Politikk - Norsk

Bitbiter

Fagbevegelsen er bakstreversk

S.E.Hagen ønsker å endre eierstrukturen i Orkla. Det betyr kort og greit at han ønsker å selge selskaper som gjør at Orkla får inntekter og dermed kan foreta andre investeringer. Men dette stritter ettersigende Lo-boss Flåthen mot. Og kommer med obligatorisk tøv fra den kanten om at S.E.Hagen ikke er industribygger. Men her avslører Flåthen at han er uvitende. For et av selskapene som ønskes solgt er bakerivirksomheten Bakers. Denne virksomheten er et tapsluk for Orkla. Så hvorfor skal Orkla eie en virksomhet når de tapte 200 mill ifjor og har røde tall også i år, og dermed avslører at Orkla er ikke den beste eieren til Bakers.

Og man kan jo opplyse til Lo, som har rikelige pengebinger, om at siden de har en slik omtanke for virksomheten så kan jo de kjøpe den fra Orkla. Siden den fremstår som et tapssluk så er det trolig at Lo vil få virksomheten veldig billig.

Flåthen formidler også noen ideer som er meget skremmende, m.t.p den makten han har. Nemlig at man skal ha et statlig egenkapitalfond som da sannsynligvis skal ha som mål å kjøpe opp virksomheter. Er det ikke nå man kan minne Flåthen om Dooria-fiaskoen ute i Årdal. For de som husker så kom staten inn som såkalt "reddende engel" og drev med det man kan kalle for statlig styrt verdiskaping. Resultatet ser man. Fiaskoen kostet skattebetalernes store penger og virksomheten hadde ikke livets rett.

Det er påtide at fagbevegelsen kommer inn i virkeligheten. De kan ikke forvente at selskaper skal ha den samme eierstruktur for all fremtid. Og de må forstå at iblant så må datterselskaper utskilles og selges. Eller det store fy fy, iblant må man akseptere at selskaper ikke har livets rett. For slike "stunts" som bail-outs, statlig egenkapitalfond eller det sosialister kaller for "aktivt eierskap" vil i mange tilfeller kun holde i liv "kunstige" virksomheter.

2
49 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

S.E.Hagen ønsker å endre eierstrukturen i Orkla. Det betyr kort og greit at han ønsker å selge selskaper som gjør at Orkla får inntekter og dermed kan foreta andre investeringer.

Hagen er en kortsiktig investor som kun har fortjeneste i tankene. Han har gjort det før og vil gjøre det igjen.

Han har solgt norske selskaper til utlandet for 70 milliarder. Han har endret Jens P Heyerdahl sitt livsprosjekt fra å være et selskap med enorm verdistigning til et selskap som har stupt 11% i verdi. De lønnsomme delene av selskapet har han allerede solgt, nå står resten av Orkla for tur.

Hagen skaper ikke arbeidsplasser, han har blitt rik på å kjøpe for så å stykke opp å selge, vår egen Gordon Gekko om du vil.

2

S.E.Hagen ønsker å endre eierstrukturen i Orkla

På hvilken måte ønsker han å endre eierstrukturen i Orkla? Ønsker han andre inn på eiersiden?

1
Grillspydet [sitat…] Hagen er en kortsiktig investor som kun har fortjeneste i tankene. Han har gjort det før og vil gjøre det igjen. Han har solgt norske selskaper til utlandet for 70 milliar...

Tullprat.

Og for å bruke et uttrykk som er vanlig på fotballforumet, denne politiske "runkingen" av Heyerdahl er tøvete. Norsk næringsliv hadde minimal troverdighet når Heyerdahl drev og hadde kontroll på alt, og fikk særbehandling av politiske myndigheter. På lenge sikt så var det meget skadelig for norsk næringsliv å ha så mye makt hos Heyerdahl.

Men du kan jo svare på følgende: Er det ikke logisk at et selskap ønsker å selge et datterselskap som har vist røde tall år etter år. Og hvorfor kjøper ikke Lo opp selskapet, siden de er søkkrik og har slik omtanke for selskapet. Så kan jo Lo praktisere sine teorier for hvordan de skal drifte selskaper.

