Politikk - Norsk

rilke

Ordførersaken - pressedekning.

Om anklagene er riktige, tror jeg nok at ordføreren bevisst tok jenta med seg i høyprofilerte sammenhenger for å øke presset mot henne på den ene siden, og å gi henne en slags "belønning" på den andre.

Statsministeren ble altså uvitende brukt som et slags pressmiddel i denne saken.

Dette ville nok redusere sannsynligheten for at hun slukke være "illojal" og varsle om overgrepene.

Når hun introduseres for statsministeren i en privat middag med kun seks personer rundt bordet, så føler nok en 14-15 år gammel jente at hun har lite å stille opp med og at det er vanskelig å rope alarm mot en ordfører med selveste statsministeren på laget.

I tillegg hadde hun jo også spist middag med Stoltenberg i statsministerboligen i Oslo. Hun må jo ha følt at ordføreren hadde hele det offisielle Norge på sin side.

Da skal det en ekstremt sterk 15-åring til for å bryte ut og varsle. Så all ære til henne!

Ellers ser jeg Elisabeth Skarsbø Moen mener at Siv Jensen "har fått det som hun ville" nå som en AP-politiker er i søkelyset i en sexrelatert sak.

Hele artikkelen til Moen lyser av irritasjon over at nakketaket på Frp måtte løsnes på grunn av ordførersaken. Og dette til tross for at alle de tre store Frp-sakene er mindre alvorlige enn Arbeiderpartiets ordførersak.

Akkurat som om Siv jensen har ønsket at dette overgrepet skulle skje? Dette er temmelig solid bullshit fra Moen, som også avdekker hennes politiske agenda. Når fokuset (fortærende nok) flyttes fra Frp til Arbeiderpartiet, så skal jaggu Frp og Siv jensen tynes likevel, som om Frp også denne gangen skal klandres fordi "det var dette de ønsket".

Begredelig. Latterlig. Og ikke minst totalt avslørende når det gjelder Moens uprofesjonelle partipolitiske bias i all hennes virksomhet.

Alt Siv jensen har bedt om er vel at andre partier skal behandles likt med Frp i slike saker, ikke at det også skal skje overgrep i andre partier, som Skarsbø Moen idiotisk nok insinuerer!

Og behandles så Ap-ordføreren likt med Søviknes, Birkedal eller Hoksrud?

Nix.

I nærmest samtlige oppslag i Dagbladet og VG den siste uka, så ser vi oppslag hvor personer med tilknytning til Arbeiderpartiet, eller nære venner av ordføreren får lov til å uttrykke sin støtte:

- Han trenger støtte nå.

- Det er tragisk for begge parter uansett hva som har skjedd.

- Jeg er den første som flytter til månen om han har gjort dette.

- Han var som en far for henne.

- I tillegg får ungdommer i bygda, på jentas egen alder, uttale seg støttende om ordføreren

Og igjen og igjen omtales ordførerens store popularitet, troverdighet, hans store innsats gjennom mange år for bygda, hans store nettverk i politikk og næringsliv, hans blide og omgjengelige lynne, osv, osv.

Aldri har vi sett en artikkel om denne alvorlige overgrepssaken i tabloidene, som ikke også har bidratt til positiv/rosende omtale av den mistenkte gjennom f.eks diverse utsagn fra venner, partikolleger eller "tilfeldige" personer i bygda.

Og det er klart at alt dette skaper en stemning, ikke minst i bygda, som gjør saken enda vanskeligere for det 15 år gamle offeret i saken.

Og dette er nokså usedvanlig i en overgrepssak hvor fornærmede:

- Ikke har bedt om oppmerksomhet og har ingenting å tjene på oppmerksomhet. Tvert imot kunne hun jo ha fortsatt å spise middag med statsministeren og ordføreren om hun hadde holdt kjeft.

- Sannsynligvis vil få hele bygda imot seg ved å anmelde en av landets (og regjeringspartiets) mest populære ordførere.

- Selv har valgt å gå ut med saken på sin egen skole for å forhindre baksnakking i krokene.

Jenta var altså fullt klar over at hun ville komme til å tape på å gå ut med dette, men valgte å ta denne belastningen likevel, sannsynliogvis fordi situasjonen hadde blitt uutholdelig for henne.

Ikke nok med at hun (muligens) har blitt voldtatt (seksuell omgang med barn er per definisjon voldtekt) systematisk over flere år, men når hun går til anmeldelse, så må det føles som om hun ikke bare har bygda mot seg, men hele landet, om hun skulle dømme etter de presseoppslagene og den vinklingen som tabloidpressen har fremført.

For i tabloidpressen får "karaktervitnene" blant partifeller, kompiser og andre sympatisører fritt få fremføre sine superlativer for ordføreren, mens fornærmede i saken nok sitter hjemme og fortviler over at "hele verden" stiller seg på overgriperens side.

Så her ligger det klart til rette for oppvask, og forhåpentligvis en sjelegranskning når det gjelder pressens dekning av, og forhåndsprosedering i grove overgrepssaker.

Særlig der hvor det er et mindreårig overgreposoffer inne i bildet.

Kanskje burde også skamvettet gjeninnføres i norsk tabloidpresse.

2
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...