Politikk - Norsk

fabulator

Tråden om ordføreren forsvant

Når det er klart at det ikke dreier seg om en FrP-politiker, så skal personen beskyttes av røde-pressen og saken ikke debatteres. Fornøyelig.

1
200 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Kan vel også være fordi det ble offentliggjort en lenke til en blogg som navnga minst én uskyldig mann.... ?

1

Når det er klart at det ikke dreier seg om en FrP-politiker, så skal personen beskyttes av røde-pressen og saken ikke debatteres.

Jeg antar det var snakk om en tråd der man spekulerte i vedkommendes identitet ved å oppgi navn.

Slike tråder ser ut til alltid å bli slettet her - hadde nok skjedd dersom det var en ikke-identifisert FrP-politiker det ble spekulert om også.

1

Det bør vel helst foreligge bevis eller innrømmelse før nevnet offentliggjøres? Denne saken er under etterforskning.

1
Kong_Gilmour100

Vanvittig hvordan man eksponerer Frp mannen Hoksrud og forsåvidt andre Frp "topper" (kun topper i Frp selvsagt), mens når det åpenbart er andre partier det dreier seg om så skal pressen brått beskytte og slå ring rundt saken ved å skrive minst mulig.

Hykleriet er ufattelig.

1
fabulator Tja, dette er offentlig "info" man svært enkelt kan google seg fram til.

Dessuten burde kanskje VG forklare det i sine regler hvis de mener det er noe galt i å komme med vurderinger om hvem den siktede (i dette tilfelle) er.

Mange ser ut til å mene at det er galt å nevne ordførere som er uskyldige. Det er ikke annet enn tullete siden alle ordførere er offentlige personer som er kjent.

Min ordfører er forøvrig Bjørn Iddberg (Ap) og han har ingenting med denne saken å gjøre.

1
fabulator I utgangspunktet ikke, men kan ikke se dette har vært noe hinder tidligere, f.eks. i Birkedal-saken eller eiendomssaken med Per I Olsen (begge FrP)

Birkelands navn kom da ikke frem i media før han selv aksepterte å bli navngitt?

*******

Jeg tror nok Frp tjener mest på å slutte å fremstille seg som offer. At deres politikere oftere er i medias søkelys pga negative forhold kan de ikke skylde andre enn seg selv for. Og om andre har gjort noe av det samme, så legitimerer da ikke det at de fritt kan ta etter dette.

1
Kong_Gilmour100 Vanvittig hvordan man eksponerer Frp mannen Hoksrud og forsåvidt andre Frp "topper" (kun topper i Frp selvsagt), mens når det åpenbart er andre partier det dreier seg om så skal pr...

Vanvittig hvordan man eksponerer Frp mannen Hoksrud og forsåvidt andre Frp "topper" (kun topper i Frp selvsagt), mens når det åpenbart er andre partier det dreier seg om så skal pressen brått beskytte og slå ring rundt saken ved å skrive minst mulig.

Det er et annet problem.

1) Når en person med Frp tilknytning er involvert i noe, blir alltid partitilknytning outet med en gang.

2) deretter blir lovbruddet fremstilt som en konsekvens av at personen stemmer Frp

3) Alle Frp folk blir nærmest omtalt som "topper", "fremtredende" osv.

2-1) Når andre gjør noe holdes gjerne partitilhørighet utenfor.

2-2) Når man kjenner partitilhørigheten til andre lovbrytere, så er fremstilles det aldri som noen sammenheng mellom partitilhørighet og forbrytelse.

2-3) Andre lovbrytere blir aldri fremstilt som "topper". der er en person som står som nr 46 på en eller annen kommuneliste, nettopp det - kun listefyll

2
Jøran_Ødegaard [sitat…] Når skjedde det sist?

De hadde i hvertfall en veldig streng linje da det dreide seg om en kjendis som visstnok hadde voldtatt en jente han hadde med på nach. Jenta trakk senere anklagene.

Heldigvis er det opp til Vg å bestemme hva de vil tilate på sine sider, og når man ser at de ikke ønsker spekulering rundt navn så bør man respektere det om man skal få fortsette å debattere her.

1
annmag [sitat…] Ja, men å besvare et spørsmål med to nye blir det neppe debatt ut av.

Det er greit. Men mener du at det er en prinsipiell forskjell på Birkedal-saken og ordfører-saken? FrP og Birkedal innrømmet saken, ser jeg som eneste forskjell. Men FrP ble nevnt i Birkedalsaken før de fikk kommentert eller innrømmet noenting. Og da mener jeg det er hyklersk å ikke nevne partitilhørighet på ordføreren fra Oppland, all den tid FrP ble nevnt før Birkedal og før innrømmelsene.

1
TheJedi Det er greit. Men mener du at det er en prinsipiell forskjell på Birkedal-saken og ordfører-saken? FrP og Birkedal innrømmet saken, ser jeg som eneste forskjell. Men FrP ble nevnt...

FrP og Birkedal innrømmet saken, ser jeg som eneste forskjell.

Og den forskjellen avgjør det hele.

Ordførersaken er som nevnt ikke ferdig etterforsket, så derfor er ingen av oss i stand til å sammenligne den med noe som helst enda. Hva hvis vedkommende faktisk er uskyldig? Er det da riktig at han outes i media for å tilfredsstille noen anonyme nettdebattanter?

1
annmag [sitat…] Og den forskjellen avgjør det hele. Ordførersaken er som nevnt ikke ferdig etterforsket, så derfor er ingen av oss i stand til å sammenligne den med noe som helst enda. Hv...

Og den forskjellen avgjør det hele.

Men Frp ble da nevnt som parti før Birkedal og FRP fikk kommentert saken. Ser du da ikke likheten her? FrP som parti ble nevnt i media før innrømmelsen kom. Hvorfor er ikke partiet til ordføreren nevnt?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...