barna der, men også fordi foreldrene tjener store summer på å motta ulike trygder på å ha barna hjemme, slik som kontantstøtten.

Så kommer vi til poenget! Er det ikke bedre at barna integreres i barnehagen. Lærer om norsk kultur, matvaner, sosiale tilstelninger osv, ikke minst, lære seg norsk språk? (man forutsetter at de snakker morsmålet innen husets 4 vegger å dermed ikke klarer utvikle det norske språket) Så kommer jeg til konklusjonen : hva om vi ga alle gratis barnehage, alle de som ikke har norsk statsborgerskap å har bodd ca 4-5 år i Norge? Vil ikke dette kunne trigge foreldrene til å ta en høyere utdannelse på dagtid? Jeg bare spør..

For de som tror jeg er rasist fordi at jeg er medlem i Frp kan bare slappe helt av, jeg ser ikke forskjell på en nordmann eller en utlending. Jeg ønsker alle godt!

3
95 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

hva om vi ga alle gratis barnehage, alle de som ikke har norsk statsborgerskap å har bodd ca 4-5 år i Norge? Vil ikke dette kunne trigge foreldrene til å ta en høyere utdannelse på dagtid? Jeg bare spør

Mye bra i det forslaget der, og ser overhodet ikke noe fremmedfientlig eller rassistisk i dette.

Hyggelig å se et godt forslag fra et FRP medlem.

1

Hva er det som får folk til å tro at hvis en barnehage blir gratis eller hvis kontantstøtten blir fjernet, så vil innvandrerne sende barna sine i barnehagen?

Det er ikke i kulturen Deres og jeg tviler sterkt på at dette vil hjelpe.

1
kmskrs Hva er det som får folk til å tro at hvis en barnehage blir gratis eller hvis kontantstøtten blir fjernet, så vil innvandrerne sende barna sine i barnehagen? Det er ikke i kulturen...

Det er ikke i kulturen Deres og jeg tviler sterkt på at dette vil hjelpe.

Jeg tror det handler om hva ting koster. Jeg jobber med mange utlendinger, å de sender selvfølgelig mye penger hjem til gamlelandet sitt. Har vi en samling å skal bestille pizza på jobben, står de over pga det koster for mye. (feks 100kr hver 1 gang i måneden). Skal vi på byen sier de at de har øl hjemme osv. De kniper hver krone de kan, dusjer på jobben istede for hjemme. Er smart å handler på tilbud osv. Enten fordi at de er "kjipe", dårlig råd eller vil sende penger hjem.

Skulle ønske at mange familier så nytten til å ha barna sine i barnehagene fra tidlig alser, selv om det koster.

Det bør og komme en lov om at det ikke skal være mer enn 30-40 % fremmedkulturelle i hver barnehage, dette fordi at disse barna bør få utvidede ressurser som kommunen sponser.

1

Bra forslag Noah, disse barna trenger barnehagen, men som du sier det må være en øvre grense pr. barnehage med fremmedspråklige.

Jeg vil si at dette er såpass viktig at vi bør premiere de som gjør det.

1

Absolutt et godt forslag! Premiering for integrering i stedet for premiering for isolering. Bra, noah!

1

Istedenfor å gi gratis barnehage til alle barn med minoritetsbakgrunn bør en heller se på muligheten til å gi gratis barnehage til alle de familier som har så å lite inntekt. Synes det blir urettferdig for andre grupper som sliter. Mange innvandrerfamilier har dessuten god råd og kan betale barnehageplass fra egen lommebok.

3

Til innvandrere? Ting som barnehage og tannlege bør være gratis i Norge. Da mener jeg ikke på en måte som kan misbrukes, men slik at man har krav på en gratis plass i barnehage og en gratis sjekk av tenner annenhvert år uansett alder. Og hvis dette fører til at man må fylle hull e.l. så bør det være en liten egenandel for dette, mens staten tar regningen.

3

Så kommer jeg til konklusjonen : hva om vi ga alle gratis barnehage, alle de som ikke har norsk statsborgerskap å har bodd ca 4-5 år i Norge?

Da måtte det isåfall bli målt etter inntekt og gjelde alle også norske folk som er fattige.

Man kan ikke gi noen fordeler/ulemper etter rase/nasjonalitet, det blir for "hult".

Det må isåfall bli behovsprøvd mot inntekt og gjelde alle også norske statsborgere.

1

Da får heller barnehage være subsidiert for alle!

Utlendinger får nok støtte som det er! Hva med meg? Jeg har ikke ræva full av penger jeg heller, selv om jeg er hvit i huden. Man kan da ikke gi gratis ting til folk som ikke er herfra engang! Da skal da for pokker vi andre ha det også!!

1
vilon Da får heller barnehage være subsidiert for alle! Utlendinger får nok støtte som det er! Hva med meg? Jeg har ikke ræva full av penger jeg heller, selv om jeg er hvit i huden. Man...

Hva med meg?

Hvis du er nordmann kan du bare glemme at du blir tatt hensyn til. De hevder at multikultur er svaret. Dette gjelder vel for alle andre enn de som står for den orginale kulturen i landet.

