Politikk - Norsk

Tolerant_bergenser

Norge har penger, men utarmer norske fattige

Vi har nok av penger her i landet, men alt vi hører er spare, spare. Unge hopper på det og sier vi må gjømme til deres generasjon.

Tenker ikke unge selv? Hvordan kan de godta at vår generasjon ikke pusser opp og vedlikeholder områder i samfunnet der det har mye dårligere standard på mange områder enn andre vestlige land har?

Tenker de ikke at når vi ikke har råd til å vedlikeholde samfunnet nå, så hvordan kan de klare det når etterslepet er så mye større og mye dyrere enn det er nå? Eller tenker de som denne generasjonen at vi skyver problemet over på neste generasjon? For det er det vi gjør nå, og som neste generasjon godtar uten å stille seg spørsmålet om hvordan skal de klare det når ikke vi klarer det nå, for når de overtar så er etterslepet mye større, samt at de skal følge med i tiden. Tenker de som denne generasjonen gjør, så blir Norge en underutviklet land i fremtiden.

Vi sparer så mye at vi ikke holder viktige områder i topp trim, på tross av at vi har mer penger enn andre velstående vestlige land som klarer å holde viktige samfunnsomåder i toppstand og samtidig klarer å hjelpe de svake i andre land.

Nå snakker jeg ikke om Hellas, Spania og de land som hr skapt sitt eget problem.

De som sier at vi ikke skal bruke penger og maser om det skjønner ikke at det ikke er svart el. hvitt, men gråsoner i mellom. Vi skal ikke ha frislepp selvsagt, men ha som mål at viktige områder i samfunnet er i topptrim slik det er verdig vårt samfunn.

Det er ingen som tenker at de pengene oljefondet har mistet på børsene, kunne vært brukt til investering i landet. Investeringer i landet er viktige for nettopp neste generasjon. Men så var det dette med inflasjonen som bare Norge blir rammet av så fort penger brukes innenlands. Andre land bygger, investerer og vedlikeholder og inflasjonsspøkelset er ikke nærheten der. Kan det komme av at de er flinkere til beregne, komme med analyser og se langsiktig? Kan det norske inflasjonsspøkelset være en unnskyldning?

Alle vet at inflasjon kan være reell, men ikke så fort som i Norge. Investering innenlands er i Norge det samme som inflasjon.

Nå setter de opp momsen for å finansiere litt av terroretterslepet og selve terroren uten tanke på at en moms rammer de fattige i Norge som det finnes mange av. Det blir for ofte sagt at vi er så rike og bortskjemte at vi tåler alt. Men ingen tenker på de i Norge som ikke er det, og som i dag sliter med å holde hodet oppe. Familier der begge arbeider sier at det er så dyrt så de må ha mest mulig stønader til barna, samtidig har de bil, hus, drar på ferier og kan ha hobbyer som koster. Disse familiene tenker ikke på de som er alene, de som er syke, de som er minstepensjonister og alle de som sliter og ikke har råd til bil, hus, ferier, drive med hobbyer de liker og ikke kan kjøpe den maten de trenger.

Alle moms og avgifter rammer alle, og de som sier at vi har det så godt ser ikke lenger enn til seg selv og sin omgangkrets. Løfter dere blikket og går ut av deres komfortsone så ser dere et annet liv, et liv for de som sliter økonomisk og sosialt i vårt rike land.

1
2 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er en paradoks at etter at oljen gjorde Norge rik, så har regjeringer som har kommet og gått sett bare disse løsningene:

Arbeit macht frei, stigmatisering av syke, økte avgifter, økt moms, skatt, bilister finansiere mye av veibyggingen, inflasjon og spare.

Hva gjorde de før Norge ble rik:

Bygde opp landet og velferdssamfunnet, investerte (da kom det flere i arbeid), tok vare på de syke og de som sliter og gute Gesundheit macht frei.

1

Mange som har reagert på at nordmenn klaget på at momsen går opp, og de gar sett på moms og ikke helheten. Nå går lisensen opp, og sykefradraget blir tatt bort.

Alle økninger rammer de lavlønte, enslige, syke og fattige.

All norsk politikk er laget for husstander med 2 lønninger, høyskoleutdannete og sentralisering. Og norsk politikk i motsetning til andre land med dårligere økonomi sparer og sparer på alt i Norge sånn at neste generasjon får mye å pusse opp pga etterslepet som har blitt større og dyrere. Men det er typisk norsk å skyve det foran seg og etterlate til neste generasjon. Og neste generasjon vil skyve det foran seg de også, sånn at Norge blir det landet i Europa der alt er gammeldags, i dårlig stand og mangler forskning.

I denne bloggen har de kalt de som reagerer på andres vegne for bortskjemte luksusdyr.

Det viser at Ap er et parti for de rike, styrt av de rike og urbane som ikke har gjort et hardt arbeid i sitt liv. Mange har gått rett fra universitetet og rett til politikken. Noen har fått stillinger i arv.

Nå ler de og mobber alle som ikke er høytskoleutdannet.

Regjeringen skal ha inn penger og det gjør de ved å ta fra de som sliter. Det paradoksale er at Norge sender milliarder ut av landet.

Utlandske studenter og arbeidere som har vært her i 2 år får ta med seg norske stønader til hjemlandet. Studenter fra Europas rikeste land Tyskland er her i 2 år og reiser hjem med norske stipend som de hever fra Tyskland. Islendinger som har blitt intervjuet på nyhetene har sagt at Norge er Europas sosialkontor, lånekasse og trygdekontor.

Det er forståelig at der Norge har avtale med EU at det skal være tosidige avtaler, men jeg har ikke hørt at norske studenter tar med seg britiske, franske og tyske stipend til Norge etter at de har bodd i de landene i 2 år.

Europa har et stort enveis sugerør i statskassen og for at Norge skal få penger inn øker de moms, avgifter og raserer velferdsordningen da det er nå så mange fra utlandet som henter norske penger. Får nordmenn inn penger til Norge på samme måte som det går ut? Norge blir utnyttet på det groveste i og med at det meste går en vei, og nordmenn som har bodd i utlandet har ikke samme rettigheter.

I stedet for å få orden på sugerøret fra andre rike europeiske og ikke-vestlige innvandrernes hjemland, så tar regjeringen fra de lavlønte, enslige, syke og fattige.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
16 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
21 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
9 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
1 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Laster...