Politikk - Norsk

Kong_Gilmour100

En edruelig kommentar: Magne Lerø

I jungelen av artikler,intervjuer, kommentarer og debatter i kjølvannet av den sterkt kontroversielle Hoksrudsaken så finnes det noe prisverdig lesning innimellom alt skrotet.

Lerø gjorde en god figur under gårsdagens debatt på ARK, og følger idag opp med en meget godt skrevet kommentar i ukesavisen. En solid, presis og edruelig oppsummering som jeg stiller meg 100 prosent bak.

Spesielt er det interessant hva han påpeker om ulovlige bevis (skjult kamerabruk er faktisk overvåking): De er ikke gyldige i en rettsak, fordi de er skaffet til veie på ulovlig vis.

http://www.ukeavisenledelse.no/meninger/redaktorens_mening/logn-og-overvakning-som-metode/

Ulovlige bevis

Det holder ikke om en arbeidsgiver monterer skjult kamera for å avdekke lovbrudd. Det kalles overvåkning. Beviser skaffet til veie via ulovlige metoder, vil ikke kunne brukes i en rett. Den samme kritiske holdningen bør mediene ha til egen praksis. To dagers overvåkning med skjult kamera og mikrofon der også andre mennesker blir involvert, er i utgangspunktet ulovlig.

Dette handler om hva slags samfunn, medier og politikere vi vil ha. Vil vi ha journalister eller andre hjelpesmenn med skjult mikrofon og kamera luskende etter politikere fordi de er politikere? Skal politikere stille i en egen klasse, der en må finne seg i å bli utsatt fra overvåkningsmetoder mens en opptrer som privatperson på ferie?

2
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hehe. Du etterlyser edruelighet i denne saken, mens du samtidig omtaler Kringkastningen som "ARK"....

1
MrMate Hehe. Du etterlyser edruelighet i denne saken, mens du samtidig omtaler Kringkastningen som "ARK"....
Kong_Gilmour100

Hehe. Du etterlyser edruelighet i denne saken

Jeg etterlyser ikke noe som helst, jeg påpeker at denne kommentaren fra Magne Lerø er edruelig og godt skrevet. Utvilsomt det beste jeg har sett skrevet av kommentatorkorpset om denne saken.

Hva gjelder ARK (Arbeiderpartiets rikskringkasting) kan jeg ikke se noen problemer med å kalle ulven for dens virkelige navn.

1

Lerø gjorde en god figur under gårsdagens debatt på ARK, og følger idag opp med en meget godt skrevet kommentar i ukesavisen. En solid, presis og edruelig oppsummering som jeg stiller meg 100 prosent bak.

Man tager noen som har en mening man liker, og hever ham ukritisk opp til skyene......

1

Lerø gjorde en god figur under gårsdagens debatt på ARK

Rart han fikk lov til å mene såpass og ikke ble sensurert?

1

Ulovlige bevis Det holder ikke om en arbeidsgiver monterer skjult kamera for å avdekke lovbrudd. Det kalles overvåkning. Beviser skaffet til veie via ulovlige metoder, vil ikke kunne brukes i en rett. Den samme kritiske holdningen bør mediene ha til egen praksis. To dagers overvåkning med skjult kamera og mikrofon der også andre mennesker blir involvert, er i utgangspunktet ulovlig. Dette handler om hva slags samfunn, medier og politikere vi vil ha. Vil vi ha journalister eller andre hjelpesmenn med skjult mikrofon og kamera luskende etter politikere fordi de er politikere? Skal politikere stille i en egen klasse, der en må finne seg i å bli utsatt fra overvåkningsmetoder mens en opptrer som privatperson på ferie?

Helt enig!!

1
Motstrøms Men, det finnes jo en tilståelse i denne saken. Holder det i en rettssak?
Kong_Gilmour100

Under hvilke forhold kom denne tilståelsen? Under hvilket press? Er det en mulighet at Hoksrud følte seg helt tatt på sengen med et tv2 kamera og skjult kamera bevis dytta opp i trynet at han ikke så noen annen utvei enn å "tilstå"?

Jeg vet ikke sikkert, men det er ingen tvil om at denne saken har mange spørsmål og problemstillinger knyttet til seg,- mest av alt som et resultat og direkte konsekvens av metodebruken til tv2.

1
Kong_Gilmour100 Under hvilke forhold kom denne tilståelsen? Under hvilket press? Er det en mulighet at Hoksrud følte seg helt tatt på sengen med et tv2 kamera og skjult kamera bevis dytta opp i tr...

Som rikspolitiker må en kunne forvente at Hoksrud er tykkhudet nok til å tåle en støyt. Tror du ikke han ville nektet om det ikke var for det faktum at han åpenbart er tatt med buksa nede, og ikke ser annen utvei enn å legge kortene på bordet?

En sak er å være filmet og avslørt, noe annet er hva som går i en formell rettssak. Det har vi forbannet mange eksempler på, der forbrytelser er filmet, men det holder ikke i retten. Det er annerledes for privatpersoner å skulle benekte ovenfor andre det alle kan se (forutsatt at filmer og bilder ikke er manipulert).

1
Motstrøms Som rikspolitiker må en kunne forvente at Hoksrud er tykkhudet nok til å tåle en støyt. Tror du ikke han ville nektet om det ikke var for det faktum at han åpenbart er tatt med buk...
Kong_Gilmour100

Jeg tror det er meget sannsynlig med begge scenarioer faktisk, og vet ikke hvem av de som er riktige:

1) Hoksrud har pult i Riga. Han har nå fått samlet seg, snakket med advokat/rådgivere og forsøker ro inn det som er mulig og få det til å dreie seg om kroppsmassasje istedet for sex.

2) Hoksrud følte seg så overumplet og tatt på sengen med et tv2 kamera opp i trynet mens han ble konfrontert med skjult kamera opptakene av han, at han faktisk tilstår sexkjøpet selvom det ikke har forekommet. Fordi han annså at konsekvensene for å nekte var større, og ingen mulighet for å nekte jmf bildebevisene. Ingen ville trodd han. Hva hadde han hatt å tjene på en trenering av denne saken i media?

1

et holder ikke om en arbeidsgiver monterer skjult kamera for å avdekke lovbrudd. Det kalles overvåkning. Beviser skaffet til veie via ulovlige metoder, vil ikke kunne brukes i en rett.

Dette er tull. Dette er amerikansk lovgivning og ikke norsk. I Norge blir ikke bevis forkastet bare fordi de er ulovlig innsamlet (men slik innsamling kan bli straffeforfulgt i seg selv).

1

"I dag er «Nicole» sjokkert over at hun er blitt lurt av TV 2. «Jøss, det er for jævlig. Dette er en utrolig historie. Den må være tenkt ut av djevelen selv», svarer hun på spørsmålet om hva hun synes om at Hoksrud sannsynligvis er ferdig som politiker."

1
GGråstein ...fordi han er FrP'er. Hadde det derimot vært en AP-fyr, hadde du ikke støttet ham, og TV2 hadde blitt genierklært for sin gode journalistikk. Og dette gjelder enda mere for tråds...
Kong_Gilmour100

Og dette gjelder enda mere for trådstarter.

Dette blir spekulasjoner i forhold til meg som enkeltperson, hvilket jeg syns du bør holde deg for god til. Forhold deg til saken, eller smør avføringen din utover andre tråder enn her.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...