Politikk - Norsk

Kong_Gilmour100

Befriende tanker fra Bård Hoksrud (Frp)

Det er i sannhetens navn lovende å se politikere som evner å ytre fremtidsrettet tankegods. Ikke marinere seg selv i bakstreversk,avleggs steinalderpolitikk. Bård Hoksrud vil ha kvalitativt enda bedre veier, og høyere fartsgrenser. Dette vil som Hoksrud påpeker ikke bare spare tid, men også menneskeliv. Studier har vist at det er dårlige veier som dreper, ikke fart isolert sett. Frp politikeren slår også fast at det ikke finnes noen god grunn til at Norge ikke skal ha et moderne motorveinett på linje med andre Europiske land. Så enig så enig Hoksrud!

http://www.frp.no/Vil+ha+h%C3%B8yere+fart.d25-TMtrO0E.ips

- Er det ikke slik at høy fart dreper?

- Jo, høy fart kombinert med dårlige veier er farlig. Det er nettopp derfor jeg ber statsråden vurdere å bygge veier som tåler høyere fart enn det vi har i dag, forklarer Hoksrud.

Han forklarer at Norge er parkert av Albania, som suser forbi når det gjelder treg biltrafikk.

- Vi har ikke bare Europas laveste fartsgrenser. Norge har dessuten den tregeste biltrafikken mellom storbyene, etter at Albania - som det siste europeiske landet - passerte oss i 2010, sier Hoksrud.

Han forklarer at det er et enormt behov for å bygge ut et motorveinett mellom de største byene, slik andre land allerede har gjort.

- Jeg ser for meg en sammenhengende motorvei på E18/E39, strekningen Ørje – Oslo – Kristiansand – Stavanger og E6, Oslo – Trondheim – Steinkjær. Det er overhodet ingen grunn til at et fremtidig norsk motorveinett skal være dårligere enn i andre europeiske land.

Hoksrud begrunner sitt ønske med at dette i tillegg til å spare tid, også kan spare menneskeliv på veiene.

3
368 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Han Hoksrud bør vel først og fremst finne frem sykkelen, det har han godt av. Han har ikke godt av all denne bilkjøringen ser man.

1

Studier har vist at det er dårlige veier som dreper, ikke fart isolert sett.

Heller ikke dårlige veier, isolert sett. Hoksrud er en gjøk.

1

Hører meget sjeldent at veien er årsaken til en ulykke, men fart, sovne bak rattet, fyllekjøring, uoppmersomhet er de årskene som går igjen.

1
EinarSalbu [sitat…] Heller ikke dårlige veier, isolert sett. Hoksrud er en gjøk.
Kong_Gilmour100

Heller ikke dårlige veier,

Ikke?

http://www.nettavisen.no/motor/article2061457.ece

Samferdselsministeren mener bilistene må ta seg sammen, men svensk rapport viser at dårlige veier er hovedårsak til 72 prosent av dødsulykkene.

Rekkverk og årsak - 72 prosent av dødsulykkene er forårsaket av veiens sviktende sikkerhetstilstand, heter det i rapporten.

Funnene står i kontrast til samferdselminister Liv Signe Navarsetes uttalelser om at bilistene må ta seg sammen.

1

Studier har vist at det er dårlige veier som dreper, ikke fart isolert sett.

Haha, så det er den dårlige veiens skyld at folk kjører seg i hjel?

At det går an å hevde noe så tilbakestående.

1

- Jo, høy fart kombinert med dårlige veier er farlig

Her er hva du sitere Hoksrud på. Om du har et snev av logisk sans bør du forstå at hverken dårlig vei isolert sett, eller høy fart isolert sett er farlig. Å snakke om "isolert sett" i denne sammenhengen er barnespråk der du og Hoksrud kan få lov å briljere.

1

Han forklarer at det er et enormt behov for å bygge ut et motorveinett mellom de største byene, slik andre land allerede har gjort. - Jeg ser for meg en sammenhengende motorvei på E18/E39, strekningen Ørje – Oslo – Kristiansand – Stavanger og E6, Oslo – Trondheim – Steinkjær. Det er overhodet ingen grunn til at et fremtidig norsk motorveinett skal være dårligere enn i andre europeiske land. Hoksrud begrunner sitt ønske med at dette i tillegg til å spare tid, også kan spare menneskeliv på veiene.