1
Bitbiter Tullprat. Og for å bruke et uttrykk som er vanlig på fotballforumet, denne politiske "runkingen" av Heyerdahl er tøvete. Norsk næringsliv hadde minimal troverdighet når Heyerdahl d...

Men du kan jo svare på følgende: Er det ikke logisk at et selskap ønsker å selge et datterselskap som har vist røde tall år etter år.

Hagen har allerede solgt de delene av Orkla som tjente penger til utlandet. Har LO skylda for at han sitter igjen med selskaper som går med tap?

Hagen overtok et selskap som steg i verdi årlig og gjorde det til et selskap som stupte i verdi. Du kan kalle det runking av Heyerdahl men dette er kalde fakta.

2
Bitbiter Han ønsker å foreta endringer i hva slags selskaper som Orkla skal ha eierandeler i.

Da endre han vel strengt tatt eierstrukturen i de selskapene, ikke Orkla.

Jeg synes jo det er fagforeningens rett og plikt å forsvare de ansatte. Det er ikke gitt at de alltid har rett, eller må gå seierende ut av kampen. Men de må stille seg opp og ta kampen, stille de kritiske spørsmålene. Det er jeg ganske sikker på bare er sundt.

1
ghog Da endre han vel strengt tatt eierstrukturen i de selskapene, ikke Orkla. Jeg synes jo det er fagforeningens rett og plikt å forsvare de ansatte. Det er ikke gitt at de alltid har...

Men det bør vel være opp til Orkla å avgjøre hvilke virksomheter som de ønsker å eierposter i. Og noen virksomheter kan være utenfor kompetanseområdet. Og da er det tøvete at man skal "holde fast" på eierposter i virksomheter som ikke går godt, og hvor virksomheten kanskje ikke er kjerneområdet for hva man ønsker å satse på. Da er det bedre å la andre få kjøpe opp virksomheten som kanskje har større kompetanse på dette bestemte fagområdet.

Men når det gjedler Orklas intensjon om å selge ut visse virksomheter. Så selv om Flåthen er ideologisk motstander, så er de ansattes representanter i Orklas styre ikke så fremmed for ideen. Kanskje fagforeningen tilknyttet Orkla har mer inngående kjennskap til Orkla enn Flåthen og samtidig ikke er så ideologisk bundet som Lo-bossen.

1

Merkelig hvordan fagbevegelsen som er en hovedårsak til den velferden vi har i dag, skal hetses ved en hver anledning. Streiker og aksjoner virker til å være ok blant folk flest, så lenge det statusyrker, men når industriarbeideren som er truet med arbeidsløshet og økonomsik tragedie ymter noe som helst, da skal de stemples og tråkkes på.

Norge har hatt stolte tradisjoner i papirindustrien, og globalt sett er det i alles interesse at kraftkrevende industri befinner seg der hvor kraften er. Men hva skjer - den ene papirfabrikken etter den andre legges ned og flyttes til steder der arbeidskraften er billigere. Orkla og kapitalgiganten Hagen er ikke minst en pådriver av dette, og ikke kom med våset at det er for å investere og "skape" arbeidsplasser.

Full støtte til papirarbeidere og deres viktige og farlige arbeid. Flåten har min fulle respekt.

1

All ære til Flåten her. Bedriften gikk bra før Hagen kom inn. Hetsing av fagbevgelsen ser jeg på som historieløshet. Fagbevegelsen har ofret mange mange liv for vår frihet og står for fremtidsrettede løsninger. Det samspillet vi har i arbeidslivet mellom arbeidstakerorganisasjoner og arbeidsgiverorganisasjoner her i landet er ganske historisk og unikt. Folk klager på at de streiker så forbanna mye, men sannheten er at det er ganske få streiker i Norge nå til dags, nettopp takket være en god dialog mellom partene.

1

Dersom du hadde Flåthens rolle og satt på toppen av en organisasjon som LO hvordan ville du forholde deg til saken da? Jeg tenker da på rollen som leder for arbeidstakerorganisasjonen som skal ivareta arbeidstakernes rettigheter.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...