Europa og Norge mister sin identitet, noe som sikkert er bevisst. Skal man virkelig kunne styre nasjoner må man bruke splitt og hersk teknikk. Noe som vi ser skjer rett foran øynene våre. Folket blir splittet. Se til England, Tyskland, Frankrike og Holland. Vi er rett bak svingen her også.

1

Er det ikke bedre at barna integreres i barnehagen. Lærer om norsk kultur, matvaner, sosiale tilstelninger osv, ikke minst, lære seg norsk språk?

Mener du i de barnehagene der de nekter å ha bilder av griser - helst ikke ser salami og skinke på brødskivene - ikke lengre synger de vanlige julesangene mm mm mm

2
noah Det er fellesskapet som skal betale dette. Gevinsten er bedre integrering :-)

Ok, men da må jo dette gjelde for fattige nordmenn også. Har selv en kone som jobber som ped. leder og hun kan bekrefte at integreringen er en av de største utfordringene de har med tanke på vilje fra foreldre med invandrerbakgrunn, noe det har vist seg i en årrekke. Så jeg personlig tviler på at gratis barnehage isolert sett vil løse dette. Om det kun er på bakgrunn av dårlig økonomi så er det en ting, men da må det gjelde alle, ikke bare invandrere.

2
TrondLFC Ok, men da må jo dette gjelde for fattige nordmenn også. Har selv en kone som jobber som ped. leder og hun kan bekrefte at integreringen er en av de største utfordringene de har me...

Er enig i at fattige, uansett hudfarge, religion osv bør få gratis barnehage. Helst skulle barnehager være gratis og kontantstøtten vært fjernet. Da kunne vi slippe gnålet fra Krf og urettferdighet ovenfor de som velger å være hjemme. Det ville også til en viss grad påvirke innvandrerne også.

At innvandrere har andre preferanser enn nordmenn mht familien ser en på andre måter. Mange har fortsatt så stor respekt for de eldre at de har dem boende hjemme hos seg og ligger ikke samfunnet til byrde mht eldreomsorg.

Den samme holdningen gjør seg gjeldende ovenfor og passe og ta vare på egne barn. I tillegg til andre holdninger med bakgrunn i den tradisjonen de har med seg 'hjemmefra'.

Det vil ta litt tid før innvandrere eller etterkommere av innvandrere får 'norske' holdninger. Men det kommer. Etterhvert som innvandrere bor i Norge nærmer fødselstallene seg de gjennomsnittlige fødseltallene i Norge. Et eksempel på holdninger og tilpasninger til livet i Norge.

1
noah [sitat…] Jeg tror det handler om hva ting koster. Jeg jobber med mange utlendinger, å de sender selvfølgelig mye penger hjem til gamlelandet sitt. Har vi en samling å skal bestille...

Jeg tror det handler om hva ting koster. Jeg jobber med mange utlendinger, å de sender selvfølgelig mye penger hjem til gamlelandet sitt. Har vi en samling å skal bestille pizza på jobben, står de over pga det koster for mye. (feks 100kr hver 1 gang i måneden). Skal vi på byen sier de at de har øl hjemme osv. De kniper hver krone de kan, dusjer på jobben istede for hjemme. Er smart å handler på tilbud osv. Enten fordi at de er "kjipe", dårlig råd eller vil sende penger hjem.

Du motsier deg selv litt her..

De mottar masse penger i kontantstøtte fordi barna er hjemme, de sparer hver krone de kan, Alt for å sende så mye som mulig "hjem"!

Tror du virkelig de blir så glade av å miste all den gratis intekten, mot at barna for komme gratis i barnehagen?

Da er jo hele demmes spare tilværselse tapt!! De kommer neppe til å ta ektra utdanning på dagtid grunnet dette, siden det ikke gir penger inn, men penger ut! Penger de ikke får sendt hjem, slik du sier det!!

Forslaget i seg selv er kjempe, og det er nok en del som hadde takket ja til gratis barnehage, men det er nok en større del som fortsatt hadde stått utenfor, og sett ennå hardere på kriminelle handlinger, da dette gir mer penger inn, penger de nå hadde tapt pga barnehagen!!

1

Jada...

En politiker åpnet for å gi innvandrere flere lederstillinger også. Husker ikke hvem, årsaken vår og få de ut i arbeidslivet. Spørsmålet ble borte i valgkampen, eller puttet i skuffen.

De kan få gratis barnehageplass.

I min jobb sa min leder at de skulle få bedre betalt når de jobbet søndager for da er de oftest i kirken og kan ikke jobbe. Jeg jobber ofte ekstra i helger fordi det er for lite folk på jobb.

Jeg synes dette er en gal måte og håndtere saken på. Vi må begynne på grasrota. Hvorfor integreres de ikke? Hvordan tenker dem? Vil de integreres??? I vårt samfunn har det blitt for mye DE OG OSS. Hvorfor skal de særbehandles? Dette skaper bare frustrasjoner for andre som ikke får de samme rettighetene som DEM. Når politikere snakker sånn på tv og i aviser, så mener jeg de bør bruke faglig hjelp innen psykiatrien. Tror de kan lære bort mye om forskjellige samfunnslag og integrerings metoder.

Løsningen er ikke sær behandling. Det er snakk om holdninger for oss alle.

2

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...