Politikk - Norsk

Human

Pengesløsing - flere politiressurser

I gårsdagens Aftenposten slo forskene i SIRIUS fast at det vil bli klart mindre vold hvis skjenketidene i 18 store norske byer reduseres med en time, og at skjenkestopp blir kl. 2 om natten.

Dette er den enkleste måten å få ned voldsbruken i de store byene på.

Det virker helt meningsløst at politifolk skal bruke enda mere av sin tid for å hindre vold i Oslo og andre storbyer. Poltiet kan bruke sine ressurser og penger på bedre måter enn å stoppe vold etter kl. 3 om natten.

Politiet trengs virkelig til langt viktigere oppgaver enn å være barnepiker kl. 3 om natten. Våre penger kan anvendes på bedre måter, enn ren pengesløsing.

1
24 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Dette er den enkleste måten å få ned voldsbruken i de store byene på.

Nå har jeg ikke lest denne forskningen, men er det virkelig slik at det enkle alltid er det beste? Joda, volden vil kanskje gå ned på kort sikt, men hvor lang tid vil det ta før massene innretter seg etter de nye skjenketidene og stikker ut en time tidligere f.eks. Viser undersøkelsen f.eks at antallet folk ute gikk ned der man innskrenket skjenketidene? Vil ikke antallet igjen stabilisere seg når hele "bildet" rekker å forskyve seg en time?

Hvor stort problem er egentlig volden i Oslo i helgene? Altså den som er direkte relatert til helgefylla?

1

En innskrenking av sjenketidene er i grunn bare en flytting av problemet.

Det skjedde her hvor jeg bor. Det var en midlertidig nedgang ca det første halve året, så etter at folk hadde justert sitt dritings-tidspunkt i henhold til de nye sjenketidene var man på samme nivå igjen.

Det eneste man hadde oppnådd var at folk gikk tidligere ut, og det ble flere nachspiel.

1
Rainmaker En innskrenking av sjenketidene er i grunn bare en flytting av problemet. Det skjedde her hvor jeg bor. Det var en midlertidig nedgang ca det første halve året, så etter at folk ha...

Det eneste man hadde oppnådd var at folk gikk tidligere ut, og det ble flere nachspiel.

Det er vel en fordel og helt O.K.

Politiet har mange viktigere oppgaver og ta seg av, som har mye høyere prioritet.

Det er ren pengesløsing og bruke polititet som barnepike for de som vil feste til 3 om natten på sentrale restauranter.

Stopp kl. 2 og flere nachspiel er å foretrekke for politiet som støtter resultatene til SIRIUS forskning, som sier at det blir 18 prosent mindre vold, i våre største byer.

Hør på forskerne og politiet, for en gangs skyld.

1
Human [sitat…] Det er vel en fordel og helt O.K. Politiet har mange viktigere oppgaver og ta seg av, som har mye høyere prioritet. Det er ren pengesløsing og bruke polititet som barnepik...

Det er vel en fordel og helt O.K.

Politiet har mange viktigere oppgaver og ta seg av, som har mye høyere prioritet.

Det er ren pengesløsing og bruke polititet som barnepike for de som vil feste til 3 om natten på sentrale restauranter.

Stopp kl. 2 og flere nachspiel er å foretrekke for politiet som støtter resultatene til SIRIUS forskning, som sier at det blir 18 prosent mindre vold, i våre største byer.

Er det en fordel?

Er det ikke bedre at folk går hjem over spredt tid, og når de går hjem så legger de seg fremfor å feste videre?

Og volden har ikke gått ned etter det ble kortere sjenketid. Den hadde en liten dupp de første månedene før den stabiliserte seg på samme nivå igjen.

Volden har ikke noe med klokkeslettet å gjøre. Den har med folkene og promillen.

1

Dette er den enkleste måten å få ned voldsbruken i de store byene på.

Du måtte ha din egen tråd om dette også!

Påstanden er direkte feil. Den enkleste måten å få ned voldsbruken på, er at de som begår volden ikke er i gatene kl 03, men i fengsel for sine mange tidligere episoder med blind vold.

Da slipper jeg og de andre som oppfører seg å ta straffen for et mindretalls forbrytelser. Kollektiv straff, slik det legges opp til, kan aldri forsvares.

1
fabulator [sitat…] Du måtte ha din egen tråd om dette også! Påstanden er direkte feil. Den enkleste måten å få ned voldsbruken på, er at de som begår volden ikke er i gatene kl 03, men i fen...

Skjenkestopp kl. 2 og flere nachspiel er helt greit for politiet som støtter resultatene til SIRIUS forskning, som sier at det blir 17 prosent mindre vold, i våre største byer.

Hør på forskerne og lytt til hva politiet sier om tidligere stenging.

Poltitiets ressurser kan brukes til viktigere ting.

1

Har ikke politiet tenkt selvstendig?

Pengesløsing og uvettig bruk av politiet for å oppette status quo er ingen god løsning.

Ha en god søndag :-)

1

Det er vel liten tvil om at det som er hyggelig kl. 12 eller kl. 1 kan skifte karakter litt senere på natten og bli både uhyggelig og voldelig. De som har full kontroll etter et visst antall drinker, kan lett miste denne kontrollen når promillen stoger ytterligere. det er vel dette det dreier seg om. Ikke bare blir man fullere, man blir også mer trett og med tretthet følger irritasjon og lavere terskel når det gjelder å håndtere provokasjoner. De som vil fortsette og drikke etter f. eks. kl.2 kan jo gjerne gjøre dette privat hvis de sysnes de ikke har fått nok kl. 2. Et glass i godt lag er en ting, men når det ender opp med uhygge, slagsmål og vold da er det jo ikke så trivelig lenger, er det vel?

