Politikk - Norsk

gonzzzo

Nobelprisen som forsvant

Alt var perfekt tima og tilrettelagt. Norge skulle få sin første fredspris siden Fridtjof Nansen fikk den for snart 100 år siden. Jens Stoltenberg hadde vist verden hvordan man bekjemper terror med masse kjærlighet og røde roser, ingen ville protestert om Jens hadde fått prisen.

Men kan man gi nobelprisen til en som har havnet med begge beina dypt inne i en stygg pedofilisak som vedrører en av hans beste venner og partikollega ?

1
71 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Jeg tror AUF er en god kandidat til prisen, JS vil bli feil, en regjering som sender bombefly til Lybia kan ikke være verdig en slik pris.

1

Norge skulle få sin første fredspris siden Fridtjof Nansen fikk den for snart 100 år siden. Jens Stoltenberg hadde vist verden hvordan man bekjemper terror med masse kjærlighet og røde roser, ingen ville protestert om Jens hadde fått prisen.

Tullball. Bortsett fra å gjøre jobben han er satt til i ettertid mht ord, har handlingene hans gjort lite.

Det første han lanserte var mer demokrati. Folket svare med å ikke følge denne oppfordringen i valget.

Fredspris my ass.

2
eltorg [sitat…] På hvilken måte?

Jens & co oppfordret til at folket skulle svare på terrorhandlingen ved å løfte valgdeltagelsen kraftig. Det var ikke folket interessert i.

Nå er det jo også flere aspekter rundt "mer demokrati", men den åpne ånden som Jens & co signaliserte etter ABB, ser også ut til å lukke seg igjen.

1

Jens Stoltenberg årets fredsprisvinner? Ja da ville vell skandalen være komplett. Like greit å legge ned hele prisen.

1
BreckRoad2 Jens & co oppfordret til at folket skulle svare på terrorhandlingen ved å løfte valgdeltagelsen kraftig. Det var ikke folket interessert i. Nå er det jo også flere aspekter rundt "...

Jens & co oppfordret til at folket skulle svare på terrorhandlingen ved å løfte valgdeltagelsen kraftig. Det var ikke folket interessert i.

OK!

Nå steg jo valgdeltagelsen, men kanskje ikke så mye som det politiske Norge hadde håpet på.

1

Tvert imot. Bombefly i Libya er selve nøkkelen her. Det er allerede opplest og vedtatt at fredsprisen må gå til den "arabiske vår".

At norske politikere skulle begynne å dele ut prisen til seg sjøl er vel tross alt litt "far-fetched"!

1

Nå ville det eventuelt ha vært fordi noen hadde vært så forutseende at de før 1. februar hadde nominert JS til fredsprisen. Hadde de i tillegg klart å begrunne det med noe han skulle gjøre i sommer så tror jeg kanskje at oppmerksomheten burde bli rettet mot den som nominerte istedenfor JS.

Så JS kan ikke få fredsprisen i år. Han er neppe nominert.

3
krug76 Jens Stoltenberg årets fredsprisvinner? Ja da ville vell skandalen være komplett. Like greit å legge ned hele prisen.

Like greit å legge ned hele prisen.

Nå er det ikke opp til deg eller meg. Faktisk heller ikke det norske storting kan legge ned fredsprisen.

Dette er en pris som stammer fra en privatmanns testamente. Dersom det norske storting igjennom nobelkomiteen ikke er villig til å dele ut prisprisen lenger så vil man måtte se seg om etter andre måter at dette testamentet ble oppfylt, inkludert det å dele ut en fredspris.

1

Alt var perfekt tima og tilrettelagt. Norge skulle få sin første fredspris siden Fridtjof Nansen fikk den for snart 100 år siden. Jens Stoltenberg hadde vist verden hvordan man bekjemper terror med masse kjærlighet og røde roser, ingen ville protestert om Jens hadde fått prisen.

Du vet tydeligvis ikke at Nobelkomiteen skal ha kandidatene innen 1. februar. Det var den tidsfristen som gjorde valget av Obama kontroversielt, og det er den tidsfristen som gjør ditt utspill ganske usmakelig og tåpelig.

Nå kan medlemmene av komiteen selv fremme forslag i spesielle tilfeller, men senest innen første møte. Noe som fremdeles gjør diskusjonen rundt Stoltenberg/AUF som mulig mottakere rimelig idiotisk.

1

Men kan man gi nobelprisen til en som har havnet med begge beina dypt inne i en stygg pedofilisak som vedrører en av hans beste venner og partikollega

like gjerne gi den til kreket mullah!

1

Hvis fristen er 1 februar forstår jeg ikke hvordan prisen kan gå til Al Jazeera eller andre "representanter" for den arabiske vår?? Anyone?

1
megapappa Hvis fristen er 1 februar forstår jeg ikke hvordan prisen kan gå til Al Jazeera eller andre "representanter" for den arabiske vår?? Anyone?

Den arabiske våren startet 18. desember i Tunisia.

Al Jazeera har i mange år vært den arabiske kanalen som har gitt de arabiske folk og nord-afrikanske folk mulighet til å høre på forholdsvis usensurerte nyheter.

Al Jazeeras virke i nesten 15 år har uten tvil ført til mer kunnskap blant den arabiske og nord-afrikanske befolkningen og med det også økt viljen til å kaste av seg sine totalitære og semitotalitære politiske systemer.

Således burde det være Al Jazeeras arbeid de tidligere årene som eventuelt burde telle og ikke at folk i de ulike landene nå gjorde revolusjon.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar
Laster...