Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er ikke dokumentasjon god nok for herr. Sandberg, så rapporten forkastes.

1

Det er ikke utenkelig at færre skjenketimer kan føre til mindre vold selv om det er et tema som er omdiskutert. Men voldsproblematikken er mer sammensatt og skjenketiden er vel neppe rotårsaken til den?

Jeg savner en tilnærming som virkelig griper voldsproblematikken ved roten, det virker å være altfor lett å gripe til de mer perifere korrelasjonene.

1

Nei

I 1987 vant H og frp valget i Tønsberg siden de ville øke øke åpningstidene fra 01.00 til 03.00 i Tønsberg. Siden den gang har vi hatt dette.

Det var på 80 tallet helt vilt rundt stengetiden, alltid slossing. Vi har ikke engang vært i nærheten av dette på 25 år. Jeg vil ikke tilbake til det.

1

Det er kommet forskningsrapport at færre skjenketimer betyr mindre vold.

1) Tomme gater på kveldstid gir utvilsomt mindre vold i sentrumsgatene. (ref. Hamar)

2) Kriminelle og voldelige i fengsel, normale ute og hygger seg gir betraktelig mindre vold.

De rødgrønne og kristne velger alternativ 1, kollektiv straff for alle - og voldelige/kriminelle/pøbler på frifot.

Jeg og alle andre med selvstendige tanker i hodet går for alternativ 2.

2

Om man ikke vil ha vold i sentrum kan man jo la være å sjenke i det hele tatt. Jo mindre folk som går ut, jo mindre vold vil det bli.

1
Ljot Det er ikke utenkelig at færre skjenketimer kan føre til mindre vold selv om det er et tema som er omdiskutert. Men voldsproblematikken er mer sammensatt og skjenketiden er vel nep...

Det kan jeg være enig i. Men de som pr idag er potensielle voldsutøvere, kranglefanter og slosskjemper blir ikke bedre om en så og si heller alkohol i dem, for ikke si over dem.

Problemstillingen du vivder til er i høyeste grad omfattende.

Innskrenket sjenketid løse selvsagt ikke de grunnleggende årsaken til at vi opplever blind vold, men berger kanskje noen unna volden.

1
Motstrøms Det kan jeg være enig i. Men de som pr idag er potensielle voldsutøvere, kranglefanter og slosskjemper blir ikke bedre om en så og si heller alkohol i dem, for ikke si over dem. Pr...

Jeg er redd for at slike tiltak bare brukes som unnskyldning og skuebrød. Det vil i tilfelle ikke være første gang styresmaktene velger å innskrenke alles frihet på grunn av noens lovbrudd heller enn å adressere roten til problemene. Vulgærbeskrivelsen av en slik tilnærming er å pisse i buksa for å holde varmen.

1

Er dette veien å gå?

Nei.

Dette handler om personlig frihet til å bestemme selv over eget liv.

Jeg ønsker ikke å ofre vår frihet fordi noen ikke kan oppføre seg på byen. De som ikke kan oppføre seg må selv ta konskvensene av sine handlinger uten at det skal ramme alle andre.

1
Willzyx [sitat…] Nei. Dette handler om personlig frihet til å bestemme selv over eget liv. Jeg ønsker ikke å ofre vår frihet fordi noen ikke kan oppføre seg på byen. De som ikke kan oppfør...

Willzyx skrev:

Nei. Dette handler om personlig frihet til å bestemme selv over eget liv. Jeg ønsker ikke å ofre vår frihet fordi noen ikke kan oppføre seg på byen. De som ikke kan oppføre seg må selv ta konskvensene av sine handlinger uten at det skal ramme alle andre. ************************************************

Godt sagt, og slik ressonerer alle med selvstendige tanker i hodet sitt. Det utelukker imidlertid alle rødgrønne og kristne. De "tenker" kollektivt.

2

Willzyx:

Jeg ønsker ikke å ofre vår frihet fordi noen ikke kan oppføre seg på byen. De som ikke kan oppføre seg må selv ta konskvensene av sine handlinger uten at det skal ramme alle andre.

