Politikk - Norsk

GoingKronos

Skolen - indoktrinering eller åpen debatt?

Jeg kom over en sak der Foreningen for human narkotikapolitikk ble nektet å holde foredrag på en ungdomsskole etter først ha blitt invitert av elevrådet. Det skulle være i en større sammenheng der politiet og Ungdom mot Narkotika også skulle delta.

Og det setter spørsmål med hvordan skole vi ønsker i Norge? Ønsker vi en skole der ungdom skal få høre syn og argumenter i samfunnspørsmål fra flere sider eller skal skolen bare formidle et statlig godkjent syn?

For meg er det viktig at barn og unge lærer å tenke selv, lærer å stille kritiske spørsmål og innhente informasjon fra forskjellige kilder. Derfor er det trist at indoktrineringsskolen fortsatt ser ut til å stå så sterkt, kanskje spesielt i felt som ruspolitikk.

Det er på tide å gjøre fine ord om den liberale norske skole om til realitet. Slipp til ulike syn i skolen og la ungdommene spørre og grave og finne frem til sin egen sannhet!

4
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Et meget viktig innlegg og viktige problemstillinger du belyser her. Ja, jeg har uttalt meg kritisk til den norske indoktrineringsskolen lenge og dessverre så er ikke skolen et sted hvor elever blir opplært til å tenke selv. Den Norske skolen er dessverre ikke et sted hvor ulike syn har plass, men kun et sted hvor det offisiellt vedtatte skal prentes inn uten noen form for motvekt.

2

Takk for lenken, foreningen for humanitær narkotikapolitikk skulle selvfølgelig ha fått holdt foredrager. Egentlig burde skolen selv ha jobbet for å få et slikt foredrag.

1

Jeg blir egentlig ganske nysgjerrig på om skolen har en egen agenda som utføres aktivt? ;

"Derimot er det ikke slike holdninger vi som skole har lyst å stå for."

Jaha, så når elevene har historie og lærer om Stalin og Hitler så er dette holdninger skolen står for? Hva skjedde med poenget om at elevene skal lære og ikke indoktineres i en "sannhet" fastsatt av enekeltindivider?

1
PonniJF Jeg blir egentlig ganske nysgjerrig på om skolen har en egen agenda som utføres aktivt? ; "Derimot er det ikke slike holdninger vi som skole har lyst å stå for." Jaha, så når eleve...

Hva skjedde med poenget om at elevene skal lære og ikke indoktineres i en "sannhet" fastsatt av enekeltindivider?

Ja, jeg syns det hadde vært på sin plass at utdanningsministeren hadde avklart om norsk skole virkelig skal være så rigid eller om skolen i det her tilfelle har misforstått sin rolle.

1

Jeg er helt for at man diskuterer en endring av narkotikalovgivningen, og er på ingen måte fremmed for legalisering i en eller annen form. Men jeg vet ikke helt om skolen er den riktige arenaen for de tankene der. Og jeg vet ikke helt om "indoktrinering" er det rette begrepet om a) politiet opplyser om hva som er lov og ikke lov per i dag, og b) andre belyser at narkotiske stoffer tross alt har noen negative konsekvenser.

En mer åpen og mer konstruktiv debatt om narkotikalovgivningen er kjempebra. Men den bør kanskje tas et annet sted enn i klasserommet.

1
mzzlfbs Jeg er helt for at man diskuterer en endring av narkotikalovgivningen, og er på ingen måte fremmed for legalisering i en eller annen form. Men jeg vet ikke helt om skolen er den ri...

Hvor mener du denne debatten skal ta sted? Blandt vennegjengen som allerede driver å utforsker, på gata, eller av selgerne? Skolen er absolutt den rette arenaen for dette. Et primiss for dette er at den skal være bygget på fakta, forskning og selvstudie.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
5 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...