Politikk - Norsk

PeterCroucdh

Frp udugelige i regjering

Mye tyder på at det kan gå mot et blått flertall i 2013.

Å kaste en stemme på Frp er reelt sett helt fjernt da de ikke vil kunne samarbeide i sentrum og høyre bør/skal være avvisende for et slikt samarbeid. Selv om jeg ikke er høyre velger ser jeg mye bra i deres politikk, og de kan og vil samarbeide med partier i sentrum. Høyre har vært flinke i regjering før og partiene i sentrum har de en del til felles med.

Reelt sett har vi ikke et blått flertall nå etter kommunevalget (Frp har sin egen farge). Men partiet er på vei ned og det pragmatiske partiet høyre kan fort stjele flere velgere fra Frp.

Å stemme Frp blir som å velte en blå regjering, da et samarbeid ikke er realiserbart. Reelt sett har partiet ingen regjeringsinnflytelse så lenge de ikke har rent flertall og det vil ikke skje.

Et scenario kan bli et blått flertall med et frp utenfor som støtter i enkeltsaker. At Frp ikke er dugelige viste de i 1986 da de veltet Willoch regjeringen på bakgrunn av at de ikke kunne godkjenne en økning i bensinavgiften som var helt nødvendig i en krise. Et slikt parti kan man selvfølgelig ikke ha i regjering(Frp ødela nok alt regjeringshåp for seg selv den gangen i 1986).

Frp blir selvfølgelig å stå utenfor en regjering noe annet er utenkelig, men så lenge Frp er såpass store blir det svært vanskelig å få gjennom en blå regjering.

1
79 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

SimplyTheBest

Jeg velger nå å stemme fornuftig uansett ved neste stortingsvalg, jeg.

Selv om du og Stoltenberg tror det er et regjeringsvalg vi utfører, så er det ikke det.

2

Å kaste en stemme på Frp er reelt sett helt fjernt da de ikke vil kunne samarbeide i sentrum og høyre bør/skal være avvisende for et slikt samarbeid.

Har du tenkt tanken at enkelte stemmer FRP av rent ideologiske grunner og ikke pga hva som kanskje kan være taktisk smart med tanke på samarbeidspartnere?

2

Frp blir selvfølgelig å stå utenfor en regjering noe annet er utenkelig, men så lenge Frp er såpass store blir det svært vanskelig å få gjennom en blå regjering.

Du har blitt spåmann og vet da såklart utfallet av alt som kommer til å skje.

Jeg derimot tror at denne valgkampen, basert på hendelsene i sommer, som nok satte FRP tilbake da kampsakene deres ble umuligjort.

Men neste valg er det nok andre fokus inne i bildet igjen. Fremskrittspartiet kan bli veldig store da, og ikke umulig vi får se et maktskifte basert kun på to blå partier.

Oslo er en heksegryte til tider, kan bli veldig spennende å se hva som blir hovedoppslagene her i gården til neste valgkamp.

1
barejug [sitat…] Du har blitt spåmann og vet da såklart utfallet av alt som kommer til å skje. Jeg derimot tror at denne valgkampen, basert på hendelsene i sommer, som nok satte FRP tilbak...

Fremskrittspartiet kan bli veldig store da, og ikke umulig vi får se et maktskifte basert kun på to blå partier.

Du husker kanskje ikke 1986, da Frp veltet Willoch regjeringen?

Skal man drive med politikk er man nødt til å forsøke å oppnå praktiske resultater, man kan ikke velte en regjering som prøver å oppnå resultater basert på ideologi. Det så vi i 1986, og et sånt parti vil aldri kunne være i regjering, dessverre.

1

Det blir vel å bruke de neste to årene på det samme, nemlig å avkle FrP plagg for plagg, og dokumentere at det bør fortsette som det alltid har vært, Et FrP som aldri har vært, og aldri skal inn i regjeringskontorene.

Ganske sterk prestasjon å aldri ha vært i regjering. Guinnes neste?

Det blir spennende å følge med når Siv skal reise kjerringa. Håper hun tar med CIH!