------------------------------------------------------------------------------

Ja. De som ikke kan oppføre seg, de får bank! ;-)

1
tommy_cowan [sitat…] Ikke alle ;)

Nei, ikke riktig alle :)

Men de stemmer like fordømt på formyndere og moralister, som vil regulere våre liv i detalj. Også når det er på tide å ta kveld. De kan således ikke krediteres evt. motvilje mot redusert skjenketid.

1
Willzyx [sitat…] Nei. Dette handler om personlig frihet til å bestemme selv over eget liv. Jeg ønsker ikke å ofre vår frihet fordi noen ikke kan oppføre seg på byen. De som ikke kan oppfør...

De som ikke kan oppføre seg må selv ta konskvensene av sine handlinger uten at det skal ramme alle andre.

Nå er vel nettopp det hovedargumentet for å innskjerpe skjenkebestemmelsene, at de som ikke kan oppföre seg rammer andre. Med tanke på de ressursene som bindes opp til å rydde opp etter dem så skulle det da bare mangle at myndighetene faktisk forsöker å gjöre noe.

1
Brezjnev De som ikke kan oppføre seg må selv ta konskvensene av sine handlinger uten at det skal ramme alle andre. Nå er vel nettopp det hovedargumentet for å innskjerpe skjenkebestemmelsen...

Nå er vel nettopp det hovedargumentet for å innskjerpe skjenkebestemmelsene, at de som ikke kan oppföre seg rammer andre.

Er det ikke da mye mer logisk å straffe de som faktisk utøver idioti, istedenfor å straffe hele den fredfulle massen?

2
PolarPål [sitat…] Er det ikke da mye mer logisk å straffe de som faktisk utøver idioti, istedenfor å straffe hele den fredfulle massen?

Er det ikke da mye mer logisk å straffe de som faktisk utøver idioti,

Ett godt utgangspunkt ville i allefall være å sørge for at bransjen overholder regelverket - som f.eks. overskjenking. De som ikke evner dette mister bevillingen. Kanskje det kan hjelpe? Om ikke kan man se på andre alternativer.

2

Det jeg ser for meg med kortere skjenking er lenger drosjekø, lenge kø for å få nattmat, lenger kø i baren, flere nachspiel og generellt flere utålmodige mennesker som begynner å knuffe for å få det de vil. Prøv heller å utvide skjenketidene til kl4. Det utestedene må bli flinkere på, er å passe på overskjenking og ikke slippe inn de ørten gjestene som aldri skulle kommet forbi vaktene i det hele tatt pga fyll. Med skjenking til 4 tror jeg at folk vil gå hjem mer spredt og man vil få mindre køer og mindre vold. Så er det opp til utestedene og politiet å passe på at færrest mulig blir overstadig skjenket.

1
BreckRoad2 Nei I 1987 vant H og frp valget i Tønsberg siden de ville øke øke åpningstidene fra 01.00 til 03.00 i Tønsberg. Siden den gang har vi hatt dette. Det var på 80 tallet helt vilt run...

Mener at et av argumentene for utvidet stengetid (bl.a. fra Politiet) flere steder var at man ønsket å unngå opphopning av folk ved stengetid (som da var rundt 01.00) - jeg snakker da ikke om Tønsberg, men bl.a. Drammen. Nå brukes altså argumentet med motsatt fortegn....?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
9 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Takk for rådet, Vedum . . . . . .

Nå kom rentehoppet og 3 millioner i gjeld gir ca kr. 12.000,- mer i renteutgifter - i tillegg til dobling av strømpriser, drivstoffpriser og kraftig økning på matvarer og andre (u)nødvendigheter. Og...
Bilde

Vedums budskap etter rentehoppet: – Må snu enda mer på krona

VESTNES (VG) Trygve Slagsvold Vedum (Sp) advarer om at småbarnsfamilier vil merke rentehoppet. Han sier at regjeringen må kutte mer i statsbudsjettet til høsten.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Der gikk Stortingspresidenten på mine

"– Hat er hat, og har ikke noe med religion eller bakgrunn å gjøre, sa Stortingspresident Gharahkhani. Beklager, men det er for dumt sagt for en stortingspresident. Det er mye annet han burde sagt -...
Bilde

Sa at angrepet ikke har noe med religion å gjøre: Nå får han svar

– Vi må være klar på hva som motiverer til denne type terror, sier Høyres Mahmoud Farahmand.


Bilde www.nettavisen.no
1
1 svar
Laster...