Politikk - Norsk

Willzyx

Ny måling - SV 3 % Høyre 31,3 %

Da var første stortingsgallup etter kommunevalget på plass. Denne målingen er gjennomført av Norstat for Vårt Land.

http://www.vl.no/samfunn/valgfiasko-var-bare-starten/

SV: 3,0 %(-1,9 %)

AP: 32,5 % (-2,9 %)

SP: 6,4 % (+1,8 %)

KrF: 4,9 % (-0,1 %)

Venstre: 6,0 % (+1,1 %)

Høyre: 31,3 % (+8,1 %)

FrP: 13,3 % (-5,9 %)

Rødt: 1,4 % (+0,1 %)

Andre: 1,1 % (-0,4 %)

Mandater:

Høyre+FrP: 79 mandater

SV+AP+SP: 70 mandater

Høyre+Venstre+KrF: 75 mandater

FrP+Høyre+Venstre+Krf: 99 mandater

Nytt mulig alternativ: AP+SP+Krf: 78 mandater

Målingen ble avsluttet 19. September. Det betyr at skandalen med Hoksrud ikke påvirker FrPs allerede svake oppslutning.

Det er vanskelig å konkludere ut ifra en måling, men Høyre sin sterke framgang og SV sin nedgang overrasker meg lite. Høyre fått mye positivt mediadekning etter det fantastiske valget, samtidig som at SV har fått tilsvarende negativ dekning.

I denne målingen får SV ett mandat! Hvis SV skal ha noen som helst sjanse til å overleve på Stortinget bør de snart gjøre noe.

1
21 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det blir et ekstermt press på SV de neste to årene. Blir spennende å se hvordan de takler dette.

Interssant at melompartiene (hvis man regner med Sp) nå er oppe i 17 % til sammen. De var jo spådd den visse død av visse analytikere. Jeg har stor tro på at Venstre skal klare å bli størst av disse tre.

Det blir også artig å se hvordan Frp utvikler seg. Tror neppe at V+KrF blir like store til sammen, men det er ikke umulig.

1

Så godt å se at SV er der de burde være.

Spennende blir det ved neste stortingsvalg ja. Her er det mange muligheter for koalisjoner vi ikke har sett før. At AP skal se til KrF tror jeg ikke før jeg får se det.

Vi får forhåpentlig et regjeringsskifte om 2 år. Spørsmålet blir hvor solid det blir, og hvor enkelt opposisjonen kan knekke det samarbeidet.

1
TheJedi Så godt å se at SV er der de burde være. Spennende blir det ved neste stortingsvalg ja. Her er det mange muligheter for koalisjoner vi ikke har sett før. At AP skal se til KrF tror...

At AP skal se til KrF tror jeg ikke før jeg får se det

Det blir nok vanskelig, spesielt etter regjeringen startet arbeidet med å avvikle kontantstøtten.

Hvis dette hadde blitt valgresultatet skal en ikke se bort ifra at sentrumspartiene(med støtte fra Høyre/AP) blir det mest styringsdyktige alternativet. Både dagens rødgrønne og Høyre/FrP alternativ ville fort blitt felt hvis dette hadde blitt valgresultatet.

1

Da var første stortingsgallup etter kommunevalget på plass

Gledelig å se at atter en ny stein i grunnmuren forsterker den politiske retning det norske folk egentlig ønsket høsten 2009, men hvor et frigid valgsystem gikk imot folkeviljen og flertallet.

Norge skal som sagt ha mer demokrati

1
overvektige_meg

Bare en meningsmåling

Men dette er kanskje den beste jeg noen gang har sett

SV på 3.0

:)

1

Men nu går alt så meget bedre.

Parlamentisk status begynner å likne 80-tallet.

Så blir det evige spørsmålet ; Klarer de å holde to 4 års perioder. Jeg tror ikke det. På slutten av 80-tallet , begynnelsen av 90-tallet fikk økonomien en stygg smell.

Det er ikke veldig usannsynlig at denne smellen kommer , sikkert en stor eksplosjon , på slutten av en ny fire-årsperiode. Dette vil svi for høyresiden , dersom de blir valgt da.

Det er ingen som følger med som ikke forstår ,i hvert fall noen, konsekvenser den svake vestlige status i verdensøkonomien.

1
William S SV vil komme tilbake.

Det kommer an på hvilke valg de tar fremover. Både i forhold til valg av ny leder, men også regjeringssamarbeidet.

SV taper kraftig på å sitte i regjering. AP stikker av med stemmene til SV ettersom velgerne dems sliter med å se forskjell på SV og AP. Samtidig er det nok tungt å svelge for de velgerne til SV å sitte i en regjering som deltar i to kriger.

Nå haster det for SV. På denne målingen har SV kun 1 mandat. Skulle nedgangen forsette og SV forsvinner ut av Stortinget tror jeg SV kan fort bli glemt av velgerne fordi da forsvinner nesten all mediadekning og de får da ikke delta i debatter både mellom og ved valg.

Det beste SV kunne gjort nå er å komme seg ut av regjeringen. Gå i egen opposisjon og klargjør for velgerne motsetningene mellom det SV mener og det AP mener. Spesielt i saker som miljø, forsvar og sosial politikk.

1
Willzyx Det kommer an på hvilke valg de tar fremover. Både i forhold til valg av ny leder, men også regjeringssamarbeidet. SV taper kraftig på å sitte i regjering. AP stikker av med stemme...

Det beste SV kunne gjort nå er å komme seg ut av regjeringen. Gå i egen opposisjon og klargjør for velgerne motsetningene mellom det SV mener og det AP mener. Spesielt i saker som miljø, forsvar og sosial politikk.

SV får faktisk igjennom en hel del ting ved deltagelse i regjeringen, men AP er de som stikker av med all kudos for det desserre. Forsvarspolitikk osv har nok SV litt lite gjennomslagskraft i, da det nærmest er unison enighet blant resten av partiene. Norge deltar ikke lengre i Libya operasjonen det tror jeg også var takket være SV at vi trakk oss ut så tidlig.

1
William S Var jo noen som spådde Høyres død for noen år siden også med målinger helt ned på 12 tallet.

Nå har jo Høyre gått to stortingsvalg med færre stemmer enn FrP så det har tatt tid.

Jeg ser egentlig stort velgerpotensial i SVs politikk, men de har nok knyttet seg for mye til regjeringen. Og det kommer til å straffe seg også om de trekker seg ut: SV tålet ikke å sitte i regjering, det er bare i regjeringen man kan påvirke(halvorsen), dere fikk det jo ikke til da dere hadde sjansen, etc

1
William S [sitat…] SV får faktisk igjennom en hel del ting ved deltagelse i regjeringen, men AP er de som stikker av med all kudos for det desserre. Forsvarspolitikk osv har nok SV litt lite...

SV får faktisk igjennom en hel del ting ved deltagelse i regjeringen, men AP er de som stikker av med all kudos for det desserre

SV får nok til ganske mye, det tror jeg også. Men velgerne ser det tydeligvis ikke. Og så lenge de ikke ser det vil SV tape velgere.

SV klarer det tydeligvis ikke å gjør dette internt i regjering. Så de har to valg:

- Bli i regjeringen og få noe gjennomslag for saker de neste 2 årene, men risikere å falle ut av Stortinget ved neste valg.

- Gå ut av regjering og miste makt resten av denne perioden, men kan kanskje klare å redde seg til neste valg og starte å vokse igjen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
31 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
5 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
2 svar
Laster...