1

Du snakker om de to til tre patruljene politiet har ute i helgene? Virkelig sløsing. Det er faktisk politiets oppgave å beskytte befolkningen fra voldsmenn og voldtektsforbrytere. Jeg er helt sikker på at volden går ned om politiet er mer synlige. Jeg vil ha den beskyttelsen jeg som skattebetaler har krav på, ikke straffes fordi at noen er voldsmenn. Selv har jeg fint klart å drikke alkohol i over 20 år uten å slå ned noen.

2
fabulator Har du tenkt en eneste selvstendig tanke, noensinne? Dette er bare klipp og lim, som vanlig. SIRUS er et statlig forvaltningsorgan under Helse- og omsorgsdepartementet - og således...

SIRUS er et statlig forvaltningsorgan under Helse- og omsorgsdepartementet - og således ikke objektive

Det meste av forskning enten den foregår på utdanningsinstitusjoner eller i privat regi her til lands har jo en eller annen form for offentlig støtte. Da kan man vel regne med at du mener det meste av forskning ikke er objektiv og ganske verdiløs.

1
Tk41 [sitat…] Det meste av forskning enten den foregår på utdanningsinstitusjoner eller i privat regi her til lands har jo en eller annen form for offentlig støtte. Da kan man vel regne...

Det meste av forskning enten den foregår på utdanningsinstitusjoner eller i privat regi her til lands har jo en eller annen form for offentlig støtte

Likevel bør vi stole på forskerne og ikke minst på politiet.

Politiet sier at å holde oppe på restaurantene i de store byene en time mer til kl. 3, er sløsing med poltiressurser og penger.

1
Human [sitat…] Likevel bør vi stole på forskerne og ikke minst på politiet. Politiet sier at å holde oppe på restaurantene i de store byene en time mer til kl. 3, er sløsing med poltires...

Likevel bør vi stole på forskerne og ikke minst på politiet.

Helt enig med deg. Tror nok politiet har bedre rede på dette enn en del av debattantene her som tydeligvis baserer sine uttalelser på egne feile antagelser og personlig synsing. Har drevet restauranter og utesteder i 25 år og har fulgt utviklingen tett og kan si jeg opplever akkurat det samme som politiet sier. Uansett hva disse synserne sier og tror så tar de kraftig feil.

1

SIRUS er statens organ for 'politisk korrekt og oppdragende forskning', og man bør ta det som kommer derfra med en stor klype salt. Alle deres oppdrag kommer fra staten, så de leverer presis det som etterspørres hver eneste gang. Som forsker vet jeg meget vel hvordan denne mekanismen fungerer, men som kjemiker kan man alltids vise til fakta uansett hva oppdragsgivers forventninger måtte være. Derfor kan jeg ikke annet enn å prise meg lykkelig for å ikke tilhøre dette miljøet, som i prinsippet er en del av den svært så diffuse humanioraen. En gren på vitenskapens tre som er av de aller, aller tynneste.

Kort oppsummert kan jeg vanskelig tenke meg et eneste forskningsmiljø i dette landet som er mer forutsigbart enn SIRUS. Deres konklusjoner er alltid 100% sammenfallende med arbeidshypotesene og da er det grunnlag for å kalle det muffens.

2
Human [sitat…] Det er vel en fordel og helt O.K. Politiet har mange viktigere oppgaver og ta seg av, som har mye høyere prioritet. Det er ren pengesløsing og bruke polititet som barnepik...

Det er vel en fordel og helt O.K

Det er ingen fordel for politiet for når dei da skal rykke ut på fester spredd utover hele distriktet så tar det tid.

Det blir veldig ofte bråk når det er masse hjemmefester og det betyr ofte lange kjøreturer for politiet noe som er veldig ugunstigt.

F.eks For litt over 1år siden var det et stort gullsmed ran i Haugesund. FOr å få politiet ut av sentrum så satt dei fyr på en bil et lite stykke utenfor og ventet til politiet kjørte dit før dei sjøl kjørte inn i gullsmedbutikken for å ta alt den hadde

1
Tk41 [sitat…] Helt enig med deg. Tror nok politiet har bedre rede på dette enn en del av debattantene her som tydeligvis baserer sine uttalelser på egne feile antagelser og personlig sy...

Der er både du og jeg enige med politiet, som vet best hvor skoen trykker, og som vil at utestedene i de store byene skal stenge en time tidligere.

Det går helt greit med stengetid kl. 2, og det er mulig å starte på byen litt tidligere enn i dag. (I gamle dager startet vi mye tidligere.)

1
Orishas [sitat…] Nå har jeg ikke lest denne forskningen, men er det virkelig slik at det enkle alltid er det beste? Joda, volden vil kanskje gå ned på kort sikt, men hvor lang tid vil det...

Nå har jeg ikke lest denne forskningen, men er det virkelig slik at det enkle alltid er det beste

Viktig å se hvor denne forskningen kommer i fra, ikke tro på alt selv om det presenteres som forskning. Det er allerede stilt kritiske spørsmål til denne forskningen.

Det har nok ikke så mye å si med denne timen som politiet gjerne vil. Nå har jo som du forstår politiet bestilt dette resultatet. Det kalles forskning i Norge, jeg kaller det forskning som prostitusjon.

1
DrDeath SIRUS er statens organ for 'politisk korrekt og oppdragende forskning', og man bør ta det som kommer derfra med en stor klype salt. Alle deres oppdrag kommer fra staten, så de leve...

SIRUS er statens organ for 'politisk korrekt og oppdragende forskning', og man bør ta det som kommer derfra med en stor klype salt.

Det er alltid gledelig å lese fra folk som har kunnskap. Du har helt rett. Som fagperson på rus forsøker jeg å styre unna den prostitusjons forskning man bedriver der.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
2 svar
Laster...