1
PeterCroucdh [sitat…] Du husker kanskje ikke 1986, da Frp veltet Willoch regjeringen? Skal man drive med politikk er man nødt til å forsøke å oppnå praktiske resultater, man kan ikke velte en r...

Du husker kanskje ikke 1986, da Frp veltet Willoch regjeringen?

Høyre ønsket å øke skattene.

Fremskrittspartiets første læresetninger, er at de er i mot skatter avgifter og offentlige inngrep.

Lo rått av den elitistiske snobben Willoch og det nedlatene trynet hans den gang.

Han ba om det, fikk som fortjent, og der tok Frp ansvar i forhold til at de levde som de lærte. :o)

1

Å stemme Frp blir som å velte en blå regjering, da et samarbeid ikke er realiserbart. Reelt sett har partiet ingen regjeringsinnflytelse så lenge de ikke har rent flertall og det vil ikke skje.

Merkelig påstand. Høyre er det partiet FRP samarbeider mest med rundt i kommunene og det går aldeles utmerket. Det er også velgere fra FRP som er årsaken til høyres voldsomme oppgang og det vil være naturlig å tro at de ønsker et samarbeide med partiet de kom fra og ikke med sentrum. Hvorfor noen oppegående Høyrevelgere vil ha en ny sentrumsfiasko etter at partiet nesten ble utradert etter forrige forsøk er meg helt uforståelig.

1
fargerik Det blir vel å bruke de neste to årene på det samme, nemlig å avkle FrP plagg for plagg, og dokumentere at det bør fortsette som det alltid har vært, Et FrP som aldri har vært, og...
Instantcoffee

Det blir vel å bruke de neste to årene på det samme, nemlig å avkle FrP plagg for plagg

Av en eller annen grunn så ser det ut til at de fleste norske politikere har mer fokus på egne motstandere, enn egen politikk. Det er vel sånn i Norge at man vet mer om hva man ikke stemmer på, enn det man faktisk stemmer på.

2
deleted287273

Frp blir selvfølgelig å stå utenfor en regjering noe annet er utenkelig,

Jeg tror vi skal vente til stemmene er talt opp i 2013 og se an styrkeforholdene mellom partiene, og de politiske sakene som står på agendaen da, før vi slår fast dette med sikkerhet.

1
Instantcoffee [sitat…] Av en eller annen grunn så ser det ut til at de fleste norske politikere har mer fokus på egne motstandere, enn egen politikk. Det er vel sånn i Norge at man vet mer om hv...

Det er vel sånn i Norge at man vet mer om hva man ikke stemmer på, enn det man faktisk stemmer på

Ja, snodig del av den politiske hverdag det der. Greit å påpeke det man mener er feilslått politikk, men bikker oftest over i en pappan min er sterkere enn din retorikk.

Men ved forrige stortingsvalg, under partilederdebatten, ble jeg positivt overrasket over at Siv Jensen ikke angrep AP og de andre i regjeringens, mange utskiftninger av ministre den perioden.

De hadde jo et mannefall på ganske mange ymse grunnlag :)

Det var god debattantskikk, og hun forsøkte i det minste få frem et og annet, mens jensemann scora billige poeng på direkte flåsheter på frps bekostning.

Men debatten var uansett Ernas dag, der viste hun seg sterk og klar.

1

Et scenario kan bli et blått flertall med et frp utenfor som støtter i enkeltsaker

Blått flertall uten FRP?? Rein høyreregjering altså. Om du ikke regner inn sentrum her da. Men de er jo gule og grønne og Gud vet hva, men ikke blå.

1
GoingKronos Frp er ikke et liberalistisk parti. De står for mer bruk av offentlige penger, de står for mer statlig styring (f.eks eldreomsorgen). Frp er også for blanding mellom offentlige og...

Frp er ikke et liberalistisk parti. De står for mer bruk av offentlige penger, de står for mer statlig styring (f.eks eldreomsorgen).

Wow, du mener at de er smarte nok til å blande to gode prinsipper!

Dæven, de er ikke så dumme de folka der..

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
7 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...