Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er spennende. AP på vei mot sentrum.

1

Med "regjeringssamarbeid", menes det at KRF skal sitte i regjering med AP?

1
The-king Dette er spennende. AP på vei mot sentrum.

Det handler vel mest om KrF og dernest AP. KrF har landsmøtevedtak på at de kan samarbeide i regjering med alle partier bortsett fra to: FrP og SV. Når SV står i fare for å falle under sperregrensen i 2013, står døren vidåpen for et samarbeid mellom KrF og AP/SP.

SV har vært i hardt vær før. De fikk 4,2% i 1977 og 4,9% i 1981, men denne gangen kan det ligge an til 2 år med slitasje fram til valget i 2013, så det ser ikke lyst ut.

Kanskje Venstre også slenger seg med i samarbeidet? Må være forlokkende for V at alle sentrumspartiene kan samles i samme regjering.

1
Lazy_Boy Håper det, en ren AP-regjering trur jeg vil være bedre enn en ny flertallsregjering da en slik regjering ikke har like stort armrom til å samarbeid med ulike sider fra sak til sak.

Sentrum har nok betraktelig mer å hente på å droppe "borgerlig/sosialistisk"-tøvet enn Ap, ja. For all del, sentrum har og har hatt stor innflytelse på norsk politikk enn oppslutningen tilsier, men det er åpenbart at de vil vinne enda mer på å være genuint sentrumsorienterte, dvs gå inn for regjeringssamarbeid med dem som gir dem mest. Hestehandlerne i Sp har jo allerede vært godt i gang med sånt siden 2005...

1

"Til sist krever KrF at bistandsbudsjettet økes til 1,4 prosent av bruttonasjonalproduktet. Bistandsbudsjettet vil ligge på et «høyt» nivå, svarer Pedersen."

Jeg er for bistand, men ikke over budsjett men heller gjennom å stimulere til privat innsamling.

Jeg er uenig i at bistand skal utgjøre så mye. Man må heller stimulere til mer pengeinnsamling privat enn over budsjett.

Bondevik og Hareide kan ta fram bøssa å gå rundt å samle inn selv, istedenfor å tvinge gjennom så mye bistand over busjett.

Ingen grunn til å øke bistandsbudsjettet så mye som Krf ønsker.

1

Ap frykter mao nå at de ikke kan holde på sin makt i 2013 uten å få med seg også KrF.

1
qop Ap frykter mao nå at de ikke kan holde på sin makt i 2013 uten å få med seg også KrF.

Skjer det ikke noe usedvanlig, vil nok prosjektet R/G vare \død i løpet av 2013, hvis ikke før. At AP skal kunne tekkes Krf, er mulig, men da må nok AP innrømme allerede avtalebrudd vedr. verdighetsavtalen.

Krf har alltid stått nærmere H enn AP, V også. Frieriene til Helga, er trolig like holdbare som alle løfter hun kom med som statsråd, lite ble gjort, og det blir hun husket for av kystens folk

Rå tipset blir en H regjering med støtte fra V, Krf og SP. Lik gamle dager

1

Legger AP seg flat i sentrum får vi 2001 utgaven igjen. AP må være solid forankret på venstresiden.

1
William S Legger AP seg flat i sentrum får vi 2001 utgaven igjen. AP må være solid forankret på venstresiden.

Den beste politikk fra AP får man om de samarbeider med sentrum. Dagens regjering har vært 6 år med total reformstopp, dårlig bruk av handlingsrommet, høyere skatter og avgifter, mer byråkrati og en næringsfiendtlig politikk som koster industriarbeidsplasser.

Det er neppe uten grunn at NHO, Norsk Industri, Industri Energi som representer tusenvis av industriansatte og industribedrifter ønsker seg en ren AP-regjering fremfor dagens regjering med de nærings og reformfiendtlige partiene SV og SP.

Stoltenberg 1 satt litt over 1 1/2 år og dermed fikk ikke reformene tid til å virke ordentlig og dermed ble det også vanskeligere å forsvare det i en valgkamp. Hadde Stoltenberg 1 sittet en full stortingsperiode trur jeg nok de ville gjort et langt bedre valg.

1
Lazy_Boy Den beste politikk fra AP får man om de samarbeider med sentrum. Dagens regjering har vært 6 år med total reformstopp, dårlig bruk av handlingsrommet, høyere skatter og avgifter, m...

Den beste politikk fra AP får man om de samarbeider med sentrum. Dagens regjering har vært 6 år med total reformstopp, dårlig bruk av handlingsrommet, høyere skatter og avgifter, mer byråkrati og en næringsfiendtlig politikk som koster industriarbeidsplasser.

Om man får staket ut en grønn kurs i industrien så er jeg med. Det er dessverre folk som ser motsetninger mellom miljø og arbeidsplasser. Det gjør ikke jeg. AP hører hjemme på venstresiden. Det er grunnen til at de øker.

Stoltenberg I fikk gjort mye skade.

1
The-king [sitat…] Budsjettsamarbeid.

udsjettsamarbeid.

Herregud menneske, budsjettforhandlinger, og innhenting av støtte skjer hele veien. Fra å få støtte i budsjettsaker er ikke det samme som formalisert sammarbeid. Prøv en gang til.

Hareides melding til Stoltenberg i en av partileder debattene var klar. Det råder stor skuffelse i Krf vedrørende AP`s mislighold av verdighetsavtalen. Jens spilte selvfølgelig overrasket, men vant han frem? neppe

1
Lazy_Boy [sitat…] Hva slags skade?

Privatiserte Statoil og Telenor. Innførte sykehusreformen og var også arkitekten bak "kvalitets"reformen i høyere utdanning. Sykehusreformen ser vi nå 10 år etterpå var en katastrofe. De innførte et slags ideal som ikke fantes, de såkalte helseforetakene skulle styres etter en bedriftsmodell. Staten må nedlegge helseforetakene og legge sykehusene direkte innunder Helsedepartementet. Makan til byråkratitøv har jeg ikke sett makan til.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...