Kloke tanker. Behøver ikke firefelts hele veien til Trondheim, noen steder er trefelts eller svensk veiskulder nok. Og så må noe gjøres fra Stavanger til Møre og videre til Trondheim.

1
Ljot [sitat…] Kloke tanker. Behøver ikke firefelts hele veien til Trondheim, noen steder er trefelts eller svensk veiskulder nok. Og så må noe gjøres fra Stavanger til Møre og videre ti...
Kong_Gilmour100

Definitivt, vi bør ikke ha 4 felt hele strekningen. Men det er ekstremt viktig å tenke fremtidsrettet i videre utbyggingsprosesser, som eksempelvis legge tilrette for et ekstra felt der hvor det potensielt kan trengs i overskuelig fremtid. Jeg syns som jeg også toucher innom i overskriften at det er befriende og svært gledelig å lese om politikere som har kloke fremtidsrettede tanker som de ytrer, for iallfall gi et inntrykk av at vi har noen tenkende,selvstendige og reflekterte politikere her i landet.

Samferdselssektoren vi satse knallhardt på i tiden fremover, inntill den satsingen er i mål skal Frp og Hoksrud ha honnør for å sette denne utfordringen på det politiske kartet.

1

Det Hoksrud sier, er en sanhet uten modifikasjon!

Og når han refererer til "fart isolert sett" er det pga at samtlige sosialister som har innehatt minister posten "samferdseldsminister" har kauka ut om "fart dreper, ned med farten!" uten å ha litt omtanke for at det er farten kombinert med ræva vei som er grunn til ulykken!!

The-King (skeptisk men dog), den studien du nevnte at var fra sverige, er tydelig og gjort i USA.. Sikkert andre steder i verden og..

Meg bekjent, så er det KUN NORGE, som remjer om at man må senke farten, ikke bygge veier, for vei er farlig.. Og hvertfall ikke heve farten.. For da kan man jo dø!

Hadde den norske regjeringen hatt et par solie "brass balls" så hadde det hvert trygg og sikker vei her på steinrøysa for lenge siden!

Og jeg vet jaggu meg hva jeg snakker om, da jeg jobber på veien.. Kjører mye langs norske krøtterstier (populært kallt E18, E6 og tidvis E39)

1
The-king Hører meget sjeldent at veien er årsaken til en ulykke, men fart, sovne bak rattet, fyllekjøring, uoppmersomhet er de årskene som går igjen.
Instantcoffee

Ettersom du nevner fart først regner jeg med at du anser det som den hyppigste årsaken. Stor fart er relativ og må ses i forhold til vei og den øvrige trafikk.

De færreste vil påstå at 130 km/t er høy fart når man kjører på Autobahn i Tyskland. Blant de samme vil man finne få som mener at 130 er en forsvarlig gjennomsnittshastighet mellom Oslo-Trondheim.

Ut fra det kan man vel konkludere med at norsk veistandard er for dårlig og at moderat fart på norske veier kan få katastrofale følger.

1
Kong_Gilmour100 [sitat…] Ikke? http://www.nettavisen.no/motor/article2061457.ece Samferdselsministeren mener bilistene må ta seg sammen, men svensk rapport viser at dårlige veier er hovedårsak til...

Rekkverk og årsak - 72 prosent av dødsulykkene er forårsaket av veiens sviktende sikkerhetstilstand, heter det i rapporten.

Funnene står i kontrast til samferdselminister Liv Signe Navarsetes uttalelser om at bilistene må ta seg sammen.

Så rart at disse "funnene" fra linken din er i komplett strid med Vegvesenet:

http://www.vegvesen.no/_attachment/188800/binary/369697

Årsak vegforhold: 27%

Førerens udyktighet: 54%

Godt over fartsgrensen: 50%

Ergo: Navarsetes uttalelser er korrekte.

1
Tollari [sitat…] Så rart at disse "funnene" fra linken din er i komplett strid med Vegvesenet: http://www.vegvesen.no/_attachment/188800/binary/369697 Årsak vegforhold: 27% Førerens udykti...
Kong_Gilmour100

Ergo: Navarsetes uttalelser er korrekte.

Jaha, og uttalelsene er korrekte fordi statens vegvesen har sagt det? Den venstrevridde institusjonen statens vegvesen sitter altså på den fulle og hele objektive sannhet her?

Hva tror du er grunnen til at flere andre studier og seriøse rapporter, som eksempelvis en jeg linket til viser at dårlig vei er hovedårsak?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
45 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
26 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...