Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Befolkningsveksten var vel de fleste klar over lenge før kommunevalget.

Ikke minst byrådet har nok vært klar over konsekvensene av dette lenge.

Varslet det sittene bystyret disse kuttene i valgkampen?. Ikke fulgt så nøye med i Oslo-valgkampen, så jeg aner ikke..

1

- Lurer på hvordan det går med konkursboet og utstillingsvinduet til ap i bartebyen :) Trondheim, har byen passert 13 Milliarder i minus, jeg tror det, en by som lever på krita er ikke bra, men bare spør en sosialistpolitiker, han vil sikkert si "vi gir faen".

1

Nå kommer kuttene i Oslo.

Hvilket også Jens har lovet for landet generelt. Ingen rår over Sareptas krukke, selv om enkelte synes å tro det.

De ansvarlige tar ansvar, de uansvarlige stikker.

Jeg formoder at FrP kommer til å være ytterst kritisk til årets Oslo-budsjett. Et budsjett de selvsagt har vært svært delaktige i.

1
shagalott [sitat…] Gjeld er ikke det samme som underskudd. Viktig å vite forskjellen.

Gad vite hva renten er på de lånene kommunene har tatt opp. Os har i likhet med Trondheim finansiert viktige ting med lånefinansiering, så FrP-Søviknes og Røde-Rita har på en måte brukt samme metode, slik jeg forstår det. Og det tyder for tiden ikke på at det vil bli noen rentesmell med det første. Noen som vet hva renta er? Jeg har hørt at den er lav for kommunene.

Forøvrig er det nok smart å stramme livreima, for årets statsbudsjett vil bli stramt. Høyre i Oslo har tatt signalene.

1

Selv om man har gjeld, så går man ikke nødvendigvis med underskudd. Man kan ha ganske så mye gjeld og fortsatt drive med overskudd.

1
vaffanculo [sitat…] Hvilket også Jens har lovet for landet generelt. Ingen rår over Sareptas krukke, selv om enkelte synes å tro det. De ansvarlige tar ansvar, de uansvarlige stikker. Jeg for...

Jeg formoder at FrP kommer til å være ytterst kritisk til årets Oslo-budsjett. Et budsjett de selvsagt har vært svært delaktige i.

Ved å få til skrinlegging av Lamda sparer iallfall "det uansvarlige" Frp Oslo for 3- 4 milliarder x en ukjent faktor i sannsynlige kostnadsoverskridelser!

1

Selv om man har gjeld, så går man ikke nødvendigvis med underskudd. Man kan ha ganske så mye gjeld og fortsatt drive med overskudd.

---------------------------------------------------------------------------

Dette snakket Hegnar om så sent som forrige uke. Man kan nå TJENE penger på å låne dersom man binder renta, på grunn av historisk lav fastrente.

1
fargerik Gad vite hva renten er på de lånene kommunene har tatt opp. Os har i likhet med Trondheim finansiert viktige ting med lånefinansiering, så FrP-Søviknes og Røde-Rita har på en måte...

Gad vite hva renten er på de lånene kommunene har tatt opp. Os har i likhet med Trondheim finansiert viktige ting med lånefinansiering

Regnskapet til alle kommuner er offentlige så det er ikke vanskelig å vite hvor mye som er betalt i renter etc.

Alle kommuner låner penger for å finansiere det de mener er viktig. Spørsmålet (og uenigheten) mellom partiene er gjerne hvor mye i lån det er fornuftig for hver enkelt kommune å ha.

1

Ja det har jeg tenkt på . Og de fleste med gjeld har inntekter vil jeg anta. Jeg har ihvertfall det. Det som er viktig er selvsagt at man har inntekter nok til å betale ned på gjelda, rentene, samt andre driftsutgifter man har.

1
shagalott Ja det har jeg tenkt på . Og de fleste med gjeld har inntekter vil jeg anta. Jeg har ihvertfall det. Det som er viktig er selvsagt at man har inntekter nok til å betale ned på gjel...

Nettopp, og derfor har utstillingsvinduet til ap sikkert 13 milliarder i gjeld, altså røde-rita må ta opp flere lån for å dekke renter og avdrag på gjelda si, enkel logikk.

Ingen behøver vel å tvile på hvem som betaler gildet til ap's utstillingsvindu ...

1

Og at Stranda kommune er den kommunen i Norge med høyest gjeld pr. innbygger. og den er FRP styrt om jeg ikke tar helt feil. Også her er det ingen tvil om hvem som må betale for FRP's utstillingsvindu..

1
SimplyTheBest

Stramme budsjetter er greit nok. Feilprioriteringene de legger opp til synes jeg mindre om.

1
rødhvit Befolkningsveksten var vel de fleste klar over lenge før kommunevalget. Ikke minst byrådet har nok vært klar over konsekvensene av dette lenge. Varslet det sittene bystyret disse k...

Befolkningsveksten var vel de fleste klar over lenge før kommunevalget.

Ikke minst byrådet har nok vært klar over konsekvensene av dette lenge.

Varslet det sittene bystyret disse kuttene i valgkampen?

Disse kuttene hørte vi ikke mye om i valgkampen til Oslo Høyre gitt...

Vi hørte de ikke ville gi rikfolket på vestkanten eiendomsskatt, men ikke at prisen ble å strupe inn over hele linja